Разкошна артистична саксия за любимото ви растение в дневната

Публикувано на 26/05/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 9 207 пъти

Проектите "Направи сам" понякога изглеждат идеално на теория, но на практика е възможно да се получат всякакви инциденти, които да провалят първоначалния план. Хубавото е, че някои от "произшествията" всъщност се оказват доста по-ефектни от това, към което сме се стремели.

Такъв е и случаят с преобразяването на тази керамична саксия, закупена, за да бъде новият дом на едно стайно растение.


Откъде тръгва всичко

Идеята на собственичката на това зелено приятелче е била да смени старата неугледна саксия с нова, която да бъде боядисана в яркожълто. Цветът е трябвало да бъде съчетан с жълтия стол в дневната, представляващ весел акцент в помещението.

Вижте още: Как да отглеждаме плодни дръвчета в саксия


Изпълнението

На първо време трансформацията на саксията в жълто интериорно бижу е вървяла прекрасно. Боядисването е било реализирано на малки стъпки, внимателно и бавно.


Когато човек загуби търпение...

В един момент от процеса обаче собственичката на растението започва да се уморява от бавните темпове, с които напредва, и решава да преосмисли подхода си. Взима значително по-голяма четка за боядсиване, която съответно попива и доста повече боя. В резултат се получава разтичане на жълтите струйки по саксията, които в крайна сметка са оставени да засъхнат така, както са си, за да се запази изненадващият арт-ефект.


Преместването

Макар и да няма голям опит в боядисването, дамата, чието творение описваме тук, знае как щадящо се пресаждат големи растения. Тъй като и без това не държи на стария дом на зеления си любимец, тя сваля една от "стените" му с помощта на чук и растението е готово да излезе максимално лесно.

Вижте още: Как да отглеждаме билки и подправки у дома


Жълто, свежо, интересно

Когато вече всичко е готово, растението и новата му саксия могат гордо да бъдат настанени до жълтия стол в хола. Атмосферата в стаята е променена значително само с един малък щрих в интериора.

Опитайте и вие да претворите с цвят старите саксии, фотографирайте резултата и се споделете във форума "Направи сам". А ако ви предстоят по-значителни промени в дневната или друга част на жилището, потърсете най-добрия за вас професионалист в MaistorPlus. Пуснете безплатна заявка за своя проект и сравнете цените, които ще ви предложат регистрираните при нас майстори. Благодарение на допълнителната информация за тях, включително мненията на предишните им клиенти, в нашия сайт ще ви бъде много лесно да се ориентирате на кой изпълнител да се доверите.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта