Пренесете магията на гръцките острови у дома

Публикувано на 19/03/2020 от Мария Милушева | Последна редакция на 19/03/2020 | Видяно 2 598 пъти

Красотата на остров Санторини е всеизвестна и завладяваща. Едва ли има някой, който се е докоснал до тази атмосфера и не е оставил част от себе си там.

Ако сте били на почивка на някой гръцки остров, най-вероятно искате отново да се върнете. Имаме прекрасни идеи, благодарение на които можете да пренесете морския бриз у дома. Така не се налага да се разделяте напълно с красотата на островите, защото можете да се наслаждавате на усещането, което ще си създадете с много любов и въображение в градския апартамент.

В случай, че имате нужда от професионална помощ и насоки, не се колебайте да се свържете със специалистите в интериорния дизайн, регистрирани в MaistorPlus.


Цветовете на стените

Всяка стая от апартамента ви може да се превърне в малък остров. При обзавеждането на отделните помещения обаче си има правила и особености. Цветът на стените е едно от малкото неща, които не са зависими от предназначението на стаята. Т.е може смело да експериментирате. Прекрасните къщи на остров Миконос са боядисани изцяло в бяло и синьо. Този остров представя класическата гръцка средиземноморска архитектура. Характерно за средиземноморския стил е използването на нежни и светли цветове. 

  • Винаги можете да създадете свой Миконос вкъщи и да заложите на бяло и синьо – оставете стените бели и внесете изчистени сини завеси или такива с вертикални прави линии. избягвайте хоризонталните, защото те имат свойството да направят стаята по-малка. Хубавото на тези цветове е, че можете да си съчетаете с почти всички други, когато декорирате стаята си.
  • Ако харесвате класиката, можете да боядисате стените си в бежово и да закачите красиви картини с морски пейзажи. Този неутрален нюанс също позволява да експериментирате, когато обзавеждате стаята.
  • Прекрасна комбинация, която няма как да не харесате е нежно синьо със светло жълто. Така ще избегнете да имате бяла стена (която несъмнено е доста капризна и трудна за поддържане, а петната по нея се появяват дори докато дишате).
  • В средиземноморски стил са и цветове като оранжево, жълто, зелено.

Вижте още: 5 начина да задържите лятото в дома си

 


Какви мебели да използвате?

Морският стил в интериора не е определящ, когато говорим за мебелировката. Формите са разнообразни и не са водещи за стила. Затова можете да експериментирате. Морето носи романтика, следователно е вероятно да предпочетете мебели, които носят този полъх.

  • Винаги можете да внесете в спалнята сандък, който да служи за шкафче. Ако искате да освежите хола, можете да обзаведете с плетени фотьойли, те са отлично решение за създаване на усещане, че сте на плажа. Разбира се, в този случай, трябва да сте готови да се лишите от удобството на меките мебели. 
  • Помислете и за пуфове, които изпълняват ролята на кресла, те разчупват стила и създават усещане, че почивате на крайбрежието. 
  • Внесете декорация, която да ви отвежда на брега на морето. Най-хубавото при нея, е че по всяко време може да я смените. 


Внесете морски полъх и в декорацията

Ако сте гледали американския мюзикъл „Мама мия“, значи сте останали впечатлени от красивите розови цветове на остров Скопелос. Внесете ги в интериора на дома си:

  • Няколко саксии с рози са прекрасен избор за освежаване на дизайна. Става много красива комбинация с белите стени и сините завеси, ако залагате на тях. Няма начин стаята ви да не закрещи „гръцки остров“.
  • Прекрасен похват е едната стена на стаята ви да бъде тапет на океана или морето. Представете си как седите на плетените кресла и до вас гледате изящните брегове с палми, корабчета, лодки. Духовно се пренасяте там.
  • Напълнете вази с миди или перли. Закачете на стената коралови морски звезди като украшение. Този цвят създава уникална симбиоза със синьо или с цвят мента, което го прави подходящ акцент в дизайна ви.
  • Керамичните съдове са типични за средиземноморския стил. Направете си ръчно или си купете вази от керамика. В тях можете да поставите цветята. 

Виж още: Елегантен и жизнерадостен интериор на красива къща в морски стил


Слушайте песента на морето

Единственото, което липсва на почти готовия ви остров в града, е звукът на вълните. Осигурете си го. Пуснете си записи от ютюб или друг музикален канал и се наслаждавайте на спокойствието. Може да използвате системата си за домашна кино или телевизора. Свалете си музика, която да гали слуха ви и наистина да ви пренася а райския морски бряг. Дори сами няма да повярвате колко добре и релаксиращо ще ви се отрази това. 


На по чаша кафе в Гърция

Вече имате мебели с духа на морето. Раздвижете ги. Вземете и една малка дървена масичка, която да не заема много пространство. Няколко тематични, дървени столчета също ще се впишат в цялостната концепция, отпуснете се...

И сега е време за чаша кафе по гръцки. То се приготвя на джезве с много любов. Поднесете го с курабийки или друг вид сладки и вече сте готови да се пренесете на островите!

Разбира се, обзавеждането на дома в средиземноморски стил е вълнуващо, но може да представлява предизвикателство, особено ако нямате опит в това, затова не се колебайте да се да се свържете с дизайнерите, регистрирани в нашия сайт. Може да направите безплатна заявка за проект, за да сравните предложения и оферти и да изберете тази, която най-много ви допада. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта