Лилавото е перфектният цвят за вашата дневна

Публикувано на 05/11/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 27/09/2018 | Видяно 1 917 пъти

В съвременния интериорен дизайн стремежът към постигане на практичност в перфектна комбинация с красота и изискани, свежи, интригуващи детайли е основен приоритет. Това може лесно да се постигне с нанасянето на пъстър слой боя в основите или изпозването на ярък цвят в декоративните елементи, съчетани със семпъл фон от натурални, земни цветове. Днес ще ви покажем няколко прекрасни начина да използвате лилавото във вашата дневна. Този цвят напомня за настъпващата есен и в зависимост от тоналността му, можете да постигнете както свеж щрих, така и драматично, наситено с емоции усещане. Вижте следващите идеи и помечтайте за преобразяването на своя дом, а след това потърсете подходящи специалисти, които да ви помогнат с боядисване и декорация.


Тъмно лилавото внася перфектен контраст и нотка драматичност

Ако предпочитате комбинация от тъмни и светли нюанси за създаването на перфектен контраст - светло бежовото и наситеното лилаво са едно невероятно добро дуо. Разгърнати са изкусно в тази дневна, като бежът е внесен в пода, мебелите и част от декоративните възглавници, а пурпур виждаме върху стените и плътните завеси. Декорацията е семпла в класически стил - лампа с бял абажур и масивна стойка отляво и друга такава с по-семпъл дизайн, отново с бял лампион. Златиста старинна табла, поставена върху рустик масичката, която първоначално може би ви се струва, че не се вписва в интериора, но ако погледнете цялостната картинка, ще видите, че тя е един чудесен, внасящ разнообразие детайл.

Виж още: 6 невероятни лилави кухни, които очароват с елегантност и стил


Феерични нотки в една съвременна дневна

В тази дневна лилавото е основен цвят. Тук неговите нюанси обгръщат помещението под различни форми - под, стени, декорация, диван, дори килимче. Контрастът тук идва както от сивите стени, така и от комбинацията на тъмни и светли лилави цветове, които се съчетават чудесно и създават наситеност в помещението. Поп-арт картините отсреща и приглушеното светло синьо осветление от двете стенни лампи допълват и завършват дизайна, а обилното количество светлина, идваща от коридора, отвъд прозореца на който виждаме суха декоративна слама, носи своето нежно докосване във входа на дневната.


Пастелна цветова комбинация

Ето и начин, по който да съчетаете лилавото с друг контрастиращ на светлите основи цвят. Изберете наситено пастелено синьо с лека тюркоазено-морска нотка в тоналността си. Нека лилавото също е наситено, но меко - да не бъде прекалено искрящо, а приглушено в завесите. Осигурете голям комфортен диван, нека той да бъде в бежово, наред с пода и част от възглавничките. Таванът и основните завеси са бели, за да допринесат със семпло присъствие за създаването на по-голям контраст. Обзавеждането трябва да е минимално - масичка или две, с малки размери, някоя друга картина, телевизор - това е напълно достатъчно.

Виж още: Заложете на синьото за добрите интериорни решения у дома


Ярко лилаво в акцентите

Последното ни предложение в заключение показва лилавото присъствие като акцент, нанесен върху дребните детайли в интериора. Фотьойли във флорални мотиви, пурпурни табуретки или симпатични лилави възглавнички. Абстрактни картини с пастелено-лилави нюанси, съчетани с щипка жълтеникав контраст. Под и стени в семпли и изчистени цветове, така че лилавите детайли да изпъкват максимално. Внесете частица от вашата индивидуалност в жилището ви, за да го превърнете в свой дом, а не просто местообитание. Пуснете безплатна заявка за изпълнение на вашия собствен проект и ще ви свържем с опитни специалисти, които да ви помогнат с този така важен процес.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

BulSpace VIP
Боядисване и декорация, Исперих
1 извършен проект
Момчил Куцаров
Сухо строителство, София
24 извършени проекта
Орви студио VIP
Мебели и обзавеждане, София
13 извършени проекта
Стобис 2000
Строителство на сгради, София
22 извършени проекта
Isodom
Цялостен ремонт, Панагюрище
6 извършени проекта
Ивета Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
10 извършени проекта