8 доказано успешни идеи за обзавеждане на малка детска стая

Публикувано на 16/06/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 16/11/2020 | Видяно 36 642 пъти

Избора на точното обзавеждане за детската стая може да се превърне в истинско предизвикателство, особено когато сме притиснати от скромните й размери. Специалистите от най-големия форум за домашни ремонти "Направи сам" препоръчват по възможност да изберете ниски функционални мебели, както и никога да не поставяте високи модули срещу прозореца или балконската врата. В противен случай помещението ще изглежда още по-малко и схлупено, а това ще се отрази и на настроението в него.


8 доказано успешни идеи за обзавеждане на малка детска стая

Обособяването на отделна детска стая в рамките на компактното жилище е сериозно изпитание за много домакинства. За да ви улесним в избора на цветове, мебели и декорации за най-симпатичното помещение у дома, обобщихме интересните и изпитано успешни съвети на майсторите в най-големия форум за домашни ремонти "Направи сам". Запознайте се с техните практични идеи, а точния майстор за реализирането им открийте в нашата платформа!


Леглото с повдигащ механизъм ще ви спечели допълнително място за дрехи и играчки

В малката детска е изключително важно да оползотворите всички възможни ниши и кътчета за съхранение на вещи. Идеално решение в тази посока е избора на легло с повдигащ механизъм, тъй като отдолу можете да приберете зимните дрехи през лятото или пък да подредите детските играчки, към които хлапето не проявява интерес. Подобно ефективно решение е поставянето на кухи табуретки или практични сандъчета за съхранение.


Поставете отворени рафтове или друг тип етажерки над леглото

Компактната детска неминуемо има нужда от повече място за подреждането на играчки и книги. Ето защо майсторите от форума препоръчват да замените масивната библиотека с устойчиви стенни рафтове, разположени над леглото. По този начин ще спечелите допълнително пространство за съхранение, като едновременно с това ще можете да освежите атмосферата с няколко ефектни декорации.

Виж още: Измайсторете весели детски игри от подръчни рециклирани материали


Огледалните повърхности ще разширят визуално помещението

Поставянето на огледални повърхности е изпитано успешен метод за визуално разширяване на помещението. В детската стая обаче трябва да обърнем особено внимание на височината на огледалото и неговото разположение. В този смисъл практична идея се явява избора на гардероб с огледални врати, които не само ще създадат усещане за простор в стаята, но и ще я направят по-стилна и хармонична.

Виж още: Оригинални детски лампи, които ще впечатлят всяко хлапе


Заложете на пастелни цветове по стените

Започваме със златното правило, според което при избора на цветове за малки помещения е желателно да се спрете на неутрални пастелни тонове. Същото важи и за детската стая, в която трябва да избягвате твърде ярките нюанси на розовото, синьото и жълтото, тъй като те ще създадат напрягаща обстановка в и без това тясното пространство. Специалистите от форума съветват да изпробвате варианти като бяло или бежово в съчетание със слонова кост.

Виж още: Превърнете тавана на детската в измерение на сбъднатите мечти


Белите мебели ще направят малката детска стая по-светла и приветлива

Потребителите във форума съветват при обзавеждането на детската стая да заложите на класически бели мебели с изчистен дизайн. По този начин можете да си позволите поставянето на интригуващи декорации или обемни детски играчки, като плюшени животни и къщи за кукли. Ако се спрете на този вариант обаче, боядисайте стените в по-наситени нюанси, така че да уравновесите семплата обстановка.


Поставете функционален модул с високо легло

А ето и една нестандартна идея, която е напълно приложима в малката детска стая. На пазара ще откриете огромно разнообразие от функционални модули, които съчетават в едно място за сън, кътче за игра и дори рафтове за съхранение на вещи. В този смисъл майсторите от форум "Направи сам" съветват да изберете модул с легло на втория етаж, а под него да разположите бюро или къща за кукли например.


Оползотворете балкона към детската стая

Спечелете допълнително място в малката детска стая, като приобщите балкона към нея. Независимо дали ще го превърнете в място за учене или пък в кътче за игра, той със сигурност ще ви улесни в избора на обзавеждане и декорации. Опитните специалисти напомнят, преди да пригодите балкона в пълноценна част от детската стая, да се погрижите за неговото отопление и качествена изолация. Тези практични идеи със сигурност ще ви вдъхновят да освежите вида на детската стая. За нейното пълно обзавеждане пък разчитайте на опитни майстори, като заявите проект в MaistorPlus напълно безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта