Най-модерният цвят за 2018

Публикувано на 20/02/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 11/02/2018 | Видяно 7 695 пъти

Когато става дума за цветове, няма как да не забележите най-актуалните нюанси и комбинации в модния бранш. Те са навсякъде - дрехи, обувки, аксесоари, цветни щампи, бижута. Но в интериорния дизайн също има модерни цветове, които се променят през годините и носят разнообразие и пъстри акценти в дома. Ние от екипа на MaistorPlus сме тук, за да ви запознаем с цвета, който ще властва в обзавеждането на домовете през 2018 година. В следващите редове ще ви предложим варианти как да го включите във всяка стая от жилището си. Дизайнерите, регистрирани на платформата, са винаги в крак с най-новото, а майсторите с лекота и професионализъм ще реализират и най-щурите ви хрумки. Но нека сега оставим багрите да говорят – ето го и него, цветът на 2018, дами и господа – лилавото!


Лилавото като комбинация от цветове

Лилавото е сложен цвят, който е резултат от смесването на червено и синьо. Всяка от двете цветови основи е силна и налагаща се, затова и заедно създават този великолепен и толкова пленяващ резултат. Тази година на мода е не просто лилавото, а неговият красив и наситен нюанс, в който преобладава по-скоро студеният син елемент. Той е колкото царствен и силен, толкова и успокояващ, женствен и много елегантен. Ако го изберете за своя интериор, няма да сбъркате.

Помнете само, че много внимателно трябва да го комбинирате с други цветове – най-добре се доверете на експерт, който ще сътвори жилището на мечтите ви в лилаво. Ако все пак решите да действате сами, заложете на комбинацията между наситено лилаво и неутрални тонове – сиво, бежово, бяло. По този начин ще дадете шанс на лилавото да изпъкне и да бъде героят на вашия интериор.


Дневна, окъпана в лилаво

Щом сте решили да бъдете актуални с цветовите си решения през 2018, започнете от дневната. Стаята, която обединява цялото семейство, ще придобие съвсем нов вид ако добавите лилави елементи, които да я освежат:

  • Изберете една от стените и я боядисайте в лилаво, комбинирайте с меки мебели в неутрално сиво и ще получите чудесен интериор за почивка. Подходящо е да заложите и на тапети с нежни флорални мотиви.
  • Ако пък предпочитате само отделни акценти от помещението да бъдат решени във виолетов нюанс, снабдете с него меката мебел.
  • Вариант е също цялото ви обзавеждане да е в бяло, а само една от секциите да привлича вниманието с пурпурните си врати. 


Лилаво докосване в кухнята

Модерният лилав цвят не пропуска и кухнята през 2018 г. В кулинарният кът изпълненият с тайнственост нюанс може да заяви своето присъствие по няколко начина:

  • Решете стените в помещението изцяло в лилаво. На този фон поставете вратички на кухненския модул в светъл кремав цвят. Масата и столовете могат да бъдат прозрачни. Ако разполагате с малка квадратура, последното значително ще олекоти пространството.
  • Оставете бялото да властва из кухнята и докоснете в пурпурен цвят само долния ред шкафчета. Добра идея е, при тази комбинация, подът да присъства в деликатно сиво. 
  • Лилави столове за хранене, които контрастират с иначе изцяло светъл интериор, е още един добър начин да бъдете актуални в кухненската си зона през тази година. 

Вижте още: Цветови кухненски композиции, вдъхновени от храната, която обичате!


Спалня с лилави акценти

Играта с лилавите тонове в спалнята може да приеме най-различни образи в зависимост от внушението, което желаете да постигнете. 

  • Наситен лилав цвят за стените в съчетание със солидни мебели ще придаде тайнствена драматичност на помещението. Ако поставите шалте със златисти мотиви върху леглото, това ще ви доближи до Ориента. За още по-силен ефект, добавете аромат на лавандула.
  • Отделни лилави акценти, комбинирани с неутрален сив или бежов тон носят лекота и същевременно изисканост на мястото, където се случват сънищата ви. Преметнете покривало върху леглото, решено в модерния цвят и нека то си кореспондира с дълги плътни завеси.
  • Или пък оставете само килимът да ви нашепва пурпурни тайни, съвместно с тапет на нежни малки цветя в същия нюанс. 


Поканете модерния лилав цвят в дома си!

Лилавото е дързък цвят, когато говорим за интериорни решения, и именно поради тази причина може да създаде уникален вид точно на вашето жилище. Има толкова начини домът ви да се преобрази и да стане модерното и красиво местенце, за което винаги сте мечтали. Единствено вашето желание и креативност ви делят от сбъдване на желанията ви. 

Ние ви предлагаме възможността да създадете собствен проект, по който майсторите на платформата да създадат всичко, точно така, както го искате – помечтайте тук и сега за промяната и се свържете бързо и лесно с доказаните професионалисти, които ще откриете в MaistorPlus. Можете да наемете изпълнител директно от списъците към конкретни категория и район. Или да опишете проекта си чрез безплатна заявка, да сравните оферти и да се спрете на най-добрата за вас. 


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта