Пренесете магията на гръцките острови у дома

Публикувано на 19/03/2020 от Мария Милушева | Последна редакция на 19/03/2020 | Видяно 237 пъти

Красотата на остров Санторини е всеизвестна и завладяваща. Едва ли има някой, който се е докоснал до тази атмосфера и не е оставил част от себе си там.

Ако сте били на почивка на някой гръцки остров, най-вероятно искате отново да се върнете. Имаме прекрасни идеи, благодарение на които можете да пренесете морския бриз у дома. Така не се налага да се разделяте напълно с красотата на островите, защото можете да се наслаждавате на усещането, което ще си създадете с много любов и въображение в градския апартамент.

В случай, че имате нужда от професионална помощ и насоки, не се колебайте да се свържете със специалистите в интериорния дизайн, регистрирани в MaistorPlus.


Цветовете на стените

Всяка стая от апартамента ви може да се превърне в малък остров. При обзавеждането на отделните помещения обаче си има правила и особености. Цветът на стените е едно от малкото неща, които не са зависими от предназначението на стаята. Т.е може смело да експериментирате. Прекрасните къщи на остров Миконос са боядисани изцяло в бяло и синьо. Този остров представя класическата гръцка средиземноморска архитектура. Характерно за средиземноморския стил е използването на нежни и светли цветове. 

 • Винаги можете да създадете свой Миконос вкъщи и да заложите на бяло и синьо – оставете стените бели и внесете изчистени сини завеси или такива с вертикални прави линии. избягвайте хоризонталните, защото те имат свойството да направят стаята по-малка. Хубавото на тези цветове е, че можете да си съчетаете с почти всички други, когато декорирате стаята си.
 • Ако харесвате класиката, можете да боядисате стените си в бежово и да закачите красиви картини с морски пейзажи. Този неутрален нюанс също позволява да експериментирате, когато обзавеждате стаята.
 • Прекрасна комбинация, която няма как да не харесате е нежно синьо със светло жълто. Така ще избегнете да имате бяла стена (която несъмнено е доста капризна и трудна за поддържане, а петната по нея се появяват дори докато дишате).
 • В средиземноморски стил са и цветове като оранжево, жълто, зелено.

Вижте още: 5 начина да задържите лятото в дома си

 


Какви мебели да използвате?

Морският стил в интериора не е определящ, когато говорим за мебелировката. Формите са разнообразни и не са водещи за стила. Затова можете да експериментирате. Морето носи романтика, следователно е вероятно да предпочетете мебели, които носят този полъх.

 • Винаги можете да внесете в спалнята сандък, който да служи за шкафче. Ако искате да освежите хола, можете да обзаведете с плетени фотьойли, те са отлично решение за създаване на усещане, че сте на плажа. Разбира се, в този случай, трябва да сте готови да се лишите от удобството на меките мебели. 
 • Помислете и за пуфове, които изпълняват ролята на кресла, те разчупват стила и създават усещане, че почивате на крайбрежието. 
 • Внесете декорация, която да ви отвежда на брега на морето. Най-хубавото при нея, е че по всяко време може да я смените. 


Внесете морски полъх и в декорацията

Ако сте гледали американския мюзикъл „Мама мия“, значи сте останали впечатлени от красивите розови цветове на остров Скопелос. Внесете ги в интериора на дома си:

 • Няколко саксии с рози са прекрасен избор за освежаване на дизайна. Става много красива комбинация с белите стени и сините завеси, ако залагате на тях. Няма начин стаята ви да не закрещи „гръцки остров“.
 • Прекрасен похват е едната стена на стаята ви да бъде тапет на океана или морето. Представете си как седите на плетените кресла и до вас гледате изящните брегове с палми, корабчета, лодки. Духовно се пренасяте там.
 • Напълнете вази с миди или перли. Закачете на стената коралови морски звезди като украшение. Този цвят създава уникална симбиоза със синьо или с цвят мента, което го прави подходящ акцент в дизайна ви.
 • Керамичните съдове са типични за средиземноморския стил. Направете си ръчно или си купете вази от керамика. В тях можете да поставите цветята. 

Виж още: Елегантен и жизнерадостен интериор на красива къща в морски стил


Слушайте песента на морето

Единственото, което липсва на почти готовия ви остров в града, е звукът на вълните. Осигурете си го. Пуснете си записи от ютюб или друг музикален канал и се наслаждавайте на спокойствието. Може да използвате системата си за домашна кино или телевизора. Свалете си музика, която да гали слуха ви и наистина да ви пренася а райския морски бряг. Дори сами няма да повярвате колко добре и релаксиращо ще ви се отрази това. 


На по чаша кафе в Гърция

Вече имате мебели с духа на морето. Раздвижете ги. Вземете и една малка дървена масичка, която да не заема много пространство. Няколко тематични, дървени столчета също ще се впишат в цялостната концепция, отпуснете се...

И сега е време за чаша кафе по гръцки. То се приготвя на джезве с много любов. Поднесете го с курабийки или друг вид сладки и вече сте готови да се пренесете на островите!

Разбира се, обзавеждането на дома в средиземноморски стил е вълнуващо, но може да представлява предизвикателство, особено ако нямате опит в това, затова не се колебайте да се да се свържете с дизайнерите, регистрирани в нашия сайт. Може да направите безплатна заявка за проект, за да сравните предложения и оферти и да изберете тази, която най-много ви допада.