От днес свободно можете да преминете по бул. „Черни връх”

Публикувано на 01/09/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 17/09/2016 | Видяно 2 213 пъти

Ремонтните дейности по бул. "Черни връх" в столицата, които предизвикваха километрични задръствания през лятото, ще приключат до края на утрешния ден, съобщават от Центъра за градска мобилност. По план е пуснат за преминаване участъкът от бул. „Черни връх” направо през кръстовището с ул. „Сребърна”, но довършителни дейности наложиха удължаването на достъпа за още два дни в участъка по ул.„Сребърна” от бул. „Черни връх” до автостанция „Хладилника" до 24.00 часа на 02.09.2015 г.

През последните няколко месеца по една от главните пътни артерии в София се изграждаха две кръстовища на две нива - и ремонтните дейности засягаха отсечките между бул. "П. К. Яворов" и ул. "Симеоновско шосе", от ул. "Атанас Дуков" до бул. "Черни връх". Заради строителството на естакадите бе забранен достъпът за автомобили по ул. "Сребърна" в участъка от бул. "Черни връх" до метростанция "Хладилника".

Работата по инфраструктурните подобрения започна през март, а ограниченията доведоха до километрични задръствания и тапи по едни от най-оживените пътни артерии в София. По план строителството трябваше да приключи до вчера - 31-ви август, но са се наложили довършителни дейности.

От общината са категорични, че чакането си заслужава, тъй като смятат, че новопостроените кръстовища на две нива значително ще облекчат трафика в столицата.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта