Отличителните детайли на ръчната изработка в устойчиво серийно производство - колекцията INDUSTRIELL на ИКЕА

Публикувано на 19/04/2018 от Реклама | Видяно 6 678 пъти

Представена в София на 18-ти април, колекцията Industriell е резултат от съвместната работа на ИКЕА с холандския дизайнер Пит Хейн Ейк. Тя включва мебели за трапезария и интериорни аксесоари от естествени материали. Предметите са проектирани по специален начин, за да може всеки да е различен и специален.

Уникалността на продуктите в колекцията се постига чрез промени в елементите на дизайна (шаблони, цветове). Компютърни алгоритми заложени в производствения процес генерират изменения, които правят всеки предмет неповторим.

Мебелите и аксесоарите от колекцията имат подчертана функционалност, подходящи са за ежедневна употреба и са на достъпни цени, сравними с тези на подобни продукти от шведския бранд.


Изборът да рециклираме, интегриран в дизайна

Основният фокус на Industriell е отговорното отношение към устойчивото развитие.

Г-н Ейк е прочут с мебелите от рециклирани материали и неща, които „биха отишли на боклука, ако не се използват". Философският принцип на неразхищение среща разбиращ партньор в лицето на ИКЕА.

Тoва е втора съвместна колекция на Ейк с ИКЕА, включваща лимитиран брой продукти, сред които столове, маси, керамика, текстил и стъклария. Със своето естетическо съвършенство продуктите са проектирани да изглеждат малко по-различно един от друг. Той използва естествени материали, които могат да изглеждат чудесно и напълно естествено във всеки дом.


"Дефектът е ефект" - атмосферата на събитието

По време на събитието “Дефектът е ефект” - ИКЕА представя колекция Industriell видяхме част от мебелите в колекцията, изложени в пространството Generator. 

Колекцията поставя изцяло нови стандарти, които съчетават демократичния дизайн на мебелите, а именно качество, функция, форма, достъпна цена на продуктите и производствени технологии, съчетани с грижа за обществото и устойчивото развитие на планетата.

В работилница Пункт и Сито Студио гостите на събитието видяха лампа (на снимката вдясно), проектирана от българска работилница, създадена в съгласие с етично-творческите принципи на г-н Ейк. Желаещи донесоха свои текстилни торби, дрехи и аксесоари, които бяха освежени посредством цветен сито печат, предоставен от Сито Студио.

От април тази година, колекцията Industriell ще бъде достъпна в магазините на ИКЕА.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта