Апартамент разгръща въображението с артистичния стил еклектика

Публикувано на 17/01/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 17/01/2017 | Видяно 29 789 пъти

Модерните интериорни елементи в дневната са съчетани с дървени колони и подова настилка, които контрастиращо донасят чертите на старинния рустик стил. Всичко обаче си пасва като един перфектно подреден пъзел, комбиниращ бялото като основен цвят и леки цветни акценти в обзавеждането.


Еклектика - стилът, който обединява различни дизайнерски подходи в един модерен дом в Украйна

Ще ви разходим в един артистичен апартамент в Украйна, за чиито интериор е избран ненатрапчивият, но изкусен и модерен дизайнерски подход - еклектика. Той съчетава смели текстури, вплетени по начин, който незабавно хваща окото, улавяйки елементи от други характерни за съвременния интериор стилове, като рустик, индустриален и поп-арт дизайн. Жилището разполага с кухня, дневна и трапезария в едно, отделно 2 спални и 2 бани. Време е да се заредите с интересни идеи, които с помощта на подходящите специалисти, лесно можете да осъществите в своя дом!


Отворено пространство обединява 3 стаи за споделени семейни моменти

Кухнята, трапезарията и дневната са обединени в едно отворено пространство, създаващо усещане за простор, но и донасящо много комфорт в ежедневието. Тази идея помага постигането на по-социално насочен дизайн, в който цялото семейство може да се занимава с купища разнообразни дейности, но в същото време всички са заедно на едно място. Цветовете не са натрапчиви и са умело съчетани с използваните материали. Дървото внася обичайната топлота и уют, а комбинацията му с белия цвят довършва прекрасната композиция.


Еклектиката се крие в детайлите

Стената със структура от дървени сглобки, висящите абажури и цветните бар-столчета са детайли, които внасят така необходимия свеж акцент сред неутралните основни цветове. Всички тези елементи са изключително характерни за артистичната еклектика. Забележете, че няма нищо излишно или натруфено в този интериор. Максимално изчистен дизайн, разнообразен с цветни елементи, които закачат сетивата ни.


Нестандартна или твърде обикновена е първата баня?

Едната от двете бани е изградена основно от светли цветове, комбинирани с неутрални тонове в обзавеждането. Всичко това напомня на еднообразието, което монохроматичния стил внася в интериора. И тук обаче са "настанени" детайли, които правят дизайна впечатляващ - старинните мебели, висящите кръгли огледала и текстурираната подова настилка. В крайна сметка остава усещането, че не се намираме в баня.


Модерна спалня с тоалетка-бюро

Първата спалня е просторна, обзаведена с голямо пухкаво легло и достатъчно пространство, в което да се побере дълго бюро, служещо едновременно за тоалетна масичка и бюро за работа. Интересна е концепцията на гардероба - той е скрит зад големи стъклени врати, създаващи внушението, че реално въобще не съществува.


Пътят към жълтата "стаичка"

Вратите към всички спални делят общ коридор, в който една интересна дизайнерска идея неминуемо прави впечатление. Мозайка в шахматни цветове започва от средата на коридора, отвеждайки погледа към жълта врата в дъното. А зад нея се крие и втората баня, която сякаш умишлено напълно контрастира по стил с първата. В нея дизайнерите са заложили на светло жълт основен цвят, а текстурираната подова настилка, започваща от антрето, продължава и вътре в самата баня. Тук усещаме полъха на индустриалния стил, който внася непринуденост и доза спонтанност в декора.


Една напълно необичайна детска стая

Втората спалня, разбира се, е проектирана като детска стая. Какво по-артистично от цяла тебеширена дъска, вместо стена? Тук определено всяко дете би могло да играе с часове, развивайки въображението си. За да се оптимизира максимално пространството, но едновременно да се осигури комфорт, леглото представлява всъщност и диван, който лесно променя предназначението си, само като се махнат големите възглавнички, подредени отгоре. 

Всички тези артистични хрумвания вероятно вече са зародили много идеи в ума ви - реализирайте ги лесно с помощта на професионалистите близо до вас. Направете безплатна заявка за изпълнение на проект и ще получите конкурентни оферти от водещи компании в областта. Сравнете ги и вземете най-доброто решение за своя дом!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта