Индустриална тухлена стена превзема модерното жилище

Публикувано на 23/10/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 23/10/2017 | Видяно 3 854 пъти

Индустриалната тухлена стена добива своята популярност в края на миналия век. Тя е била перфектното решение за дома, защото е по-евтина. Хората са предпочитали да оставят една тухлена стена по този начин, отколкото да я измажат и довършат. Днес тяхното интегриране в пространството на дома има коренно различно значение. Съвременните и смели проекти не се ограничават и не се спират пред нищо. Колкото хората се придържат към установените стилове, толкова и експериментират! Добавянето на тухлена стена в интериора вече изразява характер и индивидуалност. Многобройните комбинации, стилове и възможности, които предоставя, са именно причината за това. Не го отлагайте повече, а изберете от най-качествените изпълнители, регистринани в MaistorPlus. Споделете им хрумванията си и внесете доза артистичност и красота в жилището.


Една тухлена стена е подходяща за всяко помещение в дома

Независимо дали става въпрос за кухня, спалня или таванско помещение, тухлената стена има гъвката визия. Тя може да бъде цялостна или да обхваща само малка част от пространството. Тъй като дневната е мястото, на което се събира цялото семейство, разпуска и отморява, тя трябва да може да съхрани положително настроение. Създайте уют като добавите удобен голям диван в сиво, който ще внесе топлина върху полираното дърво на пода. Семплите зелени елементи ще внесат френска изисканост и ще разчупят скучната визия. Ако разполагате с големи прозорци, съчетайте ги с тъмни завеси без да се притеснявате, че помещението ще стане мрачно. Важно уточнение е, че за да може стената да излезе на преден план, не трябва да присъстват висящи елементи.


Осветлението е изключително важно

Създаването на приятна и уютна обстановка в дома зависи от много фактори. Ако сте сигурни, че тухлената стена ще бъде най-доброто решение за пространството, то трябва да обърнете внимание и на осветлението. Неслучайно то е едно от първите неща, на които се акцентира при интериора. Осветлението върху подобни стени е повече от наложително, особено ако цялото внимание е отредено за тях. Тухлата е материал, който сам по себе си е интересен и не е задължително да добавяте много детайли и предмети, за да го подчертаете. Нищо не пречи да поставите висока лампа или да вградите деликатни лунички на тавана. Топлата и уютна атмосфера ще е налице без да ви коства особено големи усилия.


Цветът има значение!

Елегантната визия може да бъде създадена, ако се спрете на едноцветна тухлена стена. Напоследък обаче смелите решения тласкат към различни варианти. Внасянето на живот, пъстрота и забава в интериора може да бъде постигнато чрез използването на двуцветна тухла в шокиращото бяло и естественото червено. По този начин ще създадете интересен и нетрадиционен ефект! Винаги може да се заиграете с контраста между класическото черно и бяло – едно чудесно решение, което ще създаде драматична нотка. Не се ограничавайте. Вие преценявате дали да изберете тухлена стена в червено или пастелните нюанси на жълтото. Важно е да не забравяте, че през зимата това красиво допълнение ще направи стаята ви визуално по-топла, а през лятото ще изглежда по-студена. Ако не обичате промените и трудно се престрашавате да рискувате като добавите този материал, има решение и за вас! Имитацията им също е предпочитан вариант. За целта изберете и подгответе добре стената. Тя трябва да бъде суха и без стари бои по нея.


Тухлената стена е най-добро допълнение

Комбинацията между модерна и класическа елегантност е напълно постижима чрез тухлена стена в интериора на дома. Както вече споменахме, няма значение в кое помещение ще бъде поставена, защото атмосферата, която създава, си остава напълно очарователна и внушителна. В случай че се спрете на стилното червено, не пропускайте да добавите метални елементи. Ако сте личност, която спазва своите собствени правила и отстоява себе си докрай, то тази комбинация е напълно подходяща за вас. Заложете на метална масичка за кафе, елегантна лампа от същия материал или масивен рафт. На каквото и подобно допълнение да заложите – няма как да сгрешите!


Тухлена стена в рустик стил

Рустик стилът ви е любим и бихте искали да се придържате към него? Тухлената стена е правилното решение за вас. На пръв поглед тя не намира място в подобен интериор, но дизайнерите не се страхуват от експерименти. Дървото и тухлата могат да създадат перфектното съчетание, което се характеризира със здравина, уют и комфорт. Поставете теракот на пода и създайте съвременно, брилянтно и креативно пространство. Тази красива комбинация ще донесе романтично докосване във вашия дом, а допълнителната доза топлина ще дойде от дървените елементи. За качествени мнения, предложения за изграждане на тухлена стена и изпълнение се доверете на специалистите, регистрираните в MaistorPlus. Пуснете вашата заявка напълно безплатно и ще получите оферти в рамките на 24 часа.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Иван VIP
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Иван Сулев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта