Каква кафемелачка да изберем за перфектното ароматно кафе?

Публикувано на 08/01/2016 от Светла Иванова | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 9 612 пъти

Източник

Различните видове кафемелачки разполагат и с различен капацитет на бункера. Ако искате да сте сигурни, че винаги ще имате прясно кафе, напълно достатъчно е да използвате уреда 2 пъти седмично. За тази цел ще трябва да потърсите кафемелачка, която може да обработи поне 250 грама кафе наведнъж.


Каква мощност трябва да търсите?

Източник

Мощността на електрическите кафемелачки варира между 130 и 300 вата, но за да получите наистина равномерно смляно кафе ще имате нужда от поне 150 вата. Тук трябва да прецените най-вече колко често ще ползвате уреда. Кафемелачките с висок волтаж мелят наистина за секунди. От друга страна, една кафемелачка с по-ниска мощност има вероятност да се повреди много по-бързо, защото остриетата се износват с всяко смилане, а то чисто времево трае поне няколко минути. Нашият съвет е да изберете уред с мощност около 180 вата, което се смята за "златната среда".

Вижте още: Добрите кухненски помощници: електрическите роботи


Високо качество на смилане за наистина ароматно кафе

Източник

Винаги бъдете изключително внимателни към качеството на остриетата на вашата кафемелачка. Те задължително трябва да бъдат от неръждаема стомана, което е и своеобразна гаранция за дългогодишна употреба. Ако перките са изработени от некачествените продукти, рискувате само след няколко употреби крайният продукт да има нежелан аромат. Що се отнася до качеството на смляното кафе, изберете уред, който има регулатор на едрината на смилане. Тази полупрофесионална кафемелачка например има цели 34 степени и е верен приятел на истинското ароматно еспресо!

Вижте още: 15 функционални и модерни сокоизтисквачки


Каква кафемелачка да изберем за перфектното ароматно кафе?

Милиони хора по цял свят започват деня си с чаша ароматно кафе в ръка. Независимо как обичате да пиете вкусната топла напитка, едно е сигурно - най-хубаво кафе се получава, когато то е току-що смелено. За тази цел обаче имате нужда и от качествена кафемелачка. Ето защо днес ще ви споделим как да изберете правилния уред, който да отговаря на изискванията ви. В случай че кухнята ви се нуждае от освежителен ремонт, винаги можете да се обърнете към професионалистите, които ще ви осигурят пълен комфорт, за да отпивате блажено първата глътка сутрешно кафе.


За какво още можем да използваме кафемелачката?

Източник

Много хора се лишават от удобството на този кухненски уред, мислейки че е предназначението му е маловажно. Истината е, че освен за мелене на кафе, електрическата кафемелачка може да ви бъде доста полезна и в други аспекти. Пригответе истинско домашно песто с кедрови ядки или здравословна закуска с ленено семе - просто поставете семената в бункера и уредът ще свърши останалото!

Ако и вие не можете да си представите деня без чаша хубаво кафе, то не се колебайте да се сдобиете с качествена кафемелачка. В случай че се нуждаете от освежителен ремонт на кухнята, доверете се на опитни майстори, които са винаги насреща. Направете безплатно запитване и ще получите конкурентни оферти. След като разгледате профилите на различните изпълнители и се запознаете с мнението на техни предишни клиенти, вече ще можете да направите най-добрия избор за вас!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Васил Василев
Боядисване и декорация, София
87 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта