6 невероятни лилави кухни, които очароват с елегантност и стил

Публикувано на 26/07/2018 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 26/07/2018 | Видяно 3 640 пъти

Загадъчният лилав цвят превзема интериора на домовете ни през 2018 година, според тежката дума на експертите в областта на вътрешния дизайн. Той се настанява удобно и в кулинарната зона. За да ви помогнем да бъдете в тон с последните тенденции, в настоящата статия сме ви подготвили специално подбрана колекция от кухни в лилаво, които ще ви очароват с елегантните си и стилни решения. А в случай че планирате основен или частичен кухненски ремонт, в платформата ни бързо и лесно ще откриете точните за целта професионалисти.  

Първата кухня, която ви представяме, заявява наситеното си лилаво присъствие чрез една от стените си. Същата се превръща в чудесен фон за изработените в светли и тъмни сиви нюанси уреди и шкафчета. Финалният резултат е впечатляващ контраст и изчистени линии.


Уютно лилаво присъствие сред камък и дърво

В тази симпатична малка кухня лилавият нюанс е оставил своя отпечатък върху шкафчетата. Участието му е по-засилено на долния ред, където прави контрастна среща със светлия паркетен под. Като семпли очертания върху матираните стъклени вратички се проявява на горното ниво, малко след като е преодолял стената от естествен камък. Бърз поглед в горния ляв ъгъл ни разкрива, че и малката картина, окачена там, се радва на своето виолетово рамкиране. В скромното помещение място е намерила и компактна дървена трапезна маса, където вкусни гозби и топли разговори могат да споделят двама души. Дървената тема продължава и при кухненския плот, част от тавана и дограмата на леко скосения прозорец.

Вижте още: Най-модерният цвят за 2018


Лилав остров в центъра на бежовите кухненски събития

Винаги съществува риск за едно помещение да се обгърне в безличност, ако е декорирано предимно в неутрални тонове. В такива ситуации спасителният пояс идва под формата на цветен акцент, който да вдъхне живот. Кухнята, попаднала във фокуса на вниманието ни тук, разчита именно на този дизайнерски похват. Накъдето и да обърнем погледа си, откриваме преобладаващата бежова инвазия. Тя е обагрила плочките по пода, кухненските шкафчета, стените. И едва ли щеше да извиква у нас асоциации за топлота и уют, ако не беше островът по средата, превърнат в очарователен виолетов център. Той е водещият щрих в картината, благодарение на който не можем да останем безразлични.


Изящество в кухня с лилави флорални акценти

Стабилност и деликатност могат да присъстват заедно в една кухня и демонстрираната тук неоспоримо го доказва. В обзавеждането ѝ централно място заема масивен дървен остров, който влиза в ролята и на маса за хранене. Белите шкафчета и вградени уреди, подредени в П-образен формат наоколо, добавят елегантност и стил, умело подчертани чрез тъмния дървен под. Като прибавим и зеления мрамор, настанил се върху плотовете, това на пръв поглед е напълно достатъчно, за да обявим помещението за успешно завършено. Дизайнерите обаче са решили да продължат творческия си процес и върху кухненския гръб и на една от стените са се появили нежни лилави цветя на розов фон. Последните се превръщат в звездата на интериора, обогатявайки го с топлото си докосване.


Нежен шепот в лилаво в минималистичната кухня

Невероятно е колко много нежност може да се побере в една компактна, минималистична кухня. И това отново става възможно с помощта лилавия цвят, който е и главният герой в нашата специално подбрана селекция. В случая той е представен в една сравнително бледа, но не и невзрачна своя версия. Дарил е шкафчетата на горен и долен ред с гланцирано виолетово усещане, което си прави компания с белите стени и тавани наоколо. Сякаш снегът отстъпва мястото си на събуждащите се за ново прераждане пролетни цветове. Семплият дизайн с консервативните си геометрични линии е съвсем на мястото си тук, за да създаде една съвършена, фина атмосфера.

Вижте още: Идеи за малка и стилна кухня


Провинциална кухня с лилаво намигване

Толкова успешно се оказа съчетанието от камък, дърво и лилави акценти в кухнята, че решихме да ви покажем още един подобен пример на финала на нашата колекция. Тук провинциалният дух придобива модерен привкус именно заради виолетовата намеса в него. Тя е скромна, но същевременно забележителна на фона на естествените природни материали, използвани в интериора.

Преди да позволите и на вашата кухня да се откроява с оригинални и актуални дизайнерски решения, не забравяйте да се погрижите за изрядното ѝ състояние. Заявете напълно безплатно и без обвързване проект за нейното ремонтиране. По този начин получавате възможност да сравните оферти от препоръчани специалисти, регистрирани в платформата на MaistorPlus. Разглеждате бизнес профили и препоръки от предишни клиенти и наемате изпълнител само ако сред кандидатите откриете подходящия за вас. След финализиране на поръчаните от вас дейности, можете да споделите отзива си в сайта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта