Функционално и стилно стълбище - как да го направите?

Публикувано на 01/03/2020 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 01/04/2020 | Видяно 1 699 пъти

Когато дойде моментът за избор на стълбище, основно се оглеждаме за естетични и ефектни стълби, но за да постигнете функционален вид е необходимо да прецените внимателно няколко фактора. Основната функция на стълбите е да осигурят достъп до друг етаж, да бъдат безопасни и лесни за придвижване, да осигурят степен на изолация, да са сигурен път за бягство при нужда (например при пожар).

При дизайна на стълбището ще ви бъде необходим специалист, който да ви съдейства. Потърсете между регистрираните в сайта ни, с богат опит и много идеи!


Основни изисквания за безопасност, на които трябва да отговаря всяко стълбище

При избора на стълбище не трябва да залагате само на неговата визия, а трябва да помислите и за безопасността.

  • Стабилност и здравина – изберете стълби, които са стабилни и могат да издържат, както вашето тегло, така и на мебели и екипировка, която ви се налага да пренасяте.
  • Сигурност при използване - бъдете убедени, че стълбището, парапета и мястото отговарят на строителните критерии.
  • Звукоизолация – това е една много важна стъпка при избора на стълби, за да бъдат изолирани различните етажи.

Вижте още: Интериорни идеи за стълбите у дома


Домашен функционален и компактен офис под вашетo стълбище

Често у дома няма отделна стая, която да е подходяща за самостоятелен офис, а това e все по-необходимо, тъй като все по-често работодателите предлагат дистанционна работа! Мястото под стълбището е възможно да се превърне в практичен домашен офис само с няколко лесни стъпки.

  • Ако вие сте от сръчните читатели, може да направите сами своите рафтове и да персонализирате пространството си.
  • Тъй като мястото под стълбите не е с старндартни размери, би било добре да измислите свой индивидуален проект и да постигнете най-доброто според свободното пространство и вашите нужди.
  • Мястото позволява да не ви липсва абсолютно нищо, когато става въпрос за вашия кът за работа!


За любителите на виното

Често мястото под стълбите не се използва за абсолютно нищо. Виното е едно от малкото неща, които стават по-хубави с годините. Но ако не се погрижите и не го съхранявате при подходящи за него условия, то може да се съсипе. Трите основни фактора, влияещи на състоянието на виното са: светлина, температура и влажност. Вашата малка винарна може да разполага с таван от кедров панел, персонализирани рафтове и стъклена вратичка.

  • Температурата трябва да се поддържа между 13 и 16 °C, като няма колебания в стойностите.
  • Влажността трябва да бъде около 75-85%.
  • Пространството под стълбите е идеално място да направите малка изба. Може да заложите на витрини или дървени рафове, където да съхранявате любимата си напитка.

Вижте още: Как да скриете леглото си?


Превърнете стълбите в приказна библиотека

Библиотеката внася уют и е единственото място, което събира в себе си стотици различни светове. Библиотека-стълбище е един чудесен вариант, ако не разполагате с достатъчно място за библиотека, или пък вече сте запълнили предназначеното за това място.

  • Както виждате, не са необходими прекалено много усилия, за да направите дома си функционален и практичен. Вариантът да използвате самите стъпала като рафтове и да подредите книгите си там е чудесен, ако разположението е между две стени.
  • Това ще бъде прекрасно допълнение, внасящо уют във вашия дом, ако нямате възможността да си позволите библиотека, заемаща някоя от стените.

Предстои ви обновяване на дома? Потърсете помощ от опитните професионалисти, които ще успеят да превърнат мечтания дом в реалност. Благодарение на опита на регистрираните в сайта ни специалисти и техните идеи, домът ви ще бъде много по-практичен и функционален. Единственото, което трябва да направите е да направите напълно безплатна заявка за проект и да изберете измежду изпратените оферти. След като е изпълнен, не забравяйте да споделите мнението си в сайта MaistorPlus.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта