Кои са победителите в London Design Festival 2021

Публикувано на 28/10/2021 от Anna Stankova | Последна редакция на 28/10/2021 | Видяно 804 пъти

Приключи 19-тото издание на London Design Festival, което се проведе между 18-ти и 26-ти септември. Този път темата беше екологията. Участниците представиха своите разнообразни проекти с фокус върху природата и естетиката. Престижният конкурс отличава всяка година водещи дизайнери, както и млади, тепърва изгряващи на сцената таланти, като ги награждава с: London Design Medal - за дизайн, Lifetime Achievement Medal - за цялостен принос, Emerging Design Medal - за нововъзникващ дизайн и Design Innovation Medal - за иновации в дизайна.

Победителите:

Медалът за дизайн бе връчен на Илзе Крафърд - академичен и креативен директор в CBE. Тя използва хуманистичния дизайн в реалния живот, прилагайки го към среди, обекти и преживявания. Илзе вярва, че дизайнът трябва да бъде функционален, т.е. да поддържа и подобрява човешкия опит.

Медалът за иновации отиде при Еял Вайцман - израелско-британски архитект, основател на Forensic Architecture, студио, което предлага нов подход към архитектурата, изследвайки  разрухата нарушаването на човешките права чрез насилие, извършено от държави, полиция, военни и корпорации. Целта е да се пресъздадат обстоятелствата в моментите на насилие, за да се намерят доказателства в помощ на жертвите. По проекта работят, освен архитекти, също и археолози, разследващи журналисти и др.

Медал за нововъзникващ дизайн взе Мак Колинс - британски дизайнер, производител и художник от Нотингам. Той проектира и изработва ефектни мебели и обекти, които “имат какво да разкажат”. В своя проект за конкурса Колинс се фокусира върху манипулативния подход в дизайна, отдавайки внимание на естествената красота на материалите, с които работи.

Медалът за цялостен принос беше присъден на Майкъл Улф, заради фундаменталните му постижения в дизайна през цялата му кариера. Повече от 60 години той се бори за утвърждаването на дизайна като важен аспект за подобряване на човешкия живот. Съосновател на “Wolff Olins” и пионер в графичния дизайн, Улф е вдъхновение за творци от няколко поколения.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта