Започна конкурс за нова сграда на регионалната библиотека във Варна

Публикувано на 14/09/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 13/07/2016 | Видяно 1 939 пъти

На 7 септември бе сложено началото на международния конкурс за идеен проект за изграждане на нова сграда, в която да се помещава Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна. Теренът се намира между бул. "Осми Приморски полк", ул. "Братя Миладинови", ул. "Проф. Марин Дринов" и сградата на Община Варна.


Библиотеката, като приятно пространство за прекарване на свободното време

Конкурсът е организиран от Община Варна и Камарата на архитектите в България, като той трябва да отсее най-подходящия проект за изграждане на първата библиотечна сграда в страната, строена през последните 30 години. Идеята е да се провокира интереса както на сегашните посетители на библиотеката, така и на хората, които я подминават днес, така че тя да се превърне в съвременна среда, в която жителите на града да прекарват част от свободното си време.


Победителят в конкурса взима 20 000 лв

Участието в конкурса е напълно безплатно и не изисква предварителна регистрация, но кандидатите трябва да имат архитектурна проектантска правоспособност в България. Победителят в конкурса ще получи награда от 20 000 лева, както и покана за договаряне с Общината за създаване на технически и работен проект. Предвидени са и втора, и трета награда, които са по 10 000 лева.


Краен срок за кандидатстване - 9 ноември 2015г.

Проектите ще бъдат оценявани от международно жури, като крайният срок за кандидатстване е 9 ноември 2015г. (с възможност за удължаване до две седмици). Създателят на най-подходящия идеен проект за нова сграда на Регионалната библиотека във Варна пък ще бъде обявен на 30 ноември 2015г.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта