Дневна в Хай-тек стил: високите технологии са тук

Публикувано на 06/03/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 06/03/2020 | Видяно 2 284 пъти

"Хей, Google....какво е времето днес?" Google Home Mini е гласов съветник, който може да даде отговор на всеки въпрос. Получаването на информация в 21-ви век е толкова лесно. Очевидно високите технологии днес са на преден план в почти всяка една сфера на живота.

Апартамент, обзаведен в Хай-тек стил се харесва особено на младите хора, които обичат техническите иновации. Но в същото време, високотехнологичният стил винаги се нуждае от пространство, така че изобщо не е подходящ за малки апартаменти. Какви функции трябва да изпълнява интериора, организиран по този начин? Прочетете тази статия, която дава интересни решения за дневна в Хай-тек стил, а за тяхната реализация се обърнете към професионалистите, регистрирани при нас.


Хай-тек дневна: основни характеристики

Мечтаете ли да имате дневна, която да прилича на космически кораб? Искате ли да живеете в интериора на бъдещето? Няма нищо по-лесно. Днес Хай-тек стилът е по-актуален от всякога, така че закупуването на модерни интериорни мебели и аксесоари не е проблем.

Рецептата за високотехнологичен интериор е микс от:

  • метал;
  • стъкло;
  • пластмаса;
  • изчистеност;
  • модерни джаджи.

В такава дневна има маси с правоъгълни или кръгли стъклени плотове. Както и столове с метални крака и облегалки. Подходящи са и малки масички на колелца. Да не забравим също за изчистените като дизайн шкафове със стъклени рафтове. Всичко това си го представете в просторна стая, оформена на функционални зони. И това не е всичко.

За любителите на луксозни детайли производителите предлагат врати от ламинирано стъкло, които при отваряне излъчват приятна миризма благодарение на флакони с ароматно масло, разположени между слоевете. Ароматите могат да се допълват и променят в зависимост от личните предпочитания и настроение.

Вижте още: Как да интегрираме модерните технологии в дома си със стил?


Идеи за цветова гама на високотехнологична дневна

Смелите цветови комбинации доминират във високотехнологичния интериор в дневната. Най-често те са в черно-бялата гама, а понякога се добавя топло кафяво, сиво или тъмно синьо.

  • Предпочитаната комбинация за Хай-тек дневна включва светли стени в нюанси на сиво и бежово.
  • Декорацията е доста обрана. Само от големи черно-бели фотографии върху лека метална конструкция или абстрактни изображения в рамки.
  • На фона на споменатите по-горе цветове, другите елементи от интериорния дизайн, изработени от материали като стомана, стъкло, хром или алуминий, изглеждат страхотно.

Вижте още: Впечатляващи цветови комбинации за по-свежа и приветлива дневна


Мебели от дърво в Хай-тек дневна – "Да" или "Не"?

В дневна, организирана в стил Хай-тек, има мебели, чиито форми са базирани на геометрични фигури като куб, овал, ромб и цилиндър.

  • Повърхностите на мебелите обикновено са метални и лъскави.
  • Интериорните елементи са изработени от стомана или стъкло.
  • Ако искате да "стоплите" леко хладното помещение, можете да включите няколко дървени елемента. Например изберете мебели, изработени от дърво, като не забравяте, че те трябва да са с модерен облик и геометрична форма.
  • Поради факта, че дневните, декорирани в този стил, са доста големи, нормално е да има голям плазмен телевизор на една от стените и система за домашно кино.


Високотехнологичен интериор – тук меката мебел е на почит

Високотехнологичният интериор в дневната е идеален за използване на мека мебел.

  • Основно изборът пада на дивани, състоящи се от няколко модула, които могат свободно да се комбинират помежду си. Често такъв диван е единственият акцент ​​в стаята. Избирайки го, трябва да забравите за шарените възглавници.
  • Струва си да инвестирате в едноцветна тапицерия, например в син или червен цвят, която контрастира много добре с металните елементи от интериорния дизайн.
  • Собствениците с неограничен бюджет са съблазнени от мебели, които при докосване променят цвета си. Истинска фантастика…
  • Футуристичните мебели и аксесоари перфектно се вписват в дневната в този стил. Ако искате да живеете в атмосфера на научна фантастика, купете си атрактивен футуристичен стол. Той може да е със сребриста или стоманено сива тапицерия.
  • Освен това акцент са оригиналните аксесоари, които са последен писък на високите технологии. Това може да бъде например фоторамка, динамично светещо табло, което се синхронизира с музикалния фон или дигитален часовник с безброй функции.


Високотехнологично осветление – опциите са поразителни

В дневната в стил Хай-тек на прозорците има обикновени вертикални или хоризонтални щори. Но за да не заприлича стаята на офис, прозорецът трябва да бъде допълнен с пердета. Най-подходящи са тези от тафта.

Ключът към Хай-тек интериорния дизайн за дневната е правилният избор на осветителни тела.

  • Налага се да забравите за класическите полилеи с кристални висулки, флорални мотиви или деликатните хартиени фенери. Мястото им в съвременния интериор е заето от множество вградени осветителни системи в комбинация с каскада от халогенни лампи. Самият микс на светлина ви позволява да разделите пространството на зони, създавайки граници между кухнята и дневната или дневната и спалнята.
  • Идея: можете да допълните основното осветление с лампа в червено и синьо, за да създадете оригиналната атмосфера от научната фантастика. Това се случва, тъй като светлината се отразява от стъклените или метални елементи. Изберете и дизайнерска подова или висяща лампа за дневната.


Високотехнологична декорация – какво да изберем?

Характерна особеност при Хай-тек интериорното оформление в дневната е наличието на много съвременни джаджи. Високите технологии се основават на прости геометрични фигури.

  • Полукръгъл диван, квадратен килим и лампа във формата на конус - това е чудесна комбинация за дневна. И тук обаче внимавайте да не прекалите с някои елементи. В противен случай дневната ви може да изглежда като лаборатория или команден пулт на космически кораб.
  • Най-добрата декорация и допълнение към интериора на дневната Хай-тек според вътрешните дизайнери е голям аквариум с екзотични риби.

Високотехнологичният Хай-тек стил е идеален за съвременните хора, които искат да бъдат в крак с технологичния прогрес. Ако и вие искате да имате дневна в Хай-тек стил, не се колебайте да се обърнете към интериорните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка за проект, и сравнете офертите, които ще получите, като се спрете на най-добрата спрямо своите очаквания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта