Намаления след Коледа и Нова година

Публикувано на 13/01/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 13/01/2023 | Видяно 1 239 пъти

Доказано е, че хората пазаруват и се презапасяват изключително много преди коледните и новогодишните празници. Подаръци, продукти за празничната трапеза, дори неща, които са на промоция и ни се струват изгодни. Търговците и производителите отлично знаят това. Ето защо не всичко, което в тази предпразнична треска ни се струва изгодно, в действителност е такова. Всъщност, истинските намаления започват след празниците, когато търсенето намалява и търговците предпочитат на намалят продуктите си, за да ги продадат, отколкото да залежават. Това важи за всичко - от храна до дрехи, обувки и мебели. Ето какво е по-добре да закупите след празниците, вместо да бързате преди тях.


Зимно облекло

Когато новото зимно облекло се появи на рафтовете, то е на най-високата цена и едва успява да проправи път надолу с настъпването на зимата. Съветваме ви да планират годината си, за да спестите от купуването на скъпи зимни дрехи в началото на зимния сезон. Януари и юли са двата периода от годината, когато търговците на дребно предават стоките си за новия сезон. Това прави януари страхотно време за закупуване на зимна екипировка за следващата година за вас и вашите деца. Разбира се, при децата това е по-сложно, заради бързото им израстване, но при възрастните няма проблем да се планира за дълго време напред.


Играчки и малки подаръци

Когато Коледа свърши, търговците остават с излишни запаси от козметични комплекти, играчки, кошници с подаръци за спа и много други. Тези артикули бързо се преместват в контейнера за изчистване, за да направят отново място за обикновени стоки. Ако следите този период, може да попаднете на играчки със 70% отстъпка или повече и да ги купите за рождените дни на децата си или на техни приятели от училище. Подаръците за възрастни не правят изключение. Спа комплектът е добър подарък за млади семейства, а знаем, че те не са от най-евтините стоки. След празниците има много по-голяма вероятност да ги намерите намалени, отколкото преди тях.


Фитнес продукти

Фитнес индустрията противоречи на логиката за налагане на по-високи цени в периоди на голямо търсене. Това е така, защото търсенето на стоки за фитнес след Коледа е слабо. Повечето хора си дават новогодишни обещания да влязат във форма и да отслабнат. Магазините и фитнес залите знаят това и се възползват от страхотните намерения на всички, като стартират продажби на фитнес оборудване, видео тренировки и членства във фитнес зали след първата седмица на годината.

Въпреки че всичко - от топки за упражнения до пътеки за бягане може да се купи евтино през новата година - има още по-големи намаления на пазара на употребявани стоки. Ако не бързате, може да намерите страхотни оферти в Декатлон или по разпродажби на почти ново фитнес оборудване, което хората са закупили в началото на годината и след това никога не са използвали.

Ако изчакате празниците да отминат, за да пазарувате определени артикули, можете да спестите значителна сума пари. Разбира се, ще трябва да пазарувате умно, което означава да имате ясен план. Един съвет: съставете списък с целеви артикули. Следването на горните съвети ще помогне много за контролиране на ваканционните ви разходи.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта