Кои са модерните цветове в дневната през лято 2019

Публикувано на 16/06/2019 от Йордан Колев | Последна редакция на 20/06/2019 | Видяно 1 178 пъти

Със смяната на сезоните се сменят и цветовете в природата и поглеждаме на живота през нова призма. Това лято цветовете навън са в по-топла палитра и са вдъхновение да преобразим и домовете си така, че да съответстват на вкуса на сезона. Ако говорим за намиране на баланса между краткосрочните тенденции и дългосрочните класики, трябва да споменем, че през лятото на 2019 има много цветови нюанси, които отговарят и на двата критерия.

Днес пристъпваме в най-важното помещение, което определя общия стил и привлекателност на дома – дневната. Нека видим кои най-модерни цветове за лятото намират място в нея. Не забравяйте, че при оформянето на вашата дневна винаги може да използвате услугите на висококвалифицираните дизайнери, регистрирани в MaistoPlus. С техните умения дневната ви ще превърне заслужено в централно място в дома ви. 


Топли, земни тонове

Не е трудно да откриете онези топли, земни тонове, които ще изглеждат добре във вашата дневна. Само погледнете пейзажа, който заобикаля вашия дом и ще разберете кой би бил най-добрият вариант! Лятото е чудесно време да опитате тези цветове и тъй като те са неутрални и привлекателни, ще изглеждат страхотно през цялата година.

  • Заложете на комбинацията от кафяви и зелени нюанси и по този начин ще се доближите до естествените земни окраски;
  • Също подходящо съчетание е това между синьо и зелено, с което да се чувствате свързани с морето;
  • Пъстрите решения, извикващи преки асоциации с разцъфнали градини, също са добре дошли. 

 


Нека опитаме в зелено

Зеленият цвят е от онези цветове, които рядко се използват в дневната. Може би защото цветът е твърде ярък за някои, а може би и защото тенденцията е да залагаме на по-неутрални цветове. Но зеленият фон и декор в дневната са хит през тази година и дори той да не е сред любимите ви цветове, можете да опитате да аранжирате хола си именно с него. Вариантите не липсват:

  • Да боядисате една от стените в нюанс на зеленото;
  • Меката ви мебел да бъде в този цвят;
  • Или пък да поставите естествени зелени растения.

Вижте още: Впечатляващи цветови комбинации за по-свежа и приветлива дневна


Три в едно: червено, бяло и синьо

Известното трио от цветове може да изглежда дръзко, но пък и елегантно. През летните месеци обаче тези цветове изглеждат напълно подходящо.

  • Ако все пак стая с толкова много цветове ви изглежда прекалено смело решение, можете да опитате да вмъкнете само един акцент или два като например синьо кресло или червен шкаф.
  • Помнете, че тайната на всяка успешна интериорна картина, е балансът в нея. Тъй като белият цвят е неутрален, той лесно се погажда с по-интензивни тонове. 
  • Изберете си кой измежду синия и чрвения цвят бихте искали да преобладава в помещението и го използвайте като втори фон, а нека другият присъства като детайл. 

Вижте още: Лилавото е перфектният цвят за вашата дневна

 


50 нюанса корал

Лято е! А какъв по-добър начин да внесеш в дома си сезона, който свързваме с морски вълнения, от кораловите тонове? Този завладяващ цветови феномен е комбинация от нюанси на оранжево, червено и розово. Избран за цвят на 2019 година, в многобройните си проявления коралът може да окаже голямо влияние във всяка всекидневна, дори когато се използва в умерени количества. Той ще направи атмосферата в дневната ви топла и приветлива, заради което е перфектното смело решение. За да постигнете максимално свежо внушение, е най-добре да оставите стените в бели или бледи зелени нюанси, на фона на които да изпъкват коралови възглавнички или примерно кресло в този тон. 


Лято, слънце, жълто

Жълтият цвят е горещ тренд в модерните дневни, който просто не можете да игнорирате, защото интелигентните му оттенъци ще дадат на дневната ви визуалния простор, от който има нужда. Той е в много живи нюанси, затова в по-модерните жилища можете лесно да го приложите, използвайки го в мебелите или като акцент. 

Лятото е перфектният сезон, в който може да освежите дневната си и да експериментирате по забавен начин. Цветът не е просто дума, а емоция, отличителна черта, история.. Цветовете отразяват емоциите, личността и настроенията ви и дават представа за хората, които живеят там, затова подберете внимателно фона за вашата дневна. Ако имате нужда от съвет и помощ как да внедрите в дневната си актуалните за лято 2019 цветове, интериорните специалисти, регистрирани в платформата на MaistorPlus са на ваше разположение. Достатъчно е да заявите проект, напълно безплатно, да сравните оферти и да изберете най-удачната сред тях.