Заложете на синьото за добрите интериорни решения у дома

Публикувано на 27/04/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 27/04/2017 | Видяно 4 697 пъти

Хармоничният дом е белег за спокоен живот и разбирателство. Неслучайно заставаме зад констатацията, че няма друго място като вкъщи и винаги тръпнем в очакване да се върнем там. Спокойствието, почивката и отмората са търсените ефекти, които се получават благодарение на уюта, красивата визия и комфортната обстановка. Трудностите са често срещани при подбора на правилния цвят за дома, тъй като решението може да превърне жилището в рай или да има точно противоположния ефект. Изборът е съпътстван с интериорните решения и личната идея. Заложите ли на синия цвят и неговите нюанси, няма да сбъркате, но може да се появат трудности при комбинирането му с различни стилове. Специалистите, регистрирани в MaistorPlus, са готови да се отзоват на вашите въпроси, проекти и ремонти.


Синьото е в центъра на комбинацията от цветове

Всяка стая от дома носи собствено предназначение и индивидуалност. За постигането на балансирана визия и модерно излъчване майсторите често препоръчват комбинация от контрастни цветове. На пръв поглед това звучи нелогично, но опитът на професионалистите говори друго. Освежете стаята чрез съчетаването на разположените един срещу друг цветове в палитрата. В този случай подходяща е комбинацията синьо – оранжево. Най-важното тук е да не се използват в еднакво количество, а единият от тях да доминира. Например, ако стените и килимът са сини, то изборът на оранжев диван ще е добър. Принципът остава същият независимо от съчетанието, на което ще се спрете, и различните интериорни решения, които ще вземете.


Разчупена визия за всеки вкус

Не е задължително само и единствено да използвате един цвят, когато искате да постигнете качествени интериорни решения. Комбинацията от няколко палитри би могла да бъде предимство. Може да засилите визуално синия цвят, като го комбинираме с по-светъл негов нюанс. Подходящ избор е и използването на бял цвят. Той стои перфектно на стената или аксесоарите, а заедно образуват пастелена магия. Обикновено чрез цветовете собственикът изразява своята индивидуалност и уникална гледна точна за нещата. Открива се в малките и специфични детайли и интересните интериорни решения. Специалистите препоръчват синьото да бъде съчетано и с по-тъмни негови нюанси от гамата. Атмосферата може да бъде разчупена, като се използват декоративни възглавници във флорални мотиви.


Индиго у дома за стилни интериорни решения

Трудно е да бъде избран най-правилният цвят от толкова голяма палитра. Синята стая се приема като хладна, релаксираща и успокояваща. Ако търсим този ефект, то изборът е лесен и бърз. Все по-често се залага на интересни и нестандартни подходи, като вкарването на индиго елементи в интериора на дома. Това е цвят, близък до синьото и достатъчно колоритен, за да е предпочитан за поставяне върху мебелите, стените, килимите и възглавниците. Боядисването на едната стена, вратата или дори някоя мебел ще изпъкнат на фона на останалите интериорни решения.


Внесете спокойствие и хармония в детската стая със сини нюанси

Хармоничният син цвят е подходящ избор за интериора в детската спалня. Избягайте от табуто, че небесният нюанс е само за момчета. Тази гама пасва идеално в стаите с южно изложение и голям достъп на естествена светлина. Това придава още по-комфортен вид и уютно усещане за най-малките в семейството. За да направите по-атрактивна детската стая, използвайте различни комбинации с основния цвят, като специалистите посочват за подходящи балансиращото кафяво, класическото бяло и неутралното сиво. Към тези съвети прибавете и собствените си идеи във важните интериорни решения и ще създадете една свежа и приветлива атмосфера в детското помещение. Как бихте променили визията в стаята на вашия малчуган?


Внесете свежест със синя цветова гама в банята

Банята е едно от основните помещения в дома и детайлите в нея е важно да бъдат подчертани. Залагаме на комфорта и удоволствието в съчетание с красива визия и практичен вид. Използването на правилните цветове ще освежи мокрото помещение. Няма нищо по-традиционно от баня в свежия син цвят. Освен че е много подходящ за помещението, той лесно се комбинира с друг класически нюанс, а именно - бялото. Заложете на сигурното и използвайте индиго елементи, съчетания между нюансите и дори пастелени тонове. Ако се чудите как да ги вмъкнете във вашия дом и дали това са най-подходящите интериорни решения, възползвайте се от висококвалифицираните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Заявете вашия проект напълно безплатно и се спрете на най-подходящия, след като сравните цени и оферти от различните професионалисти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Стефан Василев
Електроуслуги, София
53 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта