5 дизайна на кухни, в които ще се влюбите

Публикувано на 22/11/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 22/11/2019 | Видяно 3 222 пъти

Чудите се какво обзавеждане да изберете за кухнята си? Харесвате класическия изчистен стил в черно и бяло, но щом видите цветове се влюбвате в тях и променяте решението си? Винтидж, модерна, луксозна, дървена, шарена, с плот, без плот, с чекмеджета, шкафове – думи, които се появяват в съзнанието ви многократно и правят избора ви изключително труден. Време е да вземете правилното решение за стила на помещението и да сложите край на лутането.

Приготвили сме ви няколко чудесни идеи за кухни в коренно различни стилове, като по този начин ще имате възможността да ги сравните на момента и по-лесно да осъзнаете коя ще бъде идеален за вас. За професионален съвет и насоки относно вашата мечтана кухня, можете да се обърнете към препоръчаните изпълнители за ремонт на кухня, регистрирани в нашия сайт. 


Тухлите – свежи, готини и стилни!

Тухлите със сигурност ще ви бъдат верни помощници при превръщането на кухнята ви в удивително, комфортно и интересно пространство. Те са прекрасен акцент в цялостния облик на стаята и винаги вдъхват уют и топлина в атмосферата. Ако някой се опита да ви каже, че не са на мода, не му вярвайте много, защото те винаги ще си останат предпочитан вариант, или иначе казано - класика в жанра.

  • Чудесна идея са тапетите с тухлени шарки, сложени около кухненския плот, особено ако той е от дърво. В този случай се получава една наистина страхотна комбинация.
  • Може да заложите и на гръб на кухнята с този дизайн.
  • В търговските вериги се продават и специални плоскости в подобен ефект. Може да ги използвате, за да направите акцентна стена.

Вижте още: Индустриална тухлена стена превзема модерното жилище


Жълто и сиво звучи странно, но всъщност е божествено!

Правилното обзавеждане на кухненското помещение е от изключително значение за облика на цялото жилище. Всяка домакиня знае, че кухнята е мястото, което трябва винаги да блести, да свети и да привлича окото. Именно затова запретнете ръкави и създайте шедьовър, с който да се гордеете.

Приготвили сме ви една семпла, интересна и готина комбинация - сиво и жълто. Да, знаем, че много от вас предпочитат да заложат на един основен цвят, който да бъде акцент, поради страх от кич. Но в този случай няма такава опасност, защото сивото и жълтото си пасват идеално. А настроението, което създават е просто чудесно.


Семпъл вид, малко цветове, невероятна атмосфера!

Замисляли ли сте се защо е необходимо винаги да се допитваме до експертно мнение, когато става въпрос за обзавеждане? Отговорът е много лесен. Основното е, че искаме домът ни да бъде уютен, стилен и приветлив. Кухнята е мястото, където всеки ден приготвяме храна си. Важно е тя да бъде обзаведена с любов и вкус, защото начинът, по който се чувстваме в заобикалящата ни среда, се отразява и на нашата дейност, в случая на готвенето.

  • Подбрали сме ви няколко сходни по дизайн и визия кухни. Общото между тях е, че обзавеждането им се състои основно от сиви мебели с дървени акценти.
  • Дървото винаги е чудесен завършек на изтънчената, семпла кухня, а сивите мебели излъчват неутралност, спокойствие и семпъл вид.
  • Комбинацията от бяло и сиво с дърво внася неподражаем стил в помещението.

Вижте още: Свежи дизайнерски идеи за малки кухни


Модерната кухня ви зове!

Много хора смятат, че е невъзможно да имат стилна кухня, защото струва твърде много и директно се отказват от този дизайн. Това не е правилно, защото кухнята на мечтите ви може много лесно да се превърне в реалност, стига да знаете какво точно искате.

  • От изключително значение е да си изберете тема и стил, по които да се водите.
  • Не трябва да се обърквате от многобройните идеи и да размивате вашата представа.
  • Ако искате модерна и стилна кухня, заложете на опростената визия и едноцветните мебели.
  • Бялото винаги е добра идея, защото се свързва с чистота, подреденост и лукс.


Дървото е една различна, но интересна визия!

Обзавеждането с дървени мебели носи някаква магия и уют в себе си и прави атмосферата на помещението по-топла, по-приятна и по-светла.

  • Дървеният материал има различни предимства пред останалите – лесно се почиства, доста издръжлив и интересен е, освен това колкото и да се менят тенденциите, той си остава предпочитан и харесван от мнозина.
  • Важно е да знаете, че ако се спрете на подобен вариант, е хубаво всички мебели да бъдат изработени от едно и също дърво, за да избегнете евентуално разминаване и несъответствие в дизайна.
  • Ако желаете жилището ви да притежава класически стил, то дървото е материалът, който трябва да преобладава в интериора. 

Без значение дали желаете за вашата кухня свеж и изчистен вид или пък щур с много цветове, декорации и настроение, е време да започнете да действате. Не се колебайте да се свържете със специалистите, регистрирани в нашата платформа и да получите съвети, насоки и експертно мнение. Направете напълно безплатна заявка за проект и ще получите възможността да сравните между предложените оферти и да изберете най-подходящата за вас! 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта