5 страхотни кухни в червено

Публикувано на 12/02/2021 от Теа Даулова | Последна редакция на 12/02/2021 | Видяно 4 470 пъти

Все по-често дизайнът на кухнята е подчинен на изключително изчистени линии и неутрални нюанси. И докато белите кухни с дървесни елементи продължават да държат челните класации в желанията на хората, то на заден план остават едни не по-малко красиви дизайни. В месеца на любовта сме ви приготвили 5 чудесни кухни в червено, които ще допринесат за стилния интериор във всеки дом.

Не отричаме, че подобни решения са само за хора, които умеят да експериментират и са склонни на нетрадиционни комбинации. Точно те умеят наистина да оценят красотата да нетипичния интериорен дизайн. Ако сте в период на избиране на кухненски шкафове, то при нас ще намерите регистрирани майстори, които да реализират вашите мечти.


Червена кухня в керемидени нюанси

Никой не е казал, че червените кухни трябва да бъдат в наситени тонове. Напротив! Богата гама от червени нюанси дава достатъчно огромно разнообразие за експерименти. И тази кухня е типичното доказателство за това.

  • Кухненските шкафове са предимно в керемидено червена гама. Гланцът в тази кухня не е на почит. Предпочитани са матови повърхности.
  • Комбинацията между бежово и керемидено червено се оказва доста успешна и печели вниманието на всеки със своята елегантност.
  • Подът със светъл ламинат идеално се съчетава с цялостната концепция в помещението.


Еклектика в червени тонове

Границата между постигане на еклектика и тотална шарения е много тънка. Точно сложността е сред честите причини хората да избягват подобни комбинации. И да си признаем – не е никак лесно да се постигне хармонична еклектика, която да е и естетически издържана… и то особено в кухнята. За радост обаче винаги има надежда и този дизайн го доказва:

  • В помещението са комбинирани наситени цветове на червено, зелено и жълто. Към тях са използвани много светли нюанси на сиво и бежово, които да допълнят интериора.
  • Кухненският шкаф е с много компактни размери, като в него дори са вложени и вградени мебели. По този начин пространството е усвоено максимално добре.
  • Кухненският остров в зелено изпълнява ролята и на трапезна маса.
  • В една стая се помещават кухня, трапезария и дневна. И въпреки ограничената квадратура, всичко е много добре организирано, без да се създава усещане на претрупаност.

Вижте още: Апартамент разгръща въображението с артистичния стил еклектика


Наситено червена кухня с много интересен елемент

Едва ли ви е хрумнало някога, че може да използвате кухненските шкафове като част от стълбище. Е, от гледна точка на функционалност вероятно това е брилянтна идея. От гледна точка обаче на хигиена не сме сигурни, че е най-доброто решение, стига да не използвате стълбите с калцуни или да имате вграден парцал на обувките (което е много малко вероятно).

  • Тенденцията, която се откроява и в този дизайн на кухня е наличието на матови шкафове. Ерата на вечния гланц остава в историята (и май беше крайно време това да се случи).
  • Дървеният под увеличава топлината в помещението.
  • Идеята със стълбището е доста странна и искрено се надяваме да има и друго такова (но какво пък, ако няма, всеки има право да прави каквото иска в дома си).


Комбинация от сиво и червено

Докато гланцовите повърхности започват да изпадат от челната класация, то сивите нюанси продължават да са в ТОП предпочитанията. И това е валидно дори и за кухните. Много често сивото се съчетава с розово, жълто, бяло, но не по-малко стилно е в комбинация с червено.

  • Червеникаво оранжевите наситени тонове могат да намерят приложение на някоя стена. По този начин те че разчупят обстановката и ще внесат много цвят. С тяхното наличие няма как домът ви да бъде скучен.
  • Препоръчително е червеният акцент да бъде в непосредствена близост до сивата кухня.По този начин се създава паралелен контраст, който допълнително подчертава стила на помещението.
  • Дори и за малки кухни червеникаво оранжевите нюанси могат да постигнат огромен ефект, с минимален шанс оптически да смалят още повече пространството.


Акцент – червен кухненски остров

Само с наличието на една акцентна точка, може да промените цялата атмосфера в помещението. Не е необходимо да залагате на червени шкафове, стени и подове. Достатъчно добра алтернатива е наличието на кухненски остров.

  • Комбинацията от тъмносиво, мрамор и червено създава много луксозен интериор.
  • Стандартната сива гама е останала изцяло на заден план. Основният акцент е в червения кухненски остров, който изпълнява роля и на трапезна маса.
  • Черните бар столове създават контраст с червеното, като едновременно с това се комбинират идеално в кухненските шкафове в тъмната гама.

Да излезете от стереотипа и типичните желания за дизайн в кухнята, не е никак сложно. Въпрос на избор е да предприемете действия, които да превърнат дома ви в уникално място, с индивидуален почерк. Червеният цвят със сигурност ще ви помогне да направите това. Сигурни сме, че не малко са любителите на този нюанс и това не е случайно.

Ако и вие сте от тях и е дошло време на промените дома си, по всяко време може да се свържете с доказаните специалисти, регистрирани при нас. Те ще ви помогнат да сбъднете идеите и желанията си. Още сега имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада. Решението е изцяло във ваши ръце!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Евгени Петров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта