Зашеметяващо зелено в интериора на дома

Публикувано на 09/03/2017 от Розалинa Думанова | Последна редакция на 10/03/2017 | Видяно 27 536 пъти

В помещението, където се събира цялото семейство, спокойствието и почивката са водещи, уютът - задължителен, атмосферата трябва да е приятна, интериорът - красив, а цветовете да внасят свежест. Именно зелените багри имат тази способност - превръщат дневната в райско кътче. Стени в тези нюанси внасят идилия, малките детайли от декорацията не остават незабелязани, а обзавеждането допълва природната картина у дома. Ако се колебаете за освежаването вкъщи, но искате да промените облика на дома си и да внесете добро настроение, то не пропускайте възможността за връзка с доказани професионалисти. Позволете си удоволствието от красивия и уютен дом в зелени нюанси.


Ако интериорът е изчистен, то нека малките детайли са в зелено!

Няколко съвета за лесна, но красива и свежа декорация:

  • Позиционирайте малки и пищни саксийни цветя в помещенията.
  • Изберете зелен цвят за малките декоративни възглавници върху дивана в хола.
  • Планински пейзажи или вдъхновяващи натюрморти ще стоят добре, окачени на стената над спалнята например.
  • Пердетата и завесите може да допълват интериора със свежи зелени багри.
  • Рафтчетата на домашната библиотека може да боядисате в зелено. А защо не вмъкнете и малки детайли между наредените книги?

Вижте още: 8 красиви идеи за уют в дома с дървени настилки


Свежест и простор в банята

Банята е тази част от дома, която трябва да бъде удобно и практично обзаведена, винаги в чист и добре уреден вид, а цветовата гама - да внася свежо и добро настроение. Традиционният снежнобял цвят за стените обаче може да бъде заменен с по-цветни нюанси. Зеленото е оригинален избор, ако искате да поканите природата в банята. Може също да експериментирате като съчетаете различни тонове - светло и тъмно, тюркоазни детайли или по-искрящи елементи.

Ако обичате цветя, не пропускайте да прибавите към декорацията на банята декоративни или живи саксийни цветя. Ако сте перфекционисти, зелените багри ще преобладават и при останалите аксесоари - кърпите и хавлиите, поставката за паста и четка за зъби, дори и осветлението - експериментирайте с малки вградени луни, внасяща задушевна зелена атмосфера.


Помислете и за стаята на децата - зеленият цвят е универсален и практичен

Вместо да се колебаете между розово за момиче и синьо за момче, то превърнете детската стая в истинско зелено кътче, наситено с природни елементи. Изберете дизайн изцяло в зелено или акцентирайте върху малки детайли в декорацията. Добавете и просторни прозорци, съчетани с уютни завеси. Експериментирайте със стените - залепете фототапети или различни стикери. Нека зеленият цвят бъде основен в интериора на детската стая - бъдете сигурни, че детето ви ще се чувства удобно и комфортно, а атмосферата в помещението ще бъде свежа и приветлива.

Вижте още: 5 сладки и евтини идеи как да внесете цвят и настроение в детската стая


Магията на зеления цвят в спалнята

Зеленият цвят е много актуален и предпочитан за основен в интериора на спалнята. Силата му да създава спокойна и идилична атмосфера го превръща във важен акцент в обзавеждането. Зелените стени може да съчетаете с просторни френски прозорци - естествената светлина създава усещане за простор и приветливост, заложете на нестандартен дизайн на леглото и зелено спално бельо. А защо не добавите и малко кътче със саксийни цветя - те правят спалнята по-красива и уютна. А ако сте ценители на декоративните нестандартни идеи, заложете на зелени рамки със снимки, нощни лампи или плътни завеси. Килимът също може да е в тон - приличащ на зелена морава. Картини с природни пейзажи са добро предложение, а фототапетите - подходящи за мечтатели.

Заявете напълно безплатно своя проект и изберете сред всички висококвалифицирани специалисти, регистрирани в платформата на MaistorPlus, най-подходящия според вашите вкусове и изисквания. А бързината и качеството в работата са гарантирани.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта