ИКЕА на 75: Празнични изненади и концептуални домове в новия каталог!

Публикувано на 30/08/2018 от Павлина Георгиева | Видяно 2 329 пъти

Ролята на мебелите е да бъдат основна съставна част от обзавеждането на дома. Те следва да изпълняват вярно функциите си и да задават тон в интериора. Могат ли при това положение да имат допирни точки с операта, пощенските картички и чорапите? Разбира се, стига да са замесена ИКЕА, която през тази година празнува своя 75-годишен рожден ден!. Именно изящните гласове на солистите от пловдивската опера оповестиха началото на представянето на каталога на компанията за 2019 г. А преди да я създаде, през 1943 г., Ингвар Кампрад продава картички и чорапи.

Сред медиите, специално поканени на събитието, представящо новия каталог на ИКЕА, състояло се в уютна и предразполагаща обстановка, на 30.08.2018 г., бяхме и ние, от MaistorPlus. И в следващите редове ще ви разкажем за най-интересните акценти и новости, заради които си заслужава да разгърнете страниците на каталога. Веднага бързаме да ви зарадваме, че цените в него са нови, по-ниски, и такива ще си останат през цялата нова каталожна година.

 


Когато цифрите говорят…

Управителят на ИКЕА България, Никос Ифантидис, логично беше първият, взел думата по време на презентацията. Малко след като демонстрира впечатляващо добри познания по български език, той премина към конкретика в цифри, с която компанията заслужено може да се гордее. А ето и резултатите, постигнати през 7-те години, откакто ИКЕА е стъпила на нашия пазар:

  • 16 милиона посетители са прекрачвали праговете на магазина в София, както и търговските представителства във Варна и Бургас за тези 7 години;
  • 2 милиона и 900 хиляди посетители има ИКЕА в магазина си и центровете за поръчки през последната година. От тях са привлечени 1 милион и 200 хиляди нови клиенти;
  • През всяка от тези 7 години компанията отчита 14 % повече клиенти;
  • За същия период ежегодно се отбелязва средно по 12 % ръст в продажбите.


Пловдив влиза в българското ИКЕА семейство!

Желанието на ИКЕА България е непрекъснато да се развива, да разширява хоризонтите си и да бъде близо до все повече свои последователи. Като естествено продължение на тези свои стремежи, компанията носи прекрасни новини за пловдивчани. В началото на ноември, 2019 г., в града на тепетата ще бъде открит новият МОЛ Плаза, като същият ще приюти център за поръчки на ИКЕА. По този начин за домовете в Пловдив се оказва още по-лесно да отворят вратите си за функционалните решения, характерни за компанията.


Кои са приоритетите пред ИКЕА?

По време на събитието, посветено на новия каталог на ИКЕА, бяха разкрити и приоритетите, стоящи пред световния мебелен вдъхновител:

  • Продуктите са гръбнакът на ИКЕА. Както споделиха представители, в основата винаги са стояли продуктите. Без тях компанията не би могла да съществува. Именно затова в създаването им се влага толкова любов и индивидуален подход.
  • Клиентите са сърцето на ИКЕА. Един гръбнак обаче категорично е лишен от всякаква живителна сила, когато е лишен от сърце. И ако продуктите са гръбнакът, то клиентите са сърцето на мебелната компания.

Стъпвайки върху тези две здрави основи, приоритетите на компанията ясно насочват към това не просто да продава продукти, а и да създава цялостно преживяване за клиентите си.


Специалните ИКЕА серии

Както всяка година, и през следващата каталожна, специалните серии, създавани от ИКЕА, отново приковават вниманието. Сред тях можем да отличим:

  • EKTORP. Тази серия от дивани е много предпочитана от българите. Една от класиките в ИКЕА, която вече 20 години е неизменна част от продукцията на компанията. Диваните в нея успешно съчетават мекота, стабилност, разнообразие и надеждност.
  • HEMNES. Още една класика, която урежда среща между традиционен скандинавски дизайн и съвременната естетика. Непреходната серия от мебели, способна на обзаведе целия дом, се усъвършенства непрекъснато през последните 20 години. А кушетката HEMNES е сред най-продаваните продукти.
  • IKEA 365+  Кухненските герои, които озаптяват готварския хаос у дома. Те устояват на ежедневните изпитания и в същото време пестят място, докато ви помагат да бъдете по-организирани и подредени.
  • MALM. Една почти превърната в легенда серия, чиито изчистени мебели с лекота се вписват във всяка стая. Те са елегантни и семпли, а наред с това предлагат изобилие от решения за съхранение.


Концептуални домове, създадени от дизайнерите на ИКЕА

Разгръщайки страниците на каталога на ИКЕА за 2019 година, директно си осигуряваме вдъхновяваща разходка из 7 концептуални домове. Те са създадени от дизайнерите на компанията и са изцяло обзаведени с нейни продукти. Някои от интериорите, на които ще можете да се насладите, са:

  • Оазис насред града. Тази концепция е посветена на всички, които желаят, пристъпвайки в дома си, да оставят поне за малко забързания ритъм зад гърба си.
  • Колекция от спомени. Този дом ще се хареса на чудаците, за които всяка вещ в дома има сантиментална или колекционерска стойност. И тъй като всичко в него е внимателно планирано, разнообразието от предмети не го прави хаотичен.
  • Приветствай промяната. Промяната може да бъде синоним на комфорт и концепцията на този дом го доказва. Актуални технологии, мултифункционални мебели - тук има всичко, което да улесни общуването.


Любопитни и полезни факти за каталога на ИКЕА

За финал подготвихме за вас колекция от любопитни и същевременно полезни факти, свързани с каталога на ИКЕА. Неслучайно всяка година той е очакван с толкова голямо нетърпение. А знаете ли, че:

  • Първото издание на  каталог на ИКЕА излиза през 1951 г. и е вече 68 години на пазара;
  • 198 милиона копия се продават от него в световен мащаб;
  • Каталогът присъства в 50 държави, сред които новоприсъединилите се са Сърбия и Индия;
  • Преведен е на 37 езика, включително и на български, за наша радост;
  • Новият каталог на ИКЕА е със специалното участие на 2 котки, 5 кучета и… 1 охлюв!
  • FCS e специалната хартия, върху която е отпечатан каталогът. С нея въглеродният остатък от производството на един каталог се равнява на 4 ИКЕА кюфтенца или 4 км, изминати от един стандартен автомобил.
  • Докато разглеждате онлайн каталога на ИКЕА, можете директно да правите онлайн поръчки.


Насладете се за пореден път на уютното и функционално преживяване, което само ИКЕА може да предложи, разказано в каталог от 282 страници!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
11 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта