Димитровград подобрява градската си среда със седем интересни проекта

Публикувано на 27/09/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 2 915 пъти

Преди броени дни Община Димитровград представи седем впечатляващи проекта за подобряване на градската среда в града. Те предвиждат цялостна или частична реконструкция на някои емблематични сгради и паркове в Димитровград, като за създаването на проектите Общината получи близо 550 хил. лева по програма "Техническа помощ".


Преобразяване на театър "Апостол Карамитев"

Драматичен театър "Апостол Карамитев" е сред обектите, които ще претърпят сериозно преобразяване, което ще включва подмяна на подовата настилка, осветлението, сцената и седалките. Ел. инсталацията и водопровода също ще бъдат подменени, като крайната цел е театърът да се превърне в забележителен модерен културен център.


Забележителен и обновен - Търговският дом в Димитровград

Тази невероятна 3D визуализация ни показва какво предвижда проектът за преобразяването на Търговския дом, с който съвсем не се изчерпват идеите на Общината. Тя планира да превърне част от бившата "Марбас" болница в Дом за възрастни хора, а бул. "България" в Димитровград да разполага с ремонтирана и добре организирана централна алея.


Какви реконструкции са предвидени за парк "Вапцаров"?

Парк "Вапцаров" пък ще разполага с нови детски площадки, красиви алеи, впечатляващ модерен шадраван и дори обновен амфитеатър. Бившето кино "Химик" също ще претърпи цялостна реконструкция, а бившият Междуучилищен център (МУЦ) ще се превърне в Къща на изкуствата, като ще разполага с разнообразни зали за изложби и провеждане на културни мероприятия.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Строително-ремонтни дейности-Тодоров
Покривни услуги, София
79 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта