8 страхотни идеи за мебели от палети, които да поставите в банята

Публикувано на 07/02/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 15/07/2020 | Видяно 52 201 пъти

Традиционно виждаме мебелите от палети в кухнята, дневната и дори спалнята, но ето, че те вече са незаменима част и от съвременната баня. Направете си сами страхотна поставка за хавлии или пък изградете ефектна стена от палети, която ще придаде на помещението по-артистичен и приветлив облик. Разгледайте нашите интересни идеи за приложение на палетите в банята, а нейния основен ремонт поверете на опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Удобен плот от палети за мивката в банята

Свикнали сме плотът в банята да бъде изграден от устойчиви студени материали, като мрамор и гранит например. Дървеният плот от палети обаче се оказва очарователно допълнение към дизайна на съвременната баня. Достъпността на този материал го прави предпочитан вариант за изграждане и на други елементи в това помещение, затова все по-често срещаме етажерки и рафтове от палети именно в банята. При направата на подобен плот, заложете на стабилна метална основа, а пространството под него превърнете в кътче за съхранение на тоалетни принадлежности.

Виж още: Направи си сам платформа от палети за градината в 3 лесни стъпки


Този интересен шкаф от палети ще освежи помещението

Друга подобна идея е изграждането на цял шкаф от палети, върху който да разположите мивката в банята. Тук имате безкрайни варианти откъм дизайн - можете да оставите шкафа отворен, като поставите практични рафтове или пък да ги прикриете с помощта на ефектни дървени вратички. Съчетайте модула с висок шкаф в същия дизайн и вече разполагате с цялостно модерно обзавеждане за баня, при това сътворено изцяло от подръчни материали.


Осигурете си несравним релакс с този фантастичен поднос за вана

Поглезете се с този впечатляващ поднос за вана, създаден от стари палети! С негова помощ ще превърнете банята си в истински спа център за отмора и релакс след дългата работна седмица. Опитните майстори съветват да предпазите подноса от мигновеното проникване на влага, като положите тънък слой лак, който ще съхрани добрия му вид и устойчивост за по-дълго време. И това, ако не е страхотна идея за създаване на една по-хармонична и отпускаща обстановка у дома!

Виж още: Преди и след: Дълга и тясна тераса се превръща в просторен чердак с бонуси


Компактна поставка за стена, която ще се превърне в закачлив завършек към дизайна на банята

Алтернатива на масивните етажерки за кърпи и тоалетни принадлежности е малката поставка от стари палети, върху която да окачите хартия или да подредите малки декорации. Този семпъл детайл ще разчупи визуално обстановката и ще ви даде площ за поставянето на малки влаголюбиви растения, кутийки със соли или пък ароматни свещи. По аналогичен начин можете да изградите и практични рафтове, с които да оползотворите пространството във височина и да направите малката баня по-организирана.


Идеално решение за съхранение на хавлии и кърпи

Липсата на достатъчно пространство за съхранение на хавлии и кърпи е недостатък за много съвременни жилища. Оригинално решение на този проблем откриваме в лицето на самоделния висок шкаф от палети, който ще приюти не само кърпите, но и панерите за пране и малките козметични продукти. Внесете ред в банята с този страхотен елемент от нейното обзавеждане, който ще допринесе и за по-хармоничното излъчване на помещението.


Огледалото създава усещане за хармония, а рамката от палети допринася с артистичност

Огледалото е важен детайл от обзавеждането на всяка баня, който не само спомага тя да изглежда по-просторна, но и придава интригуващ завършек към нейния облик. Ето защо е важно да изберете огледало с подходяща форма и размер, така че да пасне на типа помещение. От друга страна, обърнете специално внимание и на неговата рамка, която в този случай е изградена от стари палети и създава впечатление за една по-уютна и топла баня. Невероятно, нали?


Устойчивата поставка за тоалетни принадлежности ще разчупи скучните бели стени

Функционално решение за всяко малко помещение е стенната етажерка, която от една страна предоставя място за съхранение на тоалетни принадлежности, а от друга - играе ролята на удобна закачалка за хавлии. Подобен елемент за банята пък можете да си сглобите бързо и лесно с помощта на стари палети, като създадете интересен и практичен дизайн, който да пасва на особеностите на стаята.

Виж още: 8 страхотни идеи от стари кепенци


Създайте уникална стенна декорация от палети

Често срещаме тази идея по стените в спалнята или дневната, но ето, че тя вече превзе и модерната баня! Изграждането на стена от палети е лесен и достъпен начин да прикриете всякакъв тип несъвършенства по стените, като едновременно с това освежите вида на помещението. Специалистите обаче препоръчват да разположите този тип декорация възможно най-далеч от душа и ваната, така че да не бъде постоянен обект на обилното мокрене, което би могло да наруши целостта й. Помощ за реализирането на тези, а и на редица други идеи за баня, ще получите от опитни майстори, като пуснете заявка при нас напълно безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта