Какви ще са тенденциите при обзавежаднето на кухни през 2022 година?

Публикувано на 12/11/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 12/11/2021 | Видяно 4 471 пъти

Светът на интериорния дизайн е необятен и изпъстрен с много красиви дизайнерски решения. Благодарение на огромното разнообразие от стилове, всеки може да открие и създаде домашната атмосфера, за която копнее. 

А на особена популярност в дизайна се радва кухнята. През изминалата година и половина се наблюдават големи иновации именно в това пространство. Ставахме свидетели на това как кухните се изпъстрят в цветове, изпълват се с естествени, изработени от занаятчии, материали... и в крайна сметка стават все по-луксозно изглеждащи и вълнуващи места. Кухнята от място за готвене, започна да се превръща в такова, в което семейството да се събира в края на деня. Превърна се и в такова, което хората, работещи от вкъщи, превърнаха в свой офис. 

През 2022 г. ще се наблюдава още по-голяма популярност на кухните, които отразяват личните вкусове, които събират красиви моменти и които удовлетворяват желанието за създаване на помещение, което отговаря на конкретните нужди на обитателя си. И за да ви го докажем, в следващите редове представяме тенденциите в обзавеждането на кухнята, които ще наблюдаваме през 2022 г. Издаваме - годината ще е изпъстрена с цветове, пищни детайли и вълнуващи иновации.

А за изпълнението на тези уникални тенденции, не се колебайте да се свържете с дизайнерите в MaistorPlus.


Смесване на материали за по-ориентирано към дизайна готварско пространство

Сега, повече от всякога, хората са по-склонни да инвестират в кухните. А добре обмисленият дизайн става основен приоритет. Това е илюстрирано в нарастващата тенденция за смесване на различни материали в пространството. 

Комбинирането на материи и концепции създава деликатен баланс между мъжественост и женственост. Хармонията между различните цветове дърво в различните кухненски елементи - смесването на кухненски остров от тъмна дървена с по-светла ламперия и решетка от бял дъб върху шкафовете в комбинация с ръчно рисувано покритие за стена и тапицирани кожени столове. Именно тези уж дребни детайли са онова, което прави любимите трапезарни пространства толкова специални.

Според много дизайнери дървесните тонове в кухнята се връщат на мода. Именно те се съчетават идеално с всеки материал, което дава свобода да развихрите въображението си и да покажете своя личен, уникален стил.


Зеленото е цветът на 2022 година

И преди сме споделяли, че тенденцията да пренасяме красотата на природата вътре в дома, е сред основните такива в интериора. С радост споделяме, че тази тенденция е тук, за да остане. 

Внасянето на нежността и пъстротата на естествените материали, ще остане ключов елемент от дизайна на кухненските пространства и през 2022 г. А кой цвят въплъщава по-добре природата от зеления? Независимо дали предпочитате мрачно, приглушено зелено или пък сте почитатели на по-яркия зелен цвят, бъдещето на интериорите в тези нюанси изглежда обещаващо. И това твърдение е особено валидно за кухнята. Остава единствено да намерите нюанса, който пасва на вашата същност.

Вижте още: Актуални акценти в модерната кухня


Край на кухните с отворен план

Според много интериорни дизайнери, една от основните тенденции в кухнята, които ще наблюдаваме през 2022 г., е намаляването на актуалността на кухните с отворена концепция.

Повечето хора искат да отделят кухненското пространство от това на всекидневната. Забелязва се нуждата от обособяването на различни пространства за различните видове дейности, които се извършват в дома - от приготвянето на храна, през времето за работа, до гледането на телевизия и т.н. 

Кухнята се превръща в място, където да избягаме след дългия работен ден, където да прекараме време с любимите си хора, като приготвим любимо ястие или просто да прекараме малко време със себе си, като едновременно с това активно си почиваме.


Тапет в кухнята? Защо не?

Тенденцията за използването на тапети в кухнята бавно набира сила и през следващата година ще става все по-популярна. Въпреки че обикновено за покритие на стените в кухнята се избират обикновена боя или плочки, поставянето на интересни тапети започва да става все по-предпочитено интериорно решение. Това е факт, тъй като все повече хора имат желание кухнята да се превърне в своеобразно продължение на дневната. А окачването на тапети е идеален способ това да се случи - те добавят повече текстура и дълбочина сред изчистените линии, които присъстват в кухнята.

Това семпла стъпка, с която можете да направите дизайна на помещението наистина зашеметяващ. 

Ако търсите още интериорни вдъхновения и професионални съвети за дизайна на дома ви, потърсете дизайнерите, регистрирани в MaistorPlus. За да се свържете с тях, е нуждно да подадете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите оферти, които да сравните, за да изберете най-добрата за вас и дома ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта