Детската стая - семпла визия, приключения и забава

Публикувано на 09/12/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 09/12/2019 | Видяно 1 672 пъти

Всичко в детската стая от обзавеждане, през нюанси на цветовете до подредба, се ръководи от една дума – Забавление! Това е ключът към създаването на уникална стая на щастливо и безгрижно дете. Необикновените детски стаи развиват въображението и изобретателността у малчуганите. Всичко е изключително лесно, щом става дума за обзавеждане на това помещение. Ако се колебаете между цветове, мебели, подредба – попитайте децата си. Да, не решавайте всичко вие сами. Дайте им шанс да изберат. Предвидете, че техните решения ще бъдат по-великолепни, по-щастливи, по-извън контрол, отколкото евентуални ваши. Забавлявайте се с тях!

Доверявайки се на вашето дете вие си гарантирате една стая, която с ваша помощ може да се превърне в страхотно организирано помещение. Дизайнът може да бъде такъв, че вашето дете да преживява приключение в пустинята всяка вечер или да плава с кораб с капитани, или да кара любимата си кола. Вариантите са много. Днес ще ви дадем няколко основни съвета за избор на материали, цветове и подходящи съоръжения.

Ако решите, че имате нужда от помощ или професионален съвет, можете да се свържете с интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа. Те с удоволствие ще ви съдействат в това вълнуващо приключение.


Детска стая с грижа към природата - добрият пример!

На пазара се предлагат все повече и повече висококачествени артикули, които са произведение с грижа за природата. Съвсем спокойно може да си включите в интериора на детската стая. По този начин ще дадете и един добър пример на детето си.

 • Помислете за естествени материали за многократна употреба и отговорно рециклиране.
 • Чудесни идеи са дървото, ратана, бамбука и естествените влакна като юта, лен, вълна и памук.
 • Нетоксичните бои на водна основа и естествените масла за оцветяване също са интересна тенденция.
 • Ако идеята ви допада, можете да се доверите и на еко играчките и аксесоарите, които несъмнено ще направят стаята ви различна и уникална.

Вижте още: Защо е важно да ползваме безвредни бои за дома?


Топли земни цветове

Модерни, семпли и нежни, бледите нюанси се наложиха в интериора на детските стаи. Освен че са универсални, те имат способността да действат успокояващо. 

 • По-ярките цветове отстъпват място на неутралните като бежово, пясъчно и орехово.
 • Комбинацията от бледи цветове с по-хладни естествени се среща все по-често. Родителите избират такава палитра за детските стаи, защото подобни цветови пространства влияят положително на малките им обитатели. Създава се един спокоен и уютен фон за игра, занимания и сън.
 • По всяко време може да внесете цветен акцент в стаята. Чудесна алтернатива за това са декоративни елементи и аксесоари в наситени нюанси. Страхотният бонус е, че може често да ги сменяте и да променяте цвета на акцентната точка в стаята.

Вижте още: Стая, която няма да омръзне на детето ви, докато пораства


Шарено и готино, но в умерени количества!

Разбира се, не всички харесват по-изчистените и едноцветни визии. Имате възможност да експериментирате като придадете малко цвят и настроение на помещението.

 • Една чудесна идея са тапетите с нестандартни шарки. Различни фигури, цветове, подредба – това наистина ще направи визията уникална и модерна.
 • Ако пък харесвате изчистен интериор, но искате все пак да внесете малко цвят винаги можете да го направите  с помощта на декорацията. Цветни етажерки по стената, килим, декоративни възглавнички. Вариантите са много, няма от какво да се притеснявате.
 • Най-важното правило е да не прекалявате. Границата от стилна стая до натрапчив кич е много тънка. 


Комбинация между красив дизайн и весела игра

Детската стая преди всичко е за забавление. Добрият дизайн се свързва както с красивата визия, така и с практичността. Не забравяйте да подарите на детето си приключения в собствената му стая.

 • Люлка по средата на помещението– защо не?
 • Мини кът за игра в единия ъгъл – чудесна идея.
 • Халки за висене – забава.
 • Пързалка в средата  - да, да, да и пак да.
 • Доверете се на мултифункционалните мебели и съоръженията за игра. Те със сигурност ще придадат на стаята онова игриво, весело и нестандартно излъчване. А вашето дете се нуждае именно от него, докато расте.


Геометрично боядисани стени – неповторимост и практичност

Ако в момента планирате да освежите стаята на детето си или да създадете детска стая от нулата - ето един чудесен съвет от нас – заложете на латекс.

 • Геометрично боядисаните стени са лесен начин да направите стаята да изглежда забавна и артистична.
 • Те са по-бърза и ефективна алтернатива на тапетите.
 • Всеки иска да има уникално помещение, чиято визия е перфектна и запомняща се. Рисувайки цветни фигури и нетрадиционни комбинации по ваше усмотрение на стените, вие създавате един шедьовър.
 • Декорацията отново е от съществено значение. Чудесни идеи са кокетните плетени килими, красивите картини, декоративните възглавнички във формата на животни и други.

Успяхме ли да привлечем интереса ви с тези приказни детски стаи? Ако искате мигновено подобна визия и във вашия дом, но имате нужда от помощ, не се тревожете, а се доверете на препоръчани интериорни дизайнери, регистрирани при нас. Необходимо е единствено да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите атрактивни оферти, които да сравните. Кажете „Да“ на семплата красива визия, която включва в себе си приключения и забава.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
94 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
94 извършени проекта
БИЛД ЕООД
Строителство на сгради, Шумен
3 извършени проекта
Сергей Методиев
Хидроизолация, София
2 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта