Тенденциите в кухнята през 2019 г.

Публикувано на 30/08/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 26/09/2019 | Видяно 2 286 пъти

От отдавна искате да внесете доза свежест в дома си? Или пък сте планирали да направите ремонт на кухнята? А може би желаете да сте в крак с тенденциите в интериора? Е, тази статия ще бъде полезна във всеки един от случаите. Представяме ви няколко тренда за кухня през 2019 година. Лесно приложими, красиви и стилни. Може да ги внесете във вашия дом по всяко време.

Ако сте твърдо решени, че е дошло време да промените стила на вашето кулинарно помещение, но имате известни затруднения с вземането на правилни решения, не се колебайте да се свържете със специалистите, регистрирани в MaistorPlus. 


Ретро излъчване

От няколко години насам, домакинските уреди с ретро излъчване са изключително актуални. И през тази година това е един от основните трендове. Техните предимства са няколко:

  • Освен че изглеждат като произведение на изкуството, са и функционални.
  • Предлагат се в най-различни цветове, така че можете да заложите на класически или на по-екстравагантен цвят.
  • Разбира се, цената им не е ниска, но тъй като е дългосрочна, инвестицията си струва.
  • Това е един от интериорните трендове, на който със сигурност ще се наслаждаваме още дълго време. И рискът да бъде демоде е направо нищожен.

Вижте още: Кухнята мечта


Огледална кухня

Да, точно така, огледала! Със сигурност ще изисква по-често почистване, но не смятате ли, че наистина изглежда добре? Огледалата винаги дават чувство за по-голямо и светло пространство. С помощта на този елемент можете да придадете какъвто вид искате на своята кухня – модерен, класически или винтидж. Това оставяме във вашите ръце.

  • Ако искате да придадете класически или винтидж ефект, потърсете красиви ретро огледа в антикварните магазини или на някоя разпродажба. А защо да не разгледате и старата къща на село, със сигурност има някое скрито съкровище?
  • За да постигнете модерна визия, заложете на по-изчистени и обикновени модели. Например чисти линии, без рамка или с изключително семпла такава.


Внимателно изберете дръжките на шкафовете

Декоративните дръжки могат да освежат дори най-скучните шкафове. Не мислите, че този малък детайл може да повлияе на цялостната визия на кухнята? Грешите!

  • Разполагате с огромна гама от видове и материали. От ковано желязо, имитация на скъпоценни камъни, правоъгълни, кръгли и каквото още ви дойде на ума.
  • Във всяка строителна верига се предлагат десетки видове.
  • Цената им варира, но обикновено са под 10 лева за брой.
  • Това е един ефективен начин да освежите дори старата си кухня и да й дадете нов живот.

Вижте още: 7 различни начина за оформление на кухня


Заложете на еднаквото

В повечето случаи кухненският плот, гръб и рафтове са различни. Изглежда много по-завършено, когато тези три елемента са еднакви.

  • Ако желанието ви е да следвате трендовете през 2019 г., се насочете към тъмните цветове. Те обаче могат да създадат илюзията, че кухнята ви е по-малка. Ако не сте подвластни на актуалните и модерните тенденции, изберете светли нюанси. 
  • Мраморът е все така актуален. Ефектът, който дава е изключително красив, заради шарките. Много е здрав, което нямалява шанса да се съсипе бързо.
  • Имате голяма възможност да експериментирате с материалите. Можете да използвате дърво, истински мрамор или имитация.


Кухненски остров

Този тренд важи за хора, които разполагат с наистина голяма кухня. Кухненският остров може би е мечтата на почти всеки кулинарен експериментатор. Какво по-хубаво от това да разполагаш с повече място, за да развихриш способностите си. Той дава допълнително удобство и пространство за месене, точене, смесване на вълшебни съставки за уникални ястия. Допълнителен бонус е, че е сред топ тенденциите в кухните почти всяка година. Така шансът кухнята ви с остров да се превърне в отживелица е минимален. 

Готови ли сте да запретнете ръкави и да яхнете вълната на тенденциите в кухните за 2019 г. Имате достатъчно време, за да промените стила за помещението за сътворяване на малки кулинарни изкушения. В случай, че имате нужда от професионална помощ, може да разчитате на регистрираните при нас специалисти, в областта на ремонта на кухни. Направете безплатна заявка за проект още сега. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада. 


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
valeros3 LTD
Покривни услуги, София
17 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта