Необичайни работни места, които ще ви учудят с функционалността си

Публикувано на 14/04/2020 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 14/04/2020 | Видяно 3 852 пъти

Омръзнало ли ви е да работите на скучното бюро, където това, което виждате, остава непроменено ден след ден? Искате да можете да пренесете офиса навън или пък да работите и в леглото? И макар и с мобилните технологии днес повечето неща да не ви изглеждат супер странни, разгледайте тези съвременни предложения за алтернативно работно място и почерпете вдъхновение. 

Удобството, светлината и може би уединението са определящи за нашето работно място, където прекарваме по-голямото време от деня. Усещането ни за комфорт обаче би се увеличило съществено, ако успеем да съчетаем функционалността със стил. Последното би могло да бъде единственото ни решение, ако сме ограничени откъм пространството, което можем да използваме.

В тази статия ще ви покажем пет алтернативни работни станции. Ако имате нужда от идеи как да промените вашето работно място или пък търсите съдействие за неговата промяна, не се колебайте да се обърнете към специалистите по вътрешен дизайн, регистрирани в MaistroPlus. С един клик тук можете да изпратите безплатна заявка, чрез която да съберете различни оферти, да разгледате предложения и да сравните кандидатите по рейтинг, формиран от техни клиенти.


Класиката: офис в леглото

С развитието на мобилните технологии и навлизането на лаптопа в ежедневието ни, любимата работна поза на мнозина вече е в леглото. В тази връзка използването на поставка за мобилен компютър значително би подобрило комфорта на работа. Това би било особено важно за хората, които работят вкъщи.

На снимката тук ултра модерният дизайн на спалнята е включил и елегантна поставка за лаптоп в цветовете на стаята. Нейната мобилност я прави също толкова гъвкава, колкото и преносимият компютър, но удобството, което би ни донесла, е съществено. Съчетаването ѝ с цялостния дизайн на помещението, би увеличило също и чувството ни на удовлетвореност от обзавеждането, което сме постигнали. Не на последно място, стаята не е лишена и от стандартната работна маса. 

Прочетете още: Как успешно да комбинираме работно място и стая за игра у дома


Бюро и легло в едно или как да прекараме нощта на работа

Често, в съвременното работно ежедневие ни се налага да работим извънредно, а понякога дори и да прекарваме нощта на работното си място. И макар че повечето офиси не разполагат с легла, в които можем да поспим, за да започнем следващия ден свежи, дизайнерите на функционални мебели са помислили и за това.

На показаната снимка класическото на пръв поглед офис бюро е поместило в долната си част не какво да е, а легло в съчетание с телевизор. По този начин работното ни бюро спокойно може да се използва и като място за почивка и сън, което с нищо не личи от външния дизайн на на пръв поглед стандартното бюро.


Умни работни станции

През последните години с развитието на технологиите се развиха съществено и умните работни станции. Освен че съчетават в себе си ергономичен (често космически) дизайн, те още разполагат и с високо ниво на автоматизация и дистанционно управление на различните си части. Най-често тези станции предоставят възможност за оформяне на различни позиции на мястото за сядане, дистанционно управление на свързаните монитори и различни функции като такива за масаж, регулиране на температурата, включване на музикален фон и други.

На снимката по-горе, специално разработените работни станции са с допълнителен анти-гравитационен ефект, осигуряват различни позиции на стола за максимално удобство на гърба и в допълнение към това са екипирани с колелета за мобилност. Подобни решения са изключително актуални, макар и към момента доста скъпи.


Офис на открито

Как ви се струва идеята да разполагате със сгъваем, лек и лесно преносим офис, който да можете да използвате на събития, за да разнообразите офисната атмосфера през топлата част от годината или просто за да можете да поработите на свеж въздух, когато ви се прииска?

Дизайнерите са помислили и за това. На тази снимка можете да видите практичен ергономичен офис от устойчив картон, който с две движения можете да разгънете, а когато не използвате, да съхранявате в компактна и незаемаща излишно място форма. Едно страхотно решение за пролетно-летния и ранен есенен сезон и великолепно допълнение към всеки офис.

В съвременния свят на мобилни технологии и преносими устройства, възможностите за обособяване на алтернативно работно място значително се увеличават. За да можете да съчетаете максималния комфорт при обособяването на свое такова с функционален и модерен дизайн, не се колебайте да изпратите безплатна заявка към майсторите, регистрирани в платформата на MaistorPlus. Така ще можете да сравните офертите, които ще ви изпратят и да се спрете на най-подходящата според очакванията си. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Boqn
Покривни услуги, Самоков
8 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта