Интериорни идеи за стълбите у дома

Публикувано на 12/02/2015 от Мария Колева | Последна редакция на 03/08/2016 | Видяно 18 109 пъти

Обикновено пренебрегваме стълбите в интериора и влагаме най-малко средства за изграждането им. Ето защо те често стават просто необходимост и не особено интересна част от жилището ни. А може ли да е обратното? Да направим уникален нашия дом именно чрез стълбите? Ако прецените, че ви е необходима консултация от професионален интериорен дизайнер, потърсете най-добрия!

Ето няколко идеи за модерни, креативни и артистични стълби в интериора, които със сигурност ще привлекат вниманието на всеки ваш гост:


Вито стълбище

Витото стълбище е едновременно красиво, лесно за изпълнение и пести място. Подходящо е за малки мезонети или къщи, където пространството е ограничено. То лесно може да се превърне в модерен и изящен акцент във всекидневната ни.


Стълбище от дървени кубове

Стълбището от дървени кубове е стабилно и ни дава възможност да оползотворим максимално пространството под него, като си направим библиотека или рафтове за предмети. Добра идея е да го подсигурим с парапети от мрежа. Можем да използваме за стъпалата плоскости от ПДЧ. Те се предлагат в разнообразни шарки и цветове, така че лесно ще ги съчетаем с интериора на помещението.


Уютът на дървото

Изцяло изработените от дървен материал стълбища даряват дома с неповторим уют. Топлотата, която излъчва този материал, е незаменима и ще ви накара да се чувствате комфортно, дори и през най-студените дни. Добра идея е настилката в помещението да прелива и към стълбището, като се постига напълно завършен вид на стаята. Освен това дървените стъпала са много практични, защото не се нуждаят от допълнително подово покритие.


Стълбище от стъкло и хром

Това са два материала, които са много подходящи за модерно и креативно стълбище в интериора. Чудесна и много оригинална идея е стъпалата да са изработени от дебело закалено стъкло, а основата и парапета от хром. Подредбата на стъпалата може да следва спирала около основния стълб, като се получава изящно творение с неголеми размери, подходящо за малки помещения.


Стълбище с масивни парапети от ковано желязо

Това е вариант за стълбище в интериора, който дава на вашето жилище аристократичен облик и неповторима изисканост. Не е евтин, но красотата на фино изработените парапети наистина е несравнима. Колкото повече орнаменти има върху тях, толкова по-интригуващо изглеждат те.

Ако все още не сте решили как ще изглежда вашето стълбище в интериора и имате нужда от помощ, в MaistorPlus можете на разгледате оферти на професионалисти и да прочетете коментари от предишни клиенти. Заявете още сега вашия проект към специалистите безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Boqn
Покривни услуги, Самоков
8 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
11 извършени проекта