Забавна и цветна детска стая - как да я постигнем?

Публикувано на 08/04/2020 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 08/04/2020 | Видяно 5 425 пъти

Предстои ви освежаване или цялостен ремонт на детската стая? В основата на това начинание стои универсалното правило – колкото по-цветна е, толкова по-добре. Това е мястото, на което децата си играят и развихрят своето въображение. 

Има няколко аспекта, за които трябва да помислите при обзавеждане на детската стая. Направете компромис – детето ви със сигурност ще има различни от вашите приоритети и очаквания за стаята си.

При обзавеждането на дома ви от помощ биха били опитните специалисти по интериорен дизайн, регистрирани в сайта ни. С техните креативни и цветни идеи, стаята на детето ви ще разцъфне! 


Създайте отделен кът, в който да играе детето ви

Опитайте се да направите пространството, така че да бъде гъвкаво и да се харесва и на детето ви, и на вас. Направете отделен кът, в който детето ви да се забавлява и да използва своето въображение. Няма нищо по-забавно за всяко дете от това да създаде своята собствена бърлога.

  • Помислете за варианти как най-добре да организирате подобно местенце. Важно е да обмислите къде точно да го разположите. Не забравяйте, че то трябва да е удобно и красиво, за да може детето ви с удоволствие да го използва.
  • В онлайн магазините, и не само, се предлагат множество различни палатки. А защо пък сами не създадете такава, която децата ви могат да персонализират и украсят по свой собствен начин?

Вижте още: 5 необичайни идеи за детски стаи, в които ще се влюбите


Приказен гардероб за малки герои

Кутии, в които да съхранявате дрехите, ако разполагате с ограничено пространство, са чудесна възможност. Но защо не закачите роклите за принцеси или пък костюмите на супер герои на закачалки на стената? По този начин костюмите на вашето дете ще бъдат на показ и ще придадат индивидуалност на детската стая. Вашето дете ще успее да усети магията на своята приказка още повече.

Съхранявайки костюмите на детето си по този начин, те ще бъдат като нови, както ще бъдат готови за рождения ден или всякакви празници. Е, несъмнено съществува и риск ежедневно дъщеря ви да се разхожда като малко копие на Елза (от "Замръзналото кралство"), но все пак... какво лошо има в това?

Вижте още: Създайте перфектната стая за вашето бебе


Игрална зона в детската стая

Хубаво е у дома да има определено място, на което децата да си играят, вместо навсякъде да се намират играчки. Дайте на детето си гъвкаво и предостатъчно пространство за игра и стимул за въображение му.

  • Покрийте пода с мек, цветен килим.
  • Добавете много мебели за седене и дайте възможности за социализиране и игра с приятели.
  • Ако разполагате с достатъчно пространство, добавете допълнително легло. По този начин ще предоставите на детето си възможността да покани приятели за пижамено парти.
  • Добра алтернатива са и барбароните. Предлагат се в най-различни модели и цветове. Изберете между класически едноцветен модел, под формата на поничка или с нестандартна шарка.


Стена за рисуване

Нека бъдем честни - когато видите надрсакни току що боядисаните си стени, всеки би се ядосал. А помислете пък колко биха били щастливи децата ви, ако имат позволението да драскат по стените и сами да им придадат, каквато визия искат те.

  • Стената-черна дъска е една чудесна занимавка за малките пакостници. Ако не искате стените да бъдат изцяло черни, заложете на черна дъска на вратата.
  • Друг вариант е, ако черното не е вашият цвят, да поставите бяла дъска, на която се рисува със специални маркери. За целта ще ви бъдат необходими също така и гъби, с които децата да почистват и да създават нови шедьоври.
  • Комбинирайте с цветни играчки и аксесоари, с които да придадете весело настроение на детската стая.

Вижте още: Стая, която няма да омръзне на детето ви, докато пораства


Изберете подходящи елементи, с които да създадете неповторима визия на детската стая

Представете си детска стая, в която няма достатъчно играчки, подходяща декорация или пък мебели. Определено не е най-добрият вариант! Когато обзавеждате именно тази част от дома си, вложете въображение и се поставете на мястото на детето си.

  • Вдъхновете детето си да използва въображението си, като поставите забавен и занимателен килим в стаята му. Перфектната писта за автомобили!
  • Играта на пода през цялото време не е много полезна за децата ви. Обзаведете детската стая с мебели в умален размер. Така, когато детето ви има гости, ще могат да играят интересни игри на малкият им детски кът.
  • Инвестирайте в по-интересен модел легло.
  • Опитайте да намерите вариант за съхранение, който да бъде удобен за детето ви. Имайте предвид, че това е изключително важно нещо за детската стая. Бихте искали детето ви да бъде по-подредено и да няма играчки в целия ви дом, нали така?
  • Забравете за скучния таван! Боядисайте тавана в различни цветове, добавете светещи планети.

Смятате ли, че след дадените идеи е време за смяна на интериора на детската стая? Ако е така, обърнете се към професионалистите, които ще успеят да осъществят всяка идея, която имате. За целта просто направете безплатна заявка за проект и разгледайте получените оферти. Изберете най-подходящата за вас. Не забравяйте да споделите резултатите в сайта MaistorPlus и да помогнете на други потребители!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта