Преди и след: уникални трансформации на домашни офиси

Публикувано на 30/03/2020 от Станислава Матеева | Последна редакция на 30/03/2020 | Видяно 4 083 пъти

Интериорният дизайн на един офис може да благоприятства или да наруши производителността и ефективността на дадения бизнес. Офис пространството и неговият облик могат да повлияят дори на цялостния дух на служителите и добрата работна атмосфера. Видът на работното място може и да отблъсне или привлече нови кадри. Например, може да намерите висококвалифициран кандидат за мениджърска позиция, но той да откажете офертата ви поради лошия дизайн на офиса. По същия начин, съществува и вариантът заради добрата естетика на работното пространство в екипа ви да влязат нови, висококвалифицирани професионалисти. 

Именно затова дизайнът и привлекателният интериор в един офис имат огромно значение за това дали бизнесът ви ще прогресира или начинанието ви ще се увенчае с неуспех. За да ви вдъхновим да промените към по-добро вашето работно помещение, тук сме подготвили няколко уникални трансформации на офис пространства. А за красивата и качествена промяна на вашия офис, потърсете професионална помощ от висококвалифицираните майстори в сайта ни. 


От пълен хаос до красива хармония

Стаята служи за мазе, чийто собственик иска да превърне в място, в което да може да твори и да гененерира нови идеи. Как ще се случи това?

  • Преди: Налице е доста неугледно и разхвърляно помещение, което обаче има потенциал да се превърне в красив офис.
  • След: Е, очевидно хаотичното пространство може да бъде превърнато в уникален домашен офис. Нужни са само свежа боя, нови мебели, стилни осветителни тела и весели елементи като пердета в ярки цветове, килимчета и интересни декорации за стена. След преобразяването си, този домашен офис прелива от живот. Интериорът не само е обзаведен така, че да отразява личността на своя собственик, но и така, че да го вдъхновява и стимулира.

И ето, че хаотичното мазе може да се превърне в уникален домашен офис.

Вижте още: Кои са най-подходящите цветови палитри за домашен офис?


Бърза и бюджетна трансформация

Очевидно пространството не изглежда зле. Но е и очевидно, че то не изглежда добре. 

  • Преди: Да, налице е офис пространство, в което е осигурено място за компютъра и някои документи и важни четива. Достатъчно ли е това? Не. Този домашен офис не е нито с добра естетика, нито е устроен така, че да допринася за функционалността на помещението и производителността на човека, работещ в него. 
  • След: Кой каза, че един ремонт трябва да е скъп, продължителен и досаден? Трансформацията в дадено помещение може да бъде бюджетна и много приятна. Нужна е само малко креативност, добри идеи, качествени материали и много хъс. За ремонта на това помещение собственикът му е пребоядисал рафтовете в него, както стените и тавана му. Променено е и осветителното тяло. А финансите, които са вложени са минимални, тъй като за обзавеждането на новия си офис са използвани красивите мебели от стария. За да бъде внесена още малко красота, са поставени декоративни възглавнички върху канапето и цветни картини и украшения по стените.


Нужно е малко, за да се постигне много

  • Преди: Налице е малко, претрупано и много потискащо офис пространство. Всичко в него е създадено в дисхармония с основните интериорни правила за обзавеждане на малко помещение. Цветовете са неподходящи, разположението на мебелите е неправилно, аксесоарите са поставени хаотично, липсва фокус в помещението. Може ли да бъде променено то? Да, разбира се!
  • След: На този малък офис му е нужно много малко, за да бъде трансформиран. Трябва само да бъдат следвани правилата за обзавеждане и декориране на стая с малки размери. Първо е променен цвета на стените. На мястото на изключително неподходящия зелен цвят вече е белият. Безспорен факт е, че светлите цветове увеличават визуално дадено пространство и допринасят за неговия простор. Сменено е бюрото. Цветът и формата му вече пасват и на стила, и на размерите на офиса. Променено е и разположението му. То вече сочи към вратата, което е важно за хармонията в едно работно пространство. Добавени са и стилни рафтове, които помагат за организираността на стаята. Декоративните акценти също са в унисон с цялостната визия. Растенията вдъхват живот, а картините и пухкавия килим са право в целта.

Вижте още: Можем ли да обзаведем офис по правилата на Фън Шуй?


От нищо - нещо

За да бъде една трансформация успешна, понякога е нужно да се започне от нулата. Именно такова е положението в този случай.

Преди: Налице е празно помещение, в което обаче се крие много потенциал. Размерите му са идеални за домашен офис, а огромният прозорец осигурява количеството естествена светлина, от която всяка стая се нуждае.

След: Първата и най-очевидна разлика е промяната на цвета на стените. За тях е избран светъл, пастелен розов нюанс, който не само внася още повече усещане за простор и светлина в офиса, но и допринася за красивата му естетика. Натрапчивият вентилатор на тавана е заменен от нежно и деликатно осветително тяло с четири крушки в златен цвят. Килимът с леопардова щампа е така нужната във всяка стая закачка. Именно той привлича погледа и служи за перфектната основа за създаване на фокусна точка в помещението. Върху него са поставени бюрото, което има уникална форма и столът, с който си пасва чудесно. Забележителен акцент е и бюрото, което освен много красив, е супер функционално. Той е мястото, в което се съхраняват важните документи и което допринася за организираността в офиса.

Създаването на красив и функционален офис е от ключова важност както за стимулирането на продуктивността на хората, работещи в него, така и за желанието им за работа. Промяната преди всичко трябва да е извършена качествено и бързо. Ако сме ви вдъхновили да трансформирате вашето офис пространство, се свържете с опитните майстори, регистрирани в нашата платформа. Те ще създадат проект за работа, съобразен с вашите желания и ще ви дадат ценни професионални съвети. А за да се свържете с тях е нужно само да направите безплатна заявка за проект.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта