Вашият верен помощник в кухнята - доброто старо хаванче

Публикувано на 20/10/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/10/2017 | Видяно 10 046 пъти

Източник

Керамичното хаванче впечатлява с изчистена и елегантна визия, подходяща за кухни в меки светли тонове. То е изключително подходящо за създаването на чеснова и маслинова паста, различни смеси от подправки и други, но при силен удар или изпускане най-вероятно ще се счупи. Сериозен аргумент в полза на керамичното хаванче е и възможността за създаване на оптимално удобна форма на съда, като тази например.

Виж още: 8 хитри изобретения в кухнята на бъдещето


Вашият верен помощник в кухнята - доброто старо хаванче

Използването на хаванче в кухнята е традиция, пренесла във времето изкуството да създаваш истински кулинарни шедьоври! Това незаменимо пособие днес придобива всякакви форми и размери, и може да бъде изработено от дърво, мрамор, порцелан или пък комбинация от материали. За да ви улесним в избора на хаванче, събрахме най-модерните и удобни пособия от този вид, които със сигурност ще направят готвенето много по-приятно и забавно занимание! Професионален съвет относно избора на уредите и обзавеждането за кухнята пък можете да получите от опитните майстори, регистрирани в нашата платформа!


Прекрасна смесица от дърво и порцелан в това уникално комбинирано хаванче

Източник

Това изумително комбинирано хаванче съдържа две купички - една от порцелан и една от акациево дърво. Съчетанието на тези материали прави възможно смилането на всякакъв вид продукти, като за по-сухите можете да използвате дървената купичка, а за пресните подправки, които съдържат много влага - порцелановата. Още информация за този впечатляващ мултифункционален продукт можете да откриете ето тук!


Естествено и функционално дървено хаванче

Източник

Дървеното хаванче е чудесен завършек към всяка традиционно обзаведена кухня. То изглежда изключително естествено на плота до бурканчетата с подправки, но запомнете, че то може да абсорбира ароматите на подправките, които раздробявате в него. Поради тази причина, а и заради присъщата лекота на материала, не е удачно да го използвате за смилане на прекалено твърди семена, силно ароматни или влажни билки. Въпреки всичко, това дървеното хаванче притежава особено очарование, поради което все по-често го виждаме по рафтовете на съвременните кухни.

Виж още: Нови технологии за здравословно и лесно готвене


Здравина и уникален дизайн в едно невероятно гранитно хаванче

Източник

Много професионални готвачи препоръчват използването на гранитно хаванче най-вече заради неговата устойчивост на натиск и удар. То е подходящо за смесване и смилане на почти всякакъв вид продукти - от твърди семена до пресни билки и подправки. Отстраняването на някои замърсявания от хаванчето може да се окаже по-трудно, затова след като го използвате, внимателно го почистете, след което изплакнете обилно с вода и подсушете с мека кърпа.


Разкошен дизайн и удобство в едно неповторимо порцеланово хаванче

Източник

Това хаванче от ново поколение съчетава функционалността на порцелановите си предшественици с удивителните възможности на съвременния дизайн! То има лека и оригинална визия, съчетаваща една голяма и една по-малка купичка, която може да служи и като капаче за по-дълготрайно съхранение на получената смес.

Виж още: Добрите кухненски помощници: електрическите роботи


Хладното присъствие на мраморното хаванче в кухнята

Източник

Този тип хаванчета са много популярни заради своята хладна красота и завидна издръжливост на натиск. Подобно на гранитните, в тях също можете спокойно да натрошавате ядки, да смилате билки, подправки и най-различни други продукти. Огромно предимство на мраморното хаванче е възможността да приготвяте пасти и да смилате чесън без да има какъвто и да е остатъчен аромат след това. И това, ако не е мечта за всяка домакиня!


Елегантно и модерно порцеланово хаванче

Източник

Финото порцеланово хаванче изисква да стривате подправките, вместо да ги счуквате, за да не нараните крехкия му дизайн. Въпреки това, тези леки изделия са много популярни, тъй като не поемат влага и аромати, изключително лесни са за почистване, а освен това могат да се поставят и във фризер или микровълнова фурна. И това, ако не е добра новина за любителите на кулинарните експерименти!


Какво още е важно да знаете за избора на хаванче?

Специалистите препоръчват да изберете хаванче не спрямо общата му големина и форма, а спрямо капацитета на купичката, тъй като твърде малките хаванчета са неудобни за създаването на фини смеси. Друг важен съвет е веднага след като използвате хаванчето, да го измиете, за да не засъхнат остатъци от продукти, които са по-трудни за отстраняване на по-късен етап. Направете създаването на пасти и смеси от подправки едно наистина забавно начинание, а за цялостния ремонт на кухнята се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект безплатно още сега и се убедете, че мечтаният дом е само на един бутон разстояние!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта