Кои са модерните цветове в дневната през лято 2019

Публикувано на 16/06/2019 от Йордан Колев | Последна редакция на 20/06/2019 | Видяно 3 942 пъти

Със смяната на сезоните се сменят и цветовете в природата и поглеждаме на живота през нова призма. Това лято цветовете навън са в по-топла палитра и са вдъхновение да преобразим и домовете си така, че да съответстват на вкуса на сезона. Ако говорим за намиране на баланса между краткосрочните тенденции и дългосрочните класики, трябва да споменем, че през лятото на 2019 има много цветови нюанси, които отговарят и на двата критерия.

Днес пристъпваме в най-важното помещение, което определя общия стил и привлекателност на дома – дневната. Нека видим кои най-модерни цветове за лятото намират място в нея. Не забравяйте, че при оформянето на вашата дневна винаги може да използвате услугите на висококвалифицираните дизайнери, регистрирани в MaistoPlus. С техните умения дневната ви ще превърне заслужено в централно място в дома ви. 


Топли, земни тонове

Не е трудно да откриете онези топли, земни тонове, които ще изглеждат добре във вашата дневна. Само погледнете пейзажа, който заобикаля вашия дом и ще разберете кой би бил най-добрият вариант! Лятото е чудесно време да опитате тези цветове и тъй като те са неутрални и привлекателни, ще изглеждат страхотно през цялата година.

  • Заложете на комбинацията от кафяви и зелени нюанси и по този начин ще се доближите до естествените земни окраски;
  • Също подходящо съчетание е това между синьо и зелено, с което да се чувствате свързани с морето;
  • Пъстрите решения, извикващи преки асоциации с разцъфнали градини, също са добре дошли. 

 


Нека опитаме в зелено

Зеленият цвят е от онези цветове, които рядко се използват в дневната. Може би защото цветът е твърде ярък за някои, а може би и защото тенденцията е да залагаме на по-неутрални цветове. Но зеленият фон и декор в дневната са хит през тази година и дори той да не е сред любимите ви цветове, можете да опитате да аранжирате хола си именно с него. Вариантите не липсват:

  • Да боядисате една от стените в нюанс на зеленото;
  • Меката ви мебел да бъде в този цвят;
  • Или пък да поставите естествени зелени растения.

Вижте още: Впечатляващи цветови комбинации за по-свежа и приветлива дневна


Три в едно: червено, бяло и синьо

Известното трио от цветове може да изглежда дръзко, но пък и елегантно. През летните месеци обаче тези цветове изглеждат напълно подходящо.

  • Ако все пак стая с толкова много цветове ви изглежда прекалено смело решение, можете да опитате да вмъкнете само един акцент или два като например синьо кресло или червен шкаф.
  • Помнете, че тайната на всяка успешна интериорна картина, е балансът в нея. Тъй като белият цвят е неутрален, той лесно се погажда с по-интензивни тонове. 
  • Изберете си кой измежду синия и чрвения цвят бихте искали да преобладава в помещението и го използвайте като втори фон, а нека другият присъства като детайл. 

Вижте още: Лилавото е перфектният цвят за вашата дневна

 


50 нюанса корал

Лято е! А какъв по-добър начин да внесеш в дома си сезона, който свързваме с морски вълнения, от кораловите тонове? Този завладяващ цветови феномен е комбинация от нюанси на оранжево, червено и розово. Избран за цвят на 2019 година, в многобройните си проявления коралът може да окаже голямо влияние във всяка всекидневна, дори когато се използва в умерени количества. Той ще направи атмосферата в дневната ви топла и приветлива, заради което е перфектното смело решение. За да постигнете максимално свежо внушение, е най-добре да оставите стените в бели или бледи зелени нюанси, на фона на които да изпъкват коралови възглавнички или примерно кресло в този тон. 


Лято, слънце, жълто

Жълтият цвят е горещ тренд в модерните дневни, който просто не можете да игнорирате, защото интелигентните му оттенъци ще дадат на дневната ви визуалния простор, от който има нужда. Той е в много живи нюанси, затова в по-модерните жилища можете лесно да го приложите, използвайки го в мебелите или като акцент. 

Лятото е перфектният сезон, в който може да освежите дневната си и да експериментирате по забавен начин. Цветът не е просто дума, а емоция, отличителна черта, история.. Цветовете отразяват емоциите, личността и настроенията ви и дават представа за хората, които живеят там, затова подберете внимателно фона за вашата дневна. Ако имате нужда от съвет и помощ как да внедрите в дневната си актуалните за лято 2019 цветове, интериорните специалисти, регистрирани в платформата на MaistorPlus са на ваше разположение. Достатъчно е да заявите проект, напълно безплатно, да сравните оферти и да изберете най-удачната сред тях. 


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта