Страхотно жилище, отдадено на удивителния африкански стил в интериора

Публикувано на 23/03/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 23/03/2017 | Видяно 14 507 пъти

Днес предприемаме едно смело пътуване към слънчева Минесота, за да разгледаме този забележителен дом, изпълнен с елементи в африкански стил. Освен с просторно общо помещение, което обединява кухня, дневна и трапезария, той разполага и с уединена и удобна спалня, както и с просторна отворена тераса. В основата на къщата е разположена малка, но гостоприемна изба, която съхранява отбрани вина за своите изтънчени собственици. Разгледайте отделните помещения в този страхотен дом, а за построяването на вашата вила или къща в провинцията, разчитайте на опитните професионалисти, регистрирани в нашата платформа!


Тази къща е страхотна както отвътре, така и отвън

Тази страхотна къща в африкански стил представя едно забележително преплитане между различни идеи и вдъхновения, които образуват истински архитектурен африкански шедьовър. Отвън къщата наподобява повечето постройки от този тип в района на Уайзата, Минесота. Създателят на дома – Бил Костело от Murphy & Co. Design, обаче се стреми към много повече от това да приобщи къщата към заобикалящата я среда. В действителност той среща черното и бялото, като олицетворение на енергиите на Ин и Ян, това проличава и в интериора на дома, който от своя страна притежава някои наистина впечатляващи елементи, присъщи на красивия африкански стил. Специфичното място на прозорците също не е случайно – от тъмната страна на къщата те са големи и симетрично разположени, докато в по-светлата част на дома откриваме малки и асиметрично поставени клетки, които разкриват прекрасни гледки навън.

Виж още: Зашеметяващо зелено в интериора на дома


Дневната в африкански стил е светла и изключително красива

Тази страхотна къща обединява кухня, трапезария и дневна в едно общо помещение в африкански стил, изпълнено със светлина и хармония. Ако се вгледаме в дизайна на хола, ще забележим, че той е отделен от останалите зони у дома посредством оригинален килим в бяло и черно, върху който са разположени и удобните мебели. Централно място в дневната заема комфортният кожен диван в приятни кафеникави нюанси, срещу който е разположен телевизора и две ефектни холни масички – едната от стъкло, а другата от камък. Този впечатляващ сблъсък на материали е характерен за облика на цялото жилище – то въплъщава хармонията между различните елементи в природата, като доказва, че наглед несъвместими цветове и материали могат да създадат една наистина вдъхновяваща атмосфера в африкански стил. Впечатление прави също и разположението на дивана – той е поставен с гръб към уютно работно кътче, така че в общото пространство да се обособят няколко относително уединени зони с напълно противоположни функции.


Функционална и модерна кухня за изкусни кулинари

Тук модерната кухня е обединена с удобна трапезария, като усвоява ъгъла в общото помещение. Тя притежава практичен двуредов кухненски модул, който среща бялото и черното в един наистина забележителен контраст и в края си преминава в оригинален бар плот. Той от своя страна ни представя необятните възможности на съвременния дизайн, прекроени в тези страхотни бар столове с масивна дървена основа и ефектен гръб от метал и кожа. Разположението на кухненското обзавеждане позволява край готварската печка в този дом да се вихрят повече от един изкусни кулинари, а това често е желан ефект за по-големите домакинства. За да приобщят кухнята към останалата част от общото помещение, дизайнерите отново залагат на устойчива дървена подова настилка, като поставят и мек килим в землисти тонове, като закачливо намигване към преобладаващия африкански стил в интериора.


Удобната трапезария ни разкрива удивителна гледка навън

Непосредствено преди вратата, водеща към просторната открита тераса, е разположена удобна трапезария, която се отличава със светло и гостоприемно излъчване. Тя е представена от масивна маса от дърво, която позволява подреждането на 8-10 стола около трапезата. Столовете се придържат към доминиращия африкански стил в помещението, като впечатляват със заоблени форми и устойчива основа от тъмно дърво. Под трапезната маса откриваме уникален черен килим от кожа, като един симпатичен намек към красотата на дивата природа, която вдъхновява дизайна на къщата. Интригуващите осветителни тела създават усещане за по-артистично и вдъхновяващо помещение, докато липсата на тежки завеси и плътни щори позволява от зоната за хранене да се разкрива една наистина удивителна гледка към необятните зелени поля навън.

Виж още: Мебели, носещи частичка природа в себе си


Стълбището - стилен и изключително функционален елемент от интериора

Между първия и втория етаж в тази просторна къща е изградено устойчиво стълбище с изключително ефектен дизайн. В основата му стои здрава дървена конструкция, подсилена с парапети от метал, които оформят интересна решетка. На всяко стъпало е поставено малко пухкаво килимче в редуващи се бяло и черно, така че домашният уют и топлина да бъдат пресъздадени дори в тази зона у дома. Качвайки се на втория етаж, можем да огледаме дневната отгоре, като този ъгъл ни позволява да забележим геометричното разположение на голяма част от нейното обзавеждане в африкански стил. На втория етаж в къщата са разположени още баня и спалня, които предоставят необходимото уединение, което е далеч по-трудно постижимо в едно общо отворено помещение, обединяващо кухня, хол и трапезария.


Уютна спалня в африкански стил за ценителите на пълното спокойствие

Вторият етаж ни води към светла и просторна спалня, която се отличава с уютна и отпускаща обстановка отново с нотки на африкански стил. Изчистените бели стени позволяват поставянето на оригинални декорации, докато светлият паркет на пода придава необходимата топлина на интериора. Обзавеждането тук е семпло, но функционално. То е представено от удобна двойна спалня, изградена от тъмно дърво, което е използвано и за направата на ефектните декорации, които откриваме на стената. В ъгъла на помещението е разположен малък работен кът, представен от маса и дървена пейка, които притежават кокетно винтидж излъчване, но все пак се придържат към землистите тонове, характерни за обзавеждането в африкански стил. Черният килим от кожа на пода придава дълбочина на обстановката и разчупва семплия й облик, докато липсата на тежки завеси и щори по прозорците позволява на собствениците да започват деня си, събудени от приятното докосване на първите слънчеви лъчи.


Изчистена баня с невероятен дизайн

Очаквано, банята допълва перфектно останалата част от интериора на този модерен дом, обзаведен в африкански стил. Тук това помещение е сравнително просторно, като се отличава с приятно излъчване и функционален дизайн. В стремежа си да пренесат характерния уют в банята, специалистите разделят пода на две зони, като едната разполага с удобна дървена настилка, докато за другата е избран далеч по-лесния за почистване мрамор. Той се слива визуално с масивната вана, като обхваща и пода на душ кабината. Нейните стени пък са покрити частично от интересно съчетание от плочки в бяло и сиво, което откриваме и около мивката. Най-впечатляващият елемент в банята обаче е огледалото, което се слива с плочките на стената, образувайки една нестандартна, но наистина забележителна форма.

Виж още: Да посрещнем пролетта с тропичен стил в обзавеждането!


Формула за щастие - открита тераса, красива гледка и изба, пълна с отбрани вина

Разглеждайки в детайли тази удивителна къща в африкански стил, не можем да подминем и просторната тераса, с която тя разполага. Гледката навън е наистина прекрасна – безкрайни зелени полета и онази забележителна красота на дивата природа, която сякаш забавя изцяло ритъма на забързания ни начин на живот. Идеята на дизайнерите е да създадат кътче за отмора навън, където собствениците да могат да се наслаждават на заобикалящата ги среда с чаша вино в ръка. За целта част от къщата е преобразена в уникална изба, предоставяща богат избор от подбрани вина. И това, ако не е мечтаният дом, в който да прекараме спокойните вечери след края на работния ден!

Професионална помощ за качественото реализиране на всеки архитектурен проект ще получите от опитните професионалисти! Запознайте се с техните профили и оферти напълно безплатно, като заявите проект в MaistorPlus!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта