7 оранжеви детски стаи, които отварят път към радостта

Публикувано на 30/01/2018 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 27/02/2019 | Видяно 2 886 пъти

Радостта е емоция, в която всяко здраво дете следва да пребивава през по-голяма част от времето си. Не че тя е забранена за възрастните, но ние често сме твърде заети да си измисляме несъществуващи причини за тревога. Изобретателността ни в това отношение е завидна. Вместо това можем да насочим творчеството си по-конструктивно или поне да помогнем на децата си да го направят. Един от начините това да се случи е чрез внедряването на подходящи цветове в интериора на детската стая. В следващите редове ще ви представим 7 оранжеви детски стаи, в които топлият цвят отваря широко врати за позитивни емоции и градивна енергия. Ако смятате, че е добре дошъл и във вашия дом, поканете го с помощта на доказаните специалисти в нашия сайт.

В първата детска стая, която ви представяме на снимката горе, оранжевите акценти са си поделили част от мебелите и стените. Там съжителстват заедно със светли вариации на синьо и зелено, за да създадат заедно приказен свят с полъх на безгрижие за малкото човече. Избраният дървен под осигурява високите нива на уют в помещението.


Нежност с цвят на праскова за малката принцеса

Следващата детска стая ни отвежда в нежния прасковен свят на една малка принцеса. Повечето момиченца ще са истински щастливи личният им кът да е окъпан в този пастелен нюанс на оранжевото. В разглежданото тук помещение впечатление прави също и малката кокетна кошарка. За нейната задна, приятно извита стена, и за преградите е избран деликатен какаов тон на кафявото. Дрешките на сравнително скоро появилата се на този свят госпожица прилежно се подреждат в красивия скрин, който виждаме отляво. В покоите на младата госпожица има място и за плюшени бели играчки, които заедно с миниатюрна мека мебел контрастират успешно с общия фон.

Вижте още: 5 уникални тематични детски стаи


Нектар от кайсии завладява стените на детската

Твърде вероятно е да ви се допие нектар от кайсии, докато наблюдавате тази иначе сдържана детска стая, особено ако съсредодочите погледа си върху стените. Избраният за тях вариант на оранжевото ни препраща именно към тази любима напитка от детството. Лесно можем да си представим, че ѝ добавяме и ментов сладолед, когато видим малкото зелено килимче, поставено точно до кошарката. Забележете, че точно тази оранжево-детска комбинация успява да придаде усмихнати нотки на помещението, в което преобладават изчистените и дори леко стерилни геометрични форми. Още едно доказателство, че настроението в едно помещение се задава в голяма степен от предпочетената за него цветова линия.


Пастелна пъстрота с щипка оранжево

Представете си, че някой ви разказва за стая, в която шарени топки висят от тавана. Под тях, на фона на лилави и бели стени, се открояват кошара с оранжеви решетки и розов стол с декоративна възглавница в портокалов нюанс. Цялата пъстрота се допълва от букет плюшени животинчета. Част от последните са намерили своя дом в плетена кошница, силно наподобяваща костенурка. Цялата картина звучи доста налудничаво, нали? В света на децата обаче място за скучна подреденост няма. И всичко, описано дотук, всъщност е една много симпатична реалност, в която можем да надникнем и ние. Достатъчно е да погледнем към представеното тук помещение. Готови ли сте и вие на подобни смели решения за своето хлапе?


Оранжевият свят на малкия юнак

Едно от предимствата на оранжевата гама е, че е еднакво подходяща както за малки принцеси, така и за подрастващи юнаци. Нагледен пример за това откриваме при тази детска стая, която видимо е предназначена за момче. Топлият нюанс в конкретния случай е леко приглушен. С него са боядисани стените от средата до тавана, точно над бялата им облицовка. Интересно хрумване е през центъра да преминава маркирано с прекъсната жълта линия синьо шосе, по което се “движат” рисувани автомобили.

Момчешките символи се търкалят и по килима, също и под леглото, за да загатнат увлечението на повелителя на стаята към колите и футбола. А отвисоко, спуснати от тавана, надничат два дървени самолета. Без съмнение, идеи за това какъв да стане, като порастне, за малкия юнак не липсват. Остава само да му се присъни най-точната за него, докато събира сили за новия ден, загърнат с шарената си завивка.  

Вижте още: Да живеят цветовете! Вдъхновяващи тийн стаи


Бели пеперуди нахлуват в оранжевата стая

Изключително успешно се оказва съчетанието от бели мебели на оранжев фон, както можем да се уверим от показаната тук детска стая. Въпреки скромните си размери, тя изглежда достатъчно приветлива и същевременно функционална. Принос за последното има и избраното обзавеждане. По откритите рафтове на ниската бяла библиотека отдясно в момента са наредени пъстри играчки. След време  бебчето ще изпълзи от кошарката си с одеялце на оранжеви и зелени точки и училището ще започне да отнема от времето му за игра. Тогава учебниците ще намерят своето място, измествайки поне частично колички, животинки и конструктори. Дотогава хлапето може да репетира седене зад бюро с малките си дървени столче и масичка.


А в тази стая за заспиване се броят зебри

Чували сте за прословутата техника за заспиване, при която се броят овце. Все още не сме срещнали някого, който да потвърди ефективността ѝ. В тази детска стая обаче, където изобилства кафявият цвят, явно разчитат на зебрите, за да потънат в блажен сън. Същевременно оранжевите акценти не липсват и тук, представени от малкия диван с възглавници отляво.

А как ще внедрите оранжевия цвят в дизайна на детската стая на своето малко съкровище, решавате вие. За максимално добър ефект се допитайте до професионалните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. Заявете своя проект още сега, напълно безплатно и без обвързване. В съвсем кратки срокове ще получите атрактивни ценови оферти от изпълнители близо до вас, които можете да сравните и да изберете тази, която най-много се доближава до вашите изисквания и бюджет.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
ЕТ "Венетон"
Електроуслуги, София
134 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта