Откриват Музей за историята на София днес

Публикувано на 17/09/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 2 797 пъти

На 17 септември празнуваме Деня на София, която от днес ще има нов музей, посветен на нейната история. Той се помещава в сградата на бившата Централна минерална баня, която се намира на пл. "Бански" 1. В деня на откриването си Музеят за историята на София е с работно време от 10 до 22 часа, като входът му днес е напълно безплатен.


Музеят ще работи от вторник до неделя

Реконструкцията на музея струва около 5 млн. лева, осигурени по програма "Регионално развитие". Вратите на музея ще бъдат отворени за посетители от вторник до неделя с работно време от 10 до 18 часа, като билетът за възрастен (над 18г.) ще струва 6 лева, а за деца до седем години, пенсионери и хора с увреждания посещението ще бъде безплатно. За ученици и студенти пък входът е с цена 2 лева.


Уникална постоянна експозиция, посветена на историята на София

Постоянната експозиция разказва историята на столицата от VI хил. пр. Хр. до 40-те години на 20 век, като тя се помещава в осем отделни зали. Сред най-интересните експонати, които можем да видим, са Златната книга на София и златната каляска на Мария Антоанета, като това обаче далеч не е всичко. Всяка зала предлага още много впечатляващи елементи от развитието на София, като разказите за всеки от тях са достъпни на няколко езика.


Официалното откриване е днес, 17ти, от 21 часа

Официалното откриване на Музея за историята на София ще се състои на 17 септември от 21 часа, като програмата му включва още огнен спектакъл, 3D Mapping и уникално пиротехническо шоу.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта