8 икономични трика, с които да направите спалнята по-топла и уютна

Публикувано на 29/09/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/09/2016 | Видяно 71 584 пъти
8 икономични трика, с които да направите спалнята по-топла и уютна

В стремежа си да направим дома си по-модерен, инвестираме много в скъпи мебели и нови технологични решения, пренебрегвайки малките детайли, които придават топлина и индивидуалност на помещенията. Като важна част от всяко жилище, спалнята трябва да е не само функционално обзаведена, но и декорирана така, че да предразполага към пълна отмора и релакс. Предлагаме ви няколко интересни хрумки, с които ще направите това помещение много по-уютно и приятно съвсем сами, а всички въпроси, свързани с неговия по-голям ремонт, отправете към интериорните дизайнери!

Леките завеси създават усещане за хармония и простор

Леките завеси създават усещане за хармония и простор

Тежките и плътни пердета все по-рядко присъстват в съвременната спалня, тъй като я правят тъмна и схлупена. Тяхна достойна алтернатива откриваме в лицето на леките феерични завеси, които освен че създават усещане за простор в помещението, го правят и по-красиво и приятно. Изключително подходящи за спалнята, леките завеси могат да бъдат комбинирани с вертикални или хоризонтални щори, с които видимостта отвън ще бъде силно ограничена, без да влияе на облика на вашата спалня.

Заложете на качествено спално бельо

Заложете на качествено спално бельо

За по-голям комфорт по време на сън и по-приятно излъчване на спалнята, заложете на качествено спално бельо. При избора на този тип продукти, най-важните фактори са материалите и метода, по който са създадени. На пазара ще откриете спално бельо от различни типове материи, като най-удачно решение си остават чаршафите от памук или коприна. Съчетайте дизайна им с този на останалата част от помещението, така че да му придадете завършен вид или пък създайте интересни контрасти с различни текстури и шарки!

Обгърнете леглото със страхотни LED лампички

Обгърнете леглото със страхотни LED лампички

Изборът на осветление е от ключово значение за излъчването на спалнята. За да я направите по-уютна и приятна обаче, не е необходимо да инвестирате в нови осветителни тела, а просто да добавите някои малки детайла, които ще вдъхнат нов живот на помещението. Доказано успешна идея в тази посока е поставянето на очарователни LED лампички около таблата на леглото, които ще създадат впечатляваща приказна обстановка в спалнята.

Виж още: Уникални идеи за акцентиране върху стените в спалнята

Покрийте пода с пухкав килим за повече комфорт

Покрийте пода с пухкав килим за повече комфорт

Ранното събуждане за работа често е съпроводено от усещането за студ, веднага щом напуснем топлите обятия на завивките си. За да направите ставането от леглото с една идея по-приятно, погрижете се около него да има пухкав килим за по-топъл и приятен старт на деня. В зависимост от бюджета си и дизайна на помещението, можете да изберете класическо килимче от естествена вълна или пък да заложите на по-достъпните му алтернативи от акрил или вискоза.

Виж още: Жестоки, но оригинални будилници, с които да се будите сутрин на 100%

Електрическата камина ще внесе неповторима топлина в спалнята

Електрическата камина ще внесе неповторима топлина в спалнята

Освен като ефективен отоплителен уред за дома, електрическата камина играе ролята и на страхотен декоративен елемент в спалнята, като създава неповторимо усещане за уют и топлина. Изберете модел, който да допълва дизайна на помещението, като не забравяйте, че този тип уреди се предлагат в различни размери и форми, така че напълно да паснат на особеностите на стаята.

Оплетете мек пуловер за леглото

Оплетете мек пуловер за леглото

Тъй като леглото заема централна част от обзавеждането на всяка спалня, редно е да се погрижим и за неговия по-приветлив облик. За целта можете да го снабдите с пухкаво одеяло, което ще придаде топлина и комфорт на светлата спалня в скандинавски стил. Друг удачен вариант е да създадете за леглото си мек пуловер, който ще поддържа помещението уютно дори в студените следобеди. Добрата новина е, че тази идея можете да реализирате и сами, като за целта ще са ви необходими само качествена прежда и известна доза сръчност.

Поставете няколко чаровни възглавнички на леглото

Поставете няколко чаровни възглавнички на леглото

Подобно решение е да украсите леглото с множество декоративни възглавнички! Проявете смелост и креативност в избора на размери, форми и дизайн за възглавничките, като по възможност ги съчетайте със стила на спалното бельо или одеялото, с което покривате леглото. Ако пък сте творчески настроени, създайте сами интересни принтове и шарки за своите възглавнички, като не забравяте да споделите с нас великолепните резултати.

Виж още: Преди и след: 8 неприветливи помещения, превърнати във великолепни спални

Направете спалнята зона, свободна от технологии

Направете спалнята зона, свободна от технологии

Превърнете спалнята в истински оазис на спокойствието, като оставите модерните технологични решения вън от нея. Според специалисти съвременният дом има нужда от поне едно помещение, в което няма компютър или телевизор, така че да предразполага към почивка. Затова снабдете спалнята си с меко плетено одеяло, топъл килим и електрическа камина, грабнете любимата си книга и се отдайте на пълен релакс! Всички тези малки хитринки ще направят спалнята ви по-топла и приятна, а за нейния цялостен ремонт се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект при нас напълно безплатно и разгледайте профили и оферти на най-добрите професионалисти в областта!