Елегантни абсорбатори за модерни кухни

Публикувано на 13/10/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 10 366 пъти

При покупката на абсорбатор обикновено се обръща внимание на неговата мощност и шумови характеристики. Понякога приемаме, че става въпрос просто за един необходим уред, за който външният вид няма кой знае какво значение. Съществуват обаче абсорбатори с изключително модерен и ефектен дизайн, така че възможностите за избор всъщност са доста големи.


Функционалността се среща с дизайна

При това решение ефективността по никакъв начин не е изключила желанието за красив дизайн, напротив. Вместо традиционното място над готварската печка, тук абсорбаторът е вграден директно в керамичния плот за готвене. По този начин парата няма излишен път нагоре до уреда, а директно бива засмукана, без в помещението да остава и следа от аромата на приготвяното ястие.

Вижте още: Tрансформацията - кухня на балкона


Вграждане във външна стена

Извеждащата тръба на абсорбатора се вгражда във външна стена, която и да е външна стена. Това позволява да бъде използван и в помещение, което първоначално не е било предвидено за кухня. Съществува продълговат вариант, който поглъща миризмата от едната страна на плота, както и опция за поставяне в средата между два котлона. По този начин, ако са включени и двата, парата бива засмуквана равномерно.


Абсорбаторът като кухненски аксесоар

Не бихте предположили, че съществуват толкова елегантни абсорбатори. Подобно на луксозни полилеи те се спускат над котлоните, за да свършат аборбаторската си работа, което остава някак незабелязано, предвид атрактивния им външен вид и безшумно функциониране.


Никакъв шанс за парата

Изключително мощни абсорбатори, чиято всмукателна площ е разположена в непосредствена близост до зоната за готвене. Каквото и да бъде приготвяно, миризмата се поглъща веднага и напълно се предотвратява появата на малки жълти петънца при засъхването на част от нея. Защото тя просто няма време за това. В допълнение горната част на уреда може да служи за удобна поставка.

Вижте още: 12 съвременни кухни, вдъхновени от пленителния рустик стил


Закачливо присъствие или пълна дискретност

Абсорбаторите-украшение пасват на всякакъв тип кухня, с по-класически и строг вид, или с разчупен дизайн и екстравагантни цветове. Но за почитателите на изчистените линии и минимализма са измислени и уреди, които дискретно се вграждат в тавана над плота за готвене и на пръв поглед остават напълно незабелязани.

Ако сте харесали някой от тези варианти, ще имате нужда от професионалист, който да ви консултира и да извърши монтажа. Обърнете се към регистрираните майстори в MaistorPlus. Можете да подадете безплатна заявка за своя проект, да сравните получените оферти и да разгледате какво мислят предишните клиенти на съответния специалист.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта