Близо до природата- В САЩ ще строят впечатляващ музей под формата на скали

Публикувано на 25/08/2022 от Люси Любомирова | Последна редакция на 25/08/2022 | Видяно 2 240 пъти

Заоблена фасада с различни “изсечени” нива, ще имитира процеса по формирането на скалите, а в самата сграда ще се помещава впечатляващ музей. 

Американска архитектурна фирма съвместно с дизайнерско студио представили проект на впечатляващ музей, напомнящ огромна скала. Решено е сградата да бъде построена в Милуоки, щата Уисконсин. 


ВДЪХНОВЕНИЕ

По думите на създателите на проекта, екологичната история на местоположението ги е вдъхновило за този строеж. Екипът се стреми да отрази в архитектурата на сградата необичайните геоложки образувания, които формират разнообразния пейзаж на Уисконсин. 

Проекта е базиран на древните морски скали, находящ се в държавния парк Mill Bluff. Музеят ще повтори очертанията и текстурата им, като за целта ще бъдат използван бетон - това са обяснили архитектите на източника. А заоблените ъгли на фасада с различните нива ще имитира процеса на т.нар. изветряне на скалите. 


СГРАДАТА

Планира се сградата да бъде от 5 етажа, като в нея ще бъдат разположени няколко изложбени зали с интерактивни галерии. На приземния етаж се предвижда да има осветен атриум - открито пространство, което да създава усещане за простор. От това пространство посетителите ще могат да стигнат до изложбата, от която се интересуват. 


ГРАДИНИ, ПЛАНЕТАРИУМ И ОЩЕ

На флората също ще бъде отделено специално място - необикновената сграда ще има две големи градини, които ще приютят различни растителни видове. Едната ще бъде обособена на покрива, а другата при входа.  

Също така се планира да си изгради планетариум, офиси и лаборатории, помещения за обучени, зони за хранене, помещения за съхранение на колекциите на музея и др.

Покривното пространство също ще бъде усвоено по много интересен начин. Там ще има постоянна изложба на живи пеперуди. 


КОГА ЩЕ ОТВОРИ ВРАТИ?

Предполага се, че строежа на сградата ще започне през 2023 година и авторите на проекта се надяват строителството да приключи за около три година. Очаква  се музеят да отвори врати за своите първи посетители през 2026година. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта