Оригинални начини за подредба на детските книжки

Публикувано на 19/03/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 9 014 пъти

Всеки щастлив малчуган разполага с купища шарени книжки с приказки и различни приключения. Съхранението на тези четива обаче невинаги е лесна работа. Добре е детето да има своя собствена библиотека, но ако не разполагате с достатъчно място за това или не желаете да обременявате детската стая с масивни и тежки мебели, разгледайте следващите няколко идеи.


Полезно и симпатично охлювче на стената

Спираловидната библиотека, монтирана върху празна стена в ярък цвят е страхотнен аксесоар за стаята на вашия наследник. Нестандартната поставка осигурява достатъчно пространство за вещите на детето, а хоризонталният рафт в горната част по протежения на цялата стена дава възможност за подредба на книги и приспособления, които се използват по-рядко, но са ценни за притежателя си.

Вижте още: 6 еко съвета за детската стая


Подреди си книгите върху дървото!

По този начин може да призовавате към ред, ако решите да "засадите" в детската дървообразна библиотека. Поне за известно време подреждането на стаята ще се превърне в приятно занимание, а веселата поставка ще радва и вас, и момченцето или момиченцето ви.


За да бъде четенето несравнимо удоволствие

Никой не може да накара детето ви да се прехласва по книгите, ако то няма никакъв интерес към тях. Но ако четенето е сред заниманията, които то предпочита, подобна библиотека с уютни кътчета за прелистване на страниците, страхотно ще го впечатли.


Чаровна овчица вместо досадна библиотека

Класически бяла или черна овца, овца в розово, синьо или зелено - вие решавате. Детето ще е доволно, книжките прибрани, а в стаята ще бъде настанен нестандартен дървен домашен любимец.

Вижте още: Симпатични идеи за детска стая за близнаци


Вертикална подредба с впечатляващ дизайн

Съществуват многообразни варианти, когато, поради липса на място, искаме да поставим вертикална и не много широка библиотека. Не се ограничавайте със скучни и невзрачни мебели. За да освежите детската стая, е достатъчно да подберете макар и един необичаен акцент: във формата на чаени чаши или пък на първата буква от името на малчугана.

За да откриете кой да измайстори подобна весела библиотека и за стаята на вашето дете, пуснете безплатна заявка в MaistorPlus, като опишете идеята си. Регистрираните при нас подбрани изпълнители ще ви изпратят конкурентни оферти, от които да изберете най-подходящата за вас. Обратната връзка от предишните клиенти на майсторите и допълнителната информация в онлайн профилите им ще ви улесни в подбора.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта