Направи си сам платформа от палети за градината в 3 лесни стъпки

Публикувано на 12/03/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 08/07/2016 | Видяно 12 664 пъти

Едва ли има човек, който би отказал място в градината си, което да му служи като малък остров за отдих, след като дълго се е трудил над лехи и вади. Терен, върху който да отпива ароматно кафе или чай, да похапва барбекю изкушения или да събира витамин D от слънчевите лъчи - във всичко това могат да се превърнат платформите. Когато разберете колко достъпно е като труд и средства да си осигурите подобна екстра за вилата, отсега ще поканите приятелите си да резервират място за лятото. В тази статия ще научите как да си направите сами платформа от палети за градината. Ако все пак ви потрябва помощ от професионалисти, ще я откриете при опитните озеленители в нашия сайт.

Вижте още: Как да изберем подходящ дървен материал за направата на веранда


Необходими инструменти и материали

Реализацията на настоящия проект ще стане възможна, след като си набавите следните инструменти и материали:

  • Палети - броят им зависи от това колко голяма желаете да бъде платформата ви, както и от пространството, което можете да отделите за нея.

  • Допълнителни дървени летви или плочи - ще ви бъдат необходими за "обличането" на платформата.

  • Трион за дърво.

  • Винтове за дърво, винтоверт.

  • Водоустойчив лак за дърво.

  • Четка.


Стъпка 1: Изберете мястото

Изберете мястото, където ще разположите своята платформа. Ясно е, че няма как да откриете в двора си идеално равен терен, но гледайте поне да бъде с минимална денивелация. Поставете палетите във фигура, каквато искате да придобие финалният проект. В случай че оригиналните размери не ви удовлетворяват, отрежете до получаване на желаните широчина и дължина.

Вижте още: Вдъхновяващи огради, които ще ви очароват


Стъпка 2: Облечете платформата

След като сте се убедили, че вече виждате пред себе си търсената форма за вашия проект, време е да "облечете" платформата. В това начинание ще влязат в употреба дървените летви или плочи, каквито сте си избрали. Те ще ви послужат, за да покриете обичайните за всички палети отвори. Използвайте винтовете, за да закрепите дървените плоскости напречно върху палетните дъски отгоре, след това продължете и по страниците.

 


Стъпка 3: Запечатайте с лак

Запечатайте своята платформа от палети с водоустойчив лак за дърво, за да я направите устойчива на външни влияния като валежи и силно слънце. Когато изсъхне напълно, можете да дадете зелена светлина на въображението си и да я обзаведете по ваш вкус.

Погрижете се и за цялостния облик на градината си, като се доверите на препоръчани озеленители близо до вас. Заявете проект безплатно, а в отговор ще получите конкурентни оферти до 24 часа. Ще имате възможност да сравните цени, както и отзиви от клиенти, ползвали услугите на изпълнителите преди вас. Изберете най-добрия майстор и след извършване на възложената работа, не се колебайте да споделите и своята оценка.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта