Добрите кухненски помощници: пасаторите

Публикувано на 15/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 5 119 пъти

За всяка съвременна домакиня е важно да успява да съчетава цял куп задължения, които включват, освен грижите за дома, също и гледане на деца и кариерно развитие. Тук се "притичват" на помощ новите технологични изобретения, които напоследък са се превърнали в наши верни кухненски помощници, без които едва ли бихме могли да се справяме успешно с всичко. Те ни спестяват изключително много време и усилия, за да имаме време да свършим целия този "куп задължения" и да се чувстваме някак приятно уморени в края на деня, а не скапани и безсилни.

В тази статия ще разгледаме един добре познат кухненски способ - пасаторът. Ще се "разровим" малко по-надълбоко, за да узнаем неговите функции, възможностите му и видовете, които се предлагат на пазара. А в случай че имате нужда да преобразите кухнята си, да внесете свежест и стил, както на вас ви харесва - разчитайте на специалистите за ремонт на кухня, за да постигнете най-задоволителните резултати.


За какво ще ви бъде полезен

Пасаторът е един от онези уреди, които вече присъстват в почти всяко домакинство. Използваме го по разнообразни начини, в зависимост от функциите, които конкретният модел предлага. Основната му работа обаче е да пасира/пюрира/раздробява разнообразни храни. Чисто статистически, най-често се използва при направата на крем-супи и пюрета.

Например, за една млада майка е важно да храни бебето си със свежи продукти, в които не се съдържат оцветители, овкусители и консерванти. Най-добрият начин да го постигне е като приготвя сама бебешките пюрета. Разбира се, пасаторът е идеален за тази цел. Но можете да се възползвате и от куп други възможности - да разбърква продуктите за кекса, да прави плодови шейкове и смутита, както и разнообразни сосове и дресинги.


Предимството на пластмасовите модели

Източник

Пластмасовите пасатори обикновено са по-леки от стоманените или металните. Вършат чудесна работа при обработката на студени продукти. Dобра алтернатива благодарение на по-лекото си тегло, удобни, лесни за почистване и съхранение.

Виж още: Нов модел хладилници запазват храната свежа по-дълго време


Пасаторите от неръждаема стомана

Пасаторите от неръждаема стомана са идеални за приготвяне на гореща крем-супа, още докато се вари на котлона. Хубавото в случая е, че когато храната е все още топла, вкусовете и ароматите се смесват по-добре, а и топлите продукти са по-податливи на обработка. Тук има един фактор, с който трябва да внимаваме - необходимо е да работите внимателно с пасатора, за да не се опръскаме - преживяването едва ли ще е особено приятно. Но това рядко се случва, а при пасатори, които вървят в комплект с дълбока купа, едва ли бихте имали проблеми.


Пасатори с разнообразни приставки

Пасаторът с различни приставки отваря големи врати към един пълноценен и разнообразен кулинарен свят. С него можете да мелите, дробите, пасирате, да разбивате яйца, сметана и други. Малко по-тежък е от останалите му "събратя", но това едва ли ще е особено голям проблем, предвид функционалността му.

Виж още: 15 функционални и модерни сокоизтисквачки


Многофункционални удобства

Това е пасаторът на новото поколение. Ниски вибрации, тиха работа, ергономичен дизайн, с удобни и големи бутони. Той има не само различни накрайници (за рендосване, стъргане, мелене, разбиване, пасиране и т.н.), но и специална кана с мерителна скала и капак. Можете да обработвате горещи продукти и няма да се притеснявате от изпръскване. Теглото му също е по-голямо, но и в този случай си струва тази подробност да се преглътне.

Всеки от изброените пасатори притежава своите предимства и дребни недостатъци, сами преценете кой от тях е най-подходящ за вас и ви пожелаваме приятно готвене! И в случай че имате нужда да внесете по-големи промени в кухнята, доверете се на специалистите близо до вас. Заявете проект в MaistorPlus - услугата е безплатна и само за 24ч. ще получите най-добрите оферти от водещи компании, с възможност да разгледате бизнес профилите им и оценките от техните клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта