Няколко бюджетни техники, с които кухнята ще изглежда ефектно

Публикувано на 27/01/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 27/01/2023 | Видяно 9 208 пъти

Когато бюджетът не може да покрие всичките наши вкусови предпочитания не ни остава нищо друго освен да прибегнем към някои трикове, разбира се любезно препоръчани от интериорни дизайнери. Тези прости техники ще ни дадат възможност да съчетаем малко лукс с повече комфорт в рамките на нашите възможности и резултатът да бъде удивителен. 

Ето какво ни подсказват професионалистите: 


Започнете с правилното разположение

Правилното планиране на зоните в кухнята е ключът към красивия интериор. От голямо значение за общата визия на кухненското пространство е организацията на “работният триъгълник”, а това е разстоянието между печката, мивката и хладилника. За хармонична визия и комфорт на движенията това разстояние трябва да бъде възможно най-кратко. Друго правило казва (въпреки че, разбира се, има изключения): хладилникът трябва да се намира на входа. Е щом така твърдят специалистите трябва да им се доверим. 


Използвайте височините

Какъв е смисълът от това да имаме пространство, което не е усвоено, особено ако е необходимо за съхранение на многото неща, които използваме в кухнята. Низките и нефункционални шкафове не се добро решение и в този смисъл най-разумно е да се използват височините за монтиране на високи шкафове, в които да разположите удобно всички кухненски вещи.  


Изберете качествен материал за плотовете

След първото впечатление, което правят шкафовете правят на вашите гости, второто нещо, което говори за вашата кухня, е кухненския плот.  И това е нещо, което в никакъв случай не трябва да се пренебрегва, особено ако размерите са малки и , на практика, няма да доведе до съществени разходи. В същото време обаче, ще ви помогне да придадете на кухнята стил и индивидуалност. 


Детайлите са от значение

Дръжките на вратичките и въобще целият обков са като бижута за мебелите в кухнята. Казано по-друг начин, това е важен аксесоар, който ще се превърне в ефектно допълнение и ще направи интериора впечатляващ. Дизайнерите знаят, че малките детайли говорят за изискан вкус и стил. Ето защо подходете с внимание и правилно подберете украшенията в кухнята. 


Нека бъде светлина!

Когато за първи път влезем в кухнята сякаш инстинктивно поглеждаме към тавана. Правилното планиране на осветлението в това помещение е важно особено когато става дума за осветяване на работните зони. Има правило за създаване на хармонично и комфортно осветление и това да се подреди осветлението в нещо като визуална йерархия - една от зоните има основна роля, а останалите са допълващи, за да се избегне на коледна украса.  

И на финала нещо много важно за кухнята - мислете напред. Това ще рече да заложите на качествените вещи и да вземете мивка и смесител към нея от най-доброто качеството, което позволява вашият бюджет. Тези елементи от интериора на кухнята играят съществена роля и техният клас ще повлияе цялата атмосфера в помещението. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
58 извършени проекта
Ремонти
ВиК Услуги, София
172 извършени проекта