Детската стая - семпла визия, приключения и забава

Публикувано на 09/12/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 09/12/2019 | Видяно 1 810 пъти

Всичко в детската стая от обзавеждане, през нюанси на цветовете до подредба, се ръководи от една дума – Забавление! Това е ключът към създаването на уникална стая на щастливо и безгрижно дете. Необикновените детски стаи развиват въображението и изобретателността у малчуганите. Всичко е изключително лесно, щом става дума за обзавеждане на това помещение. Ако се колебаете между цветове, мебели, подредба – попитайте децата си. Да, не решавайте всичко вие сами. Дайте им шанс да изберат. Предвидете, че техните решения ще бъдат по-великолепни, по-щастливи, по-извън контрол, отколкото евентуални ваши. Забавлявайте се с тях!

Доверявайки се на вашето дете вие си гарантирате една стая, която с ваша помощ може да се превърне в страхотно организирано помещение. Дизайнът може да бъде такъв, че вашето дете да преживява приключение в пустинята всяка вечер или да плава с кораб с капитани, или да кара любимата си кола. Вариантите са много. Днес ще ви дадем няколко основни съвета за избор на материали, цветове и подходящи съоръжения.

Ако решите, че имате нужда от помощ или професионален съвет, можете да се свържете с интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа. Те с удоволствие ще ви съдействат в това вълнуващо приключение.


Детска стая с грижа към природата - добрият пример!

На пазара се предлагат все повече и повече висококачествени артикули, които са произведение с грижа за природата. Съвсем спокойно може да си включите в интериора на детската стая. По този начин ще дадете и един добър пример на детето си.

  • Помислете за естествени материали за многократна употреба и отговорно рециклиране.
  • Чудесни идеи са дървото, ратана, бамбука и естествените влакна като юта, лен, вълна и памук.
  • Нетоксичните бои на водна основа и естествените масла за оцветяване също са интересна тенденция.
  • Ако идеята ви допада, можете да се доверите и на еко играчките и аксесоарите, които несъмнено ще направят стаята ви различна и уникална.

Вижте още: Защо е важно да ползваме безвредни бои за дома?


Топли земни цветове

Модерни, семпли и нежни, бледите нюанси се наложиха в интериора на детските стаи. Освен че са универсални, те имат способността да действат успокояващо. 

  • По-ярките цветове отстъпват място на неутралните като бежово, пясъчно и орехово.
  • Комбинацията от бледи цветове с по-хладни естествени се среща все по-често. Родителите избират такава палитра за детските стаи, защото подобни цветови пространства влияят положително на малките им обитатели. Създава се един спокоен и уютен фон за игра, занимания и сън.
  • По всяко време може да внесете цветен акцент в стаята. Чудесна алтернатива за това са декоративни елементи и аксесоари в наситени нюанси. Страхотният бонус е, че може често да ги сменяте и да променяте цвета на акцентната точка в стаята.

Вижте още: Стая, която няма да омръзне на детето ви, докато пораства


Шарено и готино, но в умерени количества!

Разбира се, не всички харесват по-изчистените и едноцветни визии. Имате възможност да експериментирате като придадете малко цвят и настроение на помещението.

  • Една чудесна идея са тапетите с нестандартни шарки. Различни фигури, цветове, подредба – това наистина ще направи визията уникална и модерна.
  • Ако пък харесвате изчистен интериор, но искате все пак да внесете малко цвят винаги можете да го направите  с помощта на декорацията. Цветни етажерки по стената, килим, декоративни възглавнички. Вариантите са много, няма от какво да се притеснявате.
  • Най-важното правило е да не прекалявате. Границата от стилна стая до натрапчив кич е много тънка. 


Комбинация между красив дизайн и весела игра

Детската стая преди всичко е за забавление. Добрият дизайн се свързва както с красивата визия, така и с практичността. Не забравяйте да подарите на детето си приключения в собствената му стая.

  • Люлка по средата на помещението– защо не?
  • Мини кът за игра в единия ъгъл – чудесна идея.
  • Халки за висене – забава.
  • Пързалка в средата  - да, да, да и пак да.
  • Доверете се на мултифункционалните мебели и съоръженията за игра. Те със сигурност ще придадат на стаята онова игриво, весело и нестандартно излъчване. А вашето дете се нуждае именно от него, докато расте.


Геометрично боядисани стени – неповторимост и практичност

Ако в момента планирате да освежите стаята на детето си или да създадете детска стая от нулата - ето един чудесен съвет от нас – заложете на латекс.

  • Геометрично боядисаните стени са лесен начин да направите стаята да изглежда забавна и артистична.
  • Те са по-бърза и ефективна алтернатива на тапетите.
  • Всеки иска да има уникално помещение, чиято визия е перфектна и запомняща се. Рисувайки цветни фигури и нетрадиционни комбинации по ваше усмотрение на стените, вие създавате един шедьовър.
  • Декорацията отново е от съществено значение. Чудесни идеи са кокетните плетени килими, красивите картини, декоративните възглавнички във формата на животни и други.

Успяхме ли да привлечем интереса ви с тези приказни детски стаи? Ако искате мигновено подобна визия и във вашия дом, но имате нужда от помощ, не се тревожете, а се доверете на препоръчани интериорни дизайнери, регистрирани при нас. Необходимо е единствено да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите атрактивни оферти, които да сравните. Кажете „Да“ на семплата красива визия, която включва в себе си приключения и забава.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта