10 елегантни бани за вашата мансарда

Публикувано на 19/09/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 19/09/2016 | Видяно 14 830 пъти

Нестандартните форми, характерни за помещаващите се на тавана жилища, често се оказват сериозно интериорно предизвикателство. Същевременно с това провокират креативност в реализирането на отделните стаи и дори недостатъкът на малките, скосени пространства, може да се превърне в интересен ефект. В тази статия ще насочим вниманието ви към някои впечатляващи дизайнерски решения, приложени върху мястото, откъдето започва чистотата във всеки дом. Представяме ви 10 елегантни бани за вашата мансарда, от които да си вземете щипка вдъхновение. Реализирайте всяка ваша идея за по-красива баня с помощта на препоръчани майстори, регистрирани близо до вас.

Вижте още: 13 атрактивни и функционални кухни за вашата мансарда


Чаровно решение с леко намигване в синьо

Не само очарователно, но и функционално се оказва решението да се запазят дървените греди като част от интериора в тази баня. Освен че придават интересен вид на помещението, успешно влизат в ролята и на рафтове. До тях синьото намигване, идващо от ваната, изглежда съвсем на мястото си.


Тюркоаз в компанията на мрамор и дърво

Приятелството между студения мрамор и топлото дърво е напълно възможно и това ни доказва показаната баня. Компания им прави лекият тюркоазен нюанс, образуван от малките симпатични плочки над мивката.

Вижте още: Да поставим ли тапети в банята - плюсове и минуси


Уютна баня в земни цветове

Естествена и семпла, тази баня ни приканва в прегръдките на земните си тонове. Лесно е да си представим, че сме по-близо до природата, отпуснати в удобната вана, галени от лъчите на слънцето. Уютът тук ни е безспорно гарантиран.


Приветлива баня с усмивка

Представете си колко по-приятен щеше да бъде престоят ви в банята, ако последната можеше да ви се усмихва. Изглежда, че горепосочената успява да направи точно това със закачливо извитата си вана и сводест прозорец, изглеждащ като око, любопитно повдигнало вежда.


Синхрон между синьо и бяло

Синьо и бяло си уреждат среща в тази излъчваща гордост баня, за да постигнат пълен синхрон. Присъствието на душ-зоната е съвсем ненатрапчиво посредством прозрачна стъклена преграда.


Аристократична и романтична

Където е ваната, там е и банята. На това са заложили дизайнерите на показаната тук мансарда. Достатъчно е да се използва изящното перде като преграда, за да се отдели зоната за къпане от тази за спане. Чудесно съчетаване на аристократичност и романтика.


Нашествие от малки плочки

Нашествие от малки плочки е сполетяло тази отлично изпълнена според наличното пространство баня. Тръгват от пода, покрай кубичната мивка, не са подминали и ваната, за която не можем да не отбележим, че е намерила идеалното си място под нишата.

Вижте още: 10 съвета за шикозни и функционални малки бани


Назад във времето

Баня в подобен стил неизменно ни отвежда назад във времето, заради немалката вероятност поне един от елементите в нея да ни е добре познат. Може би е присъствал в личния ни дом или сме виждали при роднини подобен шкаф. В случай че е търсен носталгичен ефект, същият е осъществен успешно.


Открита и модерна баня

Всичко, което се случва в тази красива баня е напълно открито, поне за присъстващите в спалнята, към която принадлежи. Модерна и дръзка, същевременно извикваща топли чувства и мечтата веднага да се сдобием с подобна. А забелязахне ли игривите пламъци в камината?

Вижте още: 10 невероятни бани с абсолютно нестандартен дизайн


Каква е тази стая?

Първият визуален сблъсък с банята, която ви показваме тук, спокойно може да ви накара да се чудите в каква стая сте попаднали. Дизайнерите, работили по тази мансарда, сякаш са успели да създадат впечатление едновременно за кухня, дневна, а защо не и спалня в помещението, отредено за лична хигиена. Едва по-внимателното вглеждане ни помага да забележим душ кабината, на която в случая е събрана завесата, и ваната в дъното.

Напомняме ви, че перфектната баня за вашата мансарда е съвсем близо до вас с помощта на опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus. Заявете безплатно проект и се запознайте с бизнес профилите на изпълнителите, от които ще получите конкурентни оферти. Сравнете цени и условия, вземете решение кого да наемете, на база личните си предпочитания, и след приключване на ремонтните дейности можете да споделите оценката си в сайта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта