5 сладки и евтини идеи как да внесете цвят и настроение в детската стая

Публикувано на 05/02/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 08/02/2017 | Видяно 31 779 пъти

Когато ремонтирате детската стая, боядисването на стените в ярък цвят не бива да бъде първата ви стъпка. За детето е полезно атмосферата в стаята му да бъде успокояваща, тоест стените да са в нежен и лек нюанс, а защо не и бели, бежови или светло сини. Винаги има начин да внесете повече цвят в помещението, тук ще ви покажем как. Ако имате нужда от помощ при боядисването, не се колебайте да се обърнете към професионалистите.


Вместо да правите скъпи покупки, проявете въображение и запретнете ръкави

На първо място помислете какви вещи вече притежава малчуганът. Изваждането на показ на някоя голяма плюшена играчка е лесен вариант за декорация. Добавете възглавнички, щори и малки аксесоари в същия нюанс и ще се получи чудесно аранжиране. Включете детето, като нарисува любимия си герой на голям формат и го залепете на някоя гола стена. Украсете дори лампата с интересна висяща фигурка. За никое от тези неща не ви се налага да отскачате до магазина, направете тези декорации в домашната работилница с подръчни материали.

Вижте още: 8 доказано успешни идеи за обзавеждане на малка детска стая


Нека има разнообразие!

Украсете белите стени със стикери, апликации, временна декорация. Правете промени според сезоните и нагласите на децата. Така стаята ще придобива нов вид много по-често, отколкото би ви се искало да правите ремонти. Изрежете заедно с малките герои любими фигурки, животни, предмети от цветна хартия и украсете голите стени. Можете да ги окачите и на тавана с връвчица, която да разхожда из небето летящи пеперуди. Съчетайте цветовете с най-веселите юрганчета или някои от елементите в стаята.


Плодчетата са на почит

Още една страхотна идея за шарено присъствие по стените, без самите те да са цветни. Облепването им с вкусни на вид плодове служи не само за декорация, но и стимулира апетита на малчугана - особено желан ефект за злоядите хлапета, за които плодовете и зеленчуците са първите им врагове. Чаровни, цветни и под формата на украса и игра, тези детайли могат да обучат децата ви и да създадат у тях полезни навици. Помислете и в други практични насоки, които да приложите към декорирането на детската стая с ясна цел и мотивация.


Стая за морски капитани

Морскосинята тема и корабните мотиви носят със себе си повече приключенски дух, отколкото каквато и да е скъпа и луксозна декорация. Вашето момченце, а защо пък не и момиченце, ще бъде очаровано да обитава подобна стая, както и да заспива послушно вечер, пренасяйки се във вселена, изпълнена с пътешествия, морски битки и нови открития.

Вижте още: Оригинални начини за подредба на детските книжки


Не подценявайте ключовата роля на завесите

До голяма степен атмосферата в едно помещение се повлиява от избора на завеси. Без излишни декорации, боядисаната в бяло стая на момиченцето ви ще заблести с едни нежно розови пердета на прозорците. И като внесете няколко елемента в същия цвят, декорацията на покоите на принцесата е завършена.
 
Дори и да решите, че стените в детската стая ще бъдат светли, те все пак се нуждаят от опитна ръка, за да бъдат боядисани. Не се колебайте да потърсите правилния майстор в нашия сайт. Пуснете безплатна заявка за проекта си и изберете точния изпълнител сред тези, които ще ви изпратят подробни необвързващи оферти. А след ремонта се заемете с декорация и подредба - с много внимание и любов, за да създадете идеалното кътче за игри, учене и спане на вашето дете.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
valeros3 LTD
Покривни услуги, София
17 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта