4 неща, които задължително трябва да имате в кухнята

Публикувано на 15/04/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 15/04/2020 | Видяно 3 316 пъти

Неизменна част от всяка кухня са електроуредите. Безспорно всяко едно такова помещение трябва да има котлон, печка, хладилник. По възможност миялна машина, евентуално и пералня, ако няма къде другаде да бъде позиционирана. Има обаче и няколко неща, без които една кухня не може да бъде пълноценна. И колкото и да не ви се иска да заемат място на плота, те неизбежно са част от интериора.

А в случай че имате нужда от професионална помощ за ремонта на кухнята си, преди да подредите в нея неизбежното оборудване, можете да се доверите на доказаните специалисти, които са регистрирани в MaistorPlus. В следващите редове ще разберете кои са нещата, които трябва да имате във ваши кухненски кът. 


Кафемашина за ароматни сутрини и следобеди

Няма нищо по-хубаво от първите глътки хубаво кафе. Сутрините, в компанията на тази енергийна напитка са божествени и незаменими с нищо друго. Когато избирате кафемашина за вашия дом, то задължително трябва да направите информиран избор, за да може да се наслаждавате на страхотния вкус.

  • Няма да сгрешите, ако направите по-сериозна инвестиция. Все пак няма всяка година да купувате нова машина, нали?
  • Чудесно ще бъде кафемашината ви да има възможността да приготвя: еспресо, дълго кафе, топъл шоколад, макиато и други.
  • Опцията за напитки с топла и студена вода също е един страхотен бонус, който ще ви бъде полезен както през студените, зимни вечери, така и през топлите, летни дни.
  • Добре би било да можете ръчно да контролирате количеството на напитката, в зависимост от предпочитанията на вас и вашите гости.
  • Опцията за автоматично изключване пък ще ви улесни много и ще ви спести целодневно чудене дали машината ви е включена.

За да имате този уред в кухнята си, определено трябва да отредите място на плота, където да го позиционирате. В случай че не искате да има нищо по него, то ще трябва да пригодите шкаф, където да поместите кафемашината, за да не се вижда, но едновременно с това и да ви бъде удобно.

Вижте още: Каква кафемелачка да изберем за перфектното ароматно кафе?


Кухненски робот за лесен живот в кухнята

Знаем, че цените им са високи. Но бъдете сигурни, че този уред ще ви улесни изключително много. Няма пасатор или миксер, които да има способността да го замени. Сериозният му минус е, че е доста обемен. Това предполага да отредите място, където да го съхранявате. Но пък работата, която ще ви върши, наистина си заслужава. Особено ако сте запалени кулинари или сладкари.

  • Няма да ви се налага да държите миксера, докато чакате белтъците или сметаната да имат пухкава консистенция.
  • Ще може да месите тесто, без да ви се налага да се цапате и да правите цялата кухня в брашно.
  • Кухненският робот ще бърка сместа, докато вие правите нещо друго през това време.
  • Лесен е за почистване. Повечето такива уреди дори могат да се сложат в миялна машина, което направо е чудесно.


Бурканчета с подправки

Омръзнало ви е да губите време в търсене на ригана? И безумно много ви изнервя събирането на разпилян черен пипер по плота в кухнята? Е, определено ви е време да въведете малко ред във вашите подправки. Гарантираме ви, че по този начин готвенето ще стане много по-приятно преживяване. Бурканчетата ще ви свършат чудесна работа. В случай че не ви допадат, може да ги замените със специални кутии.

  • Може сами да си направите бурканчета за подправки. Вземете си от онези малки, кокетни съдчета в хубав капак. Съвсем спокойно може да развихрите въображението си. Декорирайте ги с канап, дантела, зебло, панделка. Направите им специален надпис и ги наредете на видно място във вашата кухня, където да внасят допълнителен уют.
  • Ако нямате достатъчно време, за да направите сами съдовете за подправки, може да си купите готови. В голяма част от веригите магазини за интериор предлагат страхотни варианти.

Вижте още: Как да направим уникални бурканчета за подправки


Лакомо местенце

Познато ли ви е чувството, когато изморени се прибирате от работа, и съзнанието ви неконтролируемо ви тласка в ръцете на шоколада? „Добре дошли“ в клуба! Точно за такива моменти изобщо няма да сгрешите, ако обособите лакомо местенце, което да изобилства от калории и неща, които доставят удоволствие за небцето. Вариантите за такъв малък земен рай са няколко:

  • Обособете шкаф или рафтче, където да прибирате всички буркани с течен шоколад, бисквити, вафли и всякакви други лакомства, които ще купите за онези случаи, когато изненадващо ви идват гости. Но ще изядете много преди гостите да ви изненадат.
  • Може да заложите на кутия, в която да прибирате всички калорични изкушения. Да знаете, че това е далеч по-безопасният вариант за вашата фигура. Подсъзнателно много по-рядко ще отваряте кутията, отколкото ще си вземате блокче шоколад от шкафа.

Със сигурност няма да сгрешите, ако решите в кухнята ви да присъстват гореизбронеите неща. Ще ви спестят много нерви, време, а и ще ви накарат да се наслаждавате на ароматни напитки и вкусни лакомства. В случай че сте планирали основен ремонт в кухнята, в MaistorPlus можете да намерите професионалисти, да видите коментари по предишни техни проекти и да сравните оферти. Заявете напълно безплатно вашия проект за ремонт още сега!


Тагове:

Кухня

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта