Кухня в средиземноморски стил: елегантна небрежност и аромат на море

Публикувано на 30/06/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 30/06/2020 | Видяно 3 489 пъти

Човек, който е влюбен в страните от средиземноморския басейн, мечтае за типична кухня от този регион. Такава стая трябва да бъде модерна и функционално оборудвана. В същото време  като интериорно решение съчетава рустик и романтични детайли.

Такива кухни обикновено са предпочитани от хора, които имат къщи или вили край морето или басейни. За да организирате своята кухня в този стил, обърнете се за съвет към специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в MaistorPlus.


Характерни черти на кухнята в средиземноморския стил

Какви са основни характеристики на кухнята в средиземноморския стил?

  • Съвременната кухня в средиземноморски стил перфектно съчетава традиция и модерен подход.
  • Представете си просторна стая с рустик елементи. Ако сте фен на модерните мебели, нищо не ви пречи да комбинирате тези два стила.
  • Най-важното, върху което трябва да се съсредоточите, е да спазвате комбинацията от два цвята: бял и син.
  • Елементи, като билки, подправки и малки цветя в саксии, се съчетават перфектно в кухня в средиземноморски стил. Те не само изглеждат красиви, но и миришат чудесно.
  • Глинените или керамични саксии изглеждат страхотно на перваза на прозореца. 
  • Необходима част от декорацията са и красивите стъклени бутилки със зехтин, дървените купи с плодове и зеленчуци, както и пресните маслини, съхранявани в оригинални в глинени съдове. 

Вижте още: Няколко идеи за впечатляващи кухни в лофт стил


Дизайн на кухня в средиземноморски стил – свежо настроение през цялата година

Кухнята в средиземноморски стил може да бъде чудесно място за релакс в дома. Кафето, изпито в такава стая, не само ще ви даде енергия, но и ще ви даде положително настроение. Безгрижните моменти, прекарани в кухнята, организирана по този начин, са свързани с почивката и с любимите хора. Средиземноморският стил е елегантно-небрежен и в него се ползват предимно естествени материали.

  • Ако бюджетът не ви позволява да купувате такива материали, тогава няма за какво да се притеснявате. В момента производителите предлагат висококачествени имитации, които на пръв поглед не се различават от оригиналите.
  • И още - само с малки декоративни аксесоари може да се създаде средиземноморски стил в тази стая. Важен е не само цветът, но и текстурата им.
  • Цветята и билките не само освежават интериора, но и му придават уникален вид. Предвид горните характеристики, можете да сте сигурни, че кухнята ще отговаря на стила, в който искате да прекарвате свободно време със семейството си.

Вижте още: Пренесете магията на гръцките острови у дома


Малки кухни в средиземноморски стил – магията е гарантирана

В малка кухня, която е в средиземноморски стил, висящите шкафове и полилеи изглеждат страхотно.

  • Добре оборудваните долни шкафове с чекмеджета ще се поберат добре. Тук можете да поставите кухненски прибори, малки предмети, да създадете специално място за стилно съхранение за вино.
  • Работните повърхности могат да бъдат облицовани с неравномерно нарязан травертин.
  • Изисканият дизайн не пречи на оборудването на кухнята с уреди с най-новите технологии.
  • Акцент е оригиналният под от истинско дърво или неговата добра имитация.
  • Кухните в средиземноморски стил са с изчистени прости форми, топли тонове и цялостна хармония.


Отделете специално внимание на масата - неразделен елемент в кухнята

Важна роля в средиземноморската кухня играе масата. Именно тук цялото семейство се събира няколко пъти през деня. По отношение на възможностите за настаняване, масата трябва да е голяма, за да побере всички членове на семейството.

  • Изберете красива, квадратна, правоъгълна, овална или ъглова маса, когато подреждате кухнята.
  • Важен елемент, който отличава такава кухня, са материалите. Не трябва да забравяме, че дървото, камъкът и мраморът се считат за неразделни елементи на този стил.
  • Керамичните допълнения, като плочки трябва да бъдат специален елемент от интериора.


Философия на средиземноморския стил в кухнята

Кухнята в средиземноморски стил е оригинална, усеща се като лек бриз, а спецификата на синия цвят наподобява празничното синьо небе и леко набразденото от вълните море. В нея човек наистина се отпуска и се храни здравословно, като прекарва щастливо свободното си време с най-близките си хора. Тази стая носи истинска семейна атмосфера и предразполага към прекрасни вечери с приятели.

В случай че имате нужда от професионална помощ, винаги може да се оставите в ръцете на професионалните интериорни дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която удовлетворява вашите изисквания и желания.


Тагове:

Кухня

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта