Мебели, носещи частичка природа в себе си

Публикувано на 17/03/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 17/03/2017 | Видяно 19 543 пъти

Естествената природна красота е на почит в съвременния интериор. Тя насърчава дизайнерите и изпълнителите да използват все по-екологични материали и да разработват нови методи на обработка, които да щадят заобикалящата ни среда. Ето защо не е изненадващо, че мебелите, вдъхновени от красивата природа, са все по-често срещан елемент в много модерни жилища. Представяме ви няколко иновативни идеи за подобен тип обзавеждане, а за тяхната качествена изработка потърсете помощ от опитните професионалисти, регистрирани в нашата платформа!


Любувайте се на красиво пълнолуние в дневната

Съвременната дизайнерска мисъл достига нови върхове и днес води до създаването на уникални елементи в обзавеждането, чиято красота далеч надхвърля техните практични измерения. Пример за подобна оригинална мебел е този страхотен шкаф, вдъхновен от магията на пълната луна. И докато денем шкафът представлява едно артистично, но сравнително семпло допълнение към интериора, то нощем той изпълва помещението със синкава светлина, пренасяйки ни в един изцяло нов свят. Впечатляващият ефект е постигнат чрез използването на специална светеща еко боя, която вдъхновява дизайнерите от италианската компания Ennezero да преминат на едно изцяло ново ниво в изработката на красиви мебели. Макар този страхотен шкаф да е част от лимитирана серия, която предвижда производството на едва 24 броя подобни мебели, той е неоспоримото доказателство за това, че понякога един елемент от обзавеждането може да преобрази изцяло облика на дома.

Виж още: Как да прецените дали мансардата може да се превърне във функционално помещение?


Маса от дърво на повече от 50 000 години

Естествената природна красота е запечатана и съхранена в тази удивителна маса, която ще стои перфектно във вашия хол, обзаведен в скандинавски стил. В основата й стои един изключително рядък вид дърво, носещ красивото име Каури, който е открит в Нова Зеландия и според учени е стоял заровен между 35 и 50 000 години. За прикрепяне на отделните парчета дърво, които изграждат плота на масата, дизайнерите от италианската компания Рива използват смола, така че крайният резултат да бъде мебел, изцяло подчинена на природната красота. Идеята е масата да олицетворява Земята, като дървените елементи напомнят на континентите, а смолата представлява моретата и океаните, чиято среща образува едно наистина забележително изделие.


Маса, вдъхновена от морското дъно

А ето и едно предложение за тези от вас, които целогодишно мечтаят да наблюдават как красивите морски вълни се разбиват в скалите. Вече можете да пренесете това усещане и в собствения си дом, благодарение на тези уникални маси, вдъхновени от морските дълбини. Те са изработени от смола и обработен травертин, така че в своята среща двата елемента да пресъздават великолепието на океана. Друг изключително интересен детайл, свързан с масите, е фактът, че всяка от тях е единствена и уникална, така че инвестицията в подобна мебел наистина си заслужава. А вие как бихте съчетали подобен ефектен елемент с останалата част от интериора?


Елементи от необработено дърво в банята

Необработеното дърво е все по-често срещан материал за изработката на уникални мебели за дома. Срещаме го във вид на трапезни маси в кухнята или пък под формата на ефектни рафтове за хола, обзаведен в скандинавски стил. Днес обаче необработеното дърво може да бъде приложено и в банята, като приема облика на ефектен масивен плот или може дори да се превърне в практична мивка. За целта дървото е третирано със специални покрития, които го предпазват от разрушителното въздействие на влагата и спомагат за поддържането на добрия му външен вид за по-дълго време. Този елемент внася топлина в интериора, като е особено подходящ за жилища в скандинавски стил, които често имат нужда от онези дребни детайли, които да допълнят перфектно усещането за комфорт и домашен уют.

Виж още: 8 страхотни идеи за мебели от палети, които да поставите в банята


Отдайте се на заслужена почивка в ефектни кресла, пресъздващи цветя

Впечатляващите възможности на дизайна проличават и в тези удивителни кресла, които изглеждат досущ като красиви пролетни цветя! Седалките са изградени от стотици ръчно преплетени нишки, които продължават по протежението на венчелистчетата, така че да оформят елегантни преливащи форми. Основата на креслата е създадена от устойчива стомана, която гарантира издръжливостта на продукта, докато мекотата на нишките осигурява необходимото удобство. Освен че са подходящ акцент към всеки тип интериор, креслата се предлагат в огромно разнообразие от цветове, така че да могат да бъдат лесно съчетани с останалата част от обзавеждането у дома.


Мебели и декорации, вдъхновени от облаци

Превърнете детските мечти в красива реалност с тези невероятни мебели, вдъхновени от пухкави облачета. На пазара ще откриете огромно разнообразие от видове мебели, които пресъздават този природен феномен, като успешното им съчетаване с останалата част от интериора днес е лесно като детска игра. За спалното помещение на вашия малък герой можете да изберете практични отворени рафтове под формата на облаци, които да разположите асиметрично на стената. По този начин лесно ще разчупите семплото помещение и ще вдъхнете живот на обстановката. За дневната пък заложете на удобни табуретки с плетени седалки, които ще внесат необходимата доза уют и ще се превърнат в закачлив акцент от интериора. За финал можете да поставите в спалнята ефектна лампа под формата на буреносен облак, която ще направи помещението много по-артистично и вдъхновяващо.

Виж още: 8 икономични трика, с които да направите спалнята по-топла и уютна


Направете си сами страхотно градинско легло

Последната идея, която ви предлагаме, е не просто вдъхновена от естествената природна красота, а дори я олицетворява напълно. Този уикенд си сглобете сами устойчиво кътче за отмора в градината, покрито със свежа зелена трева. За целта можете да използвате палети или пък стари дъски, останали от предишните ви креативни проекти. Първата стъпка тук е да измайсторите здрава рамка за конструкцията, върху която след това да направите стабилна основа за полагането на тревните чимове. За финал декорирайте с няколко възглавнички, пикник одеяло или пък ефектни саксии с цветя, така че да превърнете тази част от двора в любимо местенце за своите близки и приятели!

На помощ в реализирането на тази, а и всяка друга идея, свързана с интериора, идват опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus! Запознайте се с техните подробни оферти и предишен опит, като заявите проект безплатно още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта