Как да превърнем просторния хол в две функционални помещения?

Публикувано на 15/11/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 16/11/2016 | Видяно 61 865 пъти
Как да превърнем просторния хол в две функционални помещения?

Съвременните жилища се нуждаят от практични решения за разделяне на пространството, които позволяват на удобната кухня и комфортната дневна да съжителстват в една обща стая. Експертни съвети и изпитани трикове за преграждане на просторното помещение ще получите от майсторите в най-големия форум за домашни ремонти "Направи сам". За да ви улесним в тази задача, събрахме за вас най-интересните и достъпни идеи, споделени във форума, а за тяхното качествено изпълнение разчитайте на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus!

Виж още: Как да си изградим морски оазис у дома?

Поставете практична преградна стена с интригуващ дизайн

Поставете практична преградна стена с интригуващ дизайн

Ако поставянето на изцяло стъклена преграда ви се струва твърде семпло решение, заложете на интересно съчетание от материали, което ще придаде доза артистичност на дома. Впечатляващо предложение тук се оказва изграждането на подвижна преграда от стъкло и метал, в която се оформят малки клетки, допускащи естествената светлина между помещенията. Минусът на този тип разделяне на стаите е лесната видимост между тях, която обаче също може да бъде преодоляна с фини завеси или щори.

Изградете удобен и функционален барплот

Изградете удобен и функционален барплот

Барплотът си остава универсално и доказано успешно решение за обособяването на удобна кухня в рамките на дневната. Съобразете дизайна му със стила на интериора, като вземете предвид наличието на естествена светлина в помещението и височината на кухненските шкафове. Планирайте внимателно разположението на барплота, така че той да се превърне не само в красива, но и в наистина функционална преграда, която можете да използвате и като място за съхранение или зона за хранене.

Устойчивата секция ви предоставя допълнително място за поставяне на книги и декорации

Устойчивата секция ви предоставя допълнително място за поставяне на книги и декорации

Функционално решение за преграждане на хола в компактното жилище е поставянето на практична секция. За тази идея ни подсети потребителят NRG7, който съветва да обърнете внимание на съчетанието от цветове и материали, така че да се получи максимално хармонична обстановка. По този начин ще компенсирате липсата на достатъчно пространство за съхранение на вещи в малкия апартамент, като ще разполагате и с допълнителна площ за подреждането на красиви декорации!

Подходящите цветове ще спомогнат за визуалното разделяне на помещението

Подходящите цветове ще спомогнат за визуалното разделяне на помещението

Просторната дневна може да бъде превърната в две удобни помещения още на ниво проект. Това е постижимо, благодарение на изграждането на различна подова настилка в двете помещения или пък боядисването на стените им в контрастни тонове. С тази идея всяка преградна стена, която иначе ще стесни общото пространство, става напълно излишна, а експериментите с дизайна на обзавеждането са добре дошли.

Виж още: Разкошна артистична саксия за любимото ви растение в дневната

Плъзгащите се врати ще създадат усещане за уединение

Плъзгащите се врати ще създадат усещане за уединение

Плъзгащите се стъклени врати са идеален начин да отделите дневната от спалнята например, тъй като те ще попречат на шума от телевизора да наруши вашия спокоен сън. Специалистите от форума напомнят, че разделящите врати от този тип могат да бъдат създадени както от фино стъкло, така че помещенията да изглеждат по-просторни, така и от по-стабилни непрозрачни плоскости, които ще допринесат за уединението в стаите. Компромисен вариант е поставянето на стъклена плъзгаща врата и леки завеси, които през деня допускат светлина в спалнята, а нощем - създават усещане за пълно спокойствие.

Виж още: Практичен наръчник при покупката на разтегателен диван

Декоративните завеси или щори ще придадат невероятна лекота на интериора

Декоративните завеси или щори ще придадат невероятна лекота на интериора

Поставянето на декоративна завеса е нетрадиционно, но ефектно решение за разделяне на стаите в малкото жилище. Основното предимство на този тип преграждане е фактът, че можете да премахнете завесите или щорите изключително лесно, за да ги замените с по-постоянна конструкция. Ако отделяте кухнята в рамките на дневната, ще се сблъскате и с недостатъците на тази идея, а именно свободното преминаване на шум и аромати между помещенията.

Виж още: Методи за осигуряване на качествен и чист въздух в дома

Поставете оригинален цветарник между стаите за създаването на артистичен облик на дома

Поставете оригинален цветарник между стаите за създаването на артистичен облик на дома

Изключително достъпна и практична идея е поставянето на цветарник в средата на помещението, така че да се оформят две отделни стаи. Опитните майстори от форума съветват да заложите на вариант с интригуващ дизайн, който да пасва на стила на дневната, но същевременно да не отнема много място в новата кухня или спалня. Още подобни страхотни идеи за отделяне на двете помещения ще откриете тук.

Разположението на мебелите може да направи чудеса с вашето жилище

Разположението на мебелите може да направи чудеса с вашето жилище

Опитните майстори във форума предлагат още по-достъпна идея за лесно разделяне на дневната. Според тях ключът към визуалното обособяване на две помещения в рамките на едно общо пространство се крие в разположението на мебелите и декорациите. В този смисъл поставянето на мек килим с интригуващ дизайн е първата стъпка към отделянето на дневната от кухнята. Друг вариант е да разположите дивана с гръб към кухненския модул или да заложите на ефектно осветление, което оптически ще разграничи стаите. Подберете точната идея за своето жилище с помощта на опитни специалисти, като пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и без допълнително обвързване!