Нестандартни решения за стените

Публикувано на 19/12/2019 от Радина | Последна редакция на 19/12/2019 | Видяно 2 203 пъти

За да се гордеете с необикновена стена в дома си, се нуждаете на първо място от идеи и креативност. Има множество възможности, които позволяват различен дизайн. В допълнение към често срещаното декориране с тапети или типичното боядисване на стената в един цвят, съществуват и техники, които ще ви позволят да направите нещо нестандартно. И то без да влагате много огромна сума пари.

Вижте идеите, които сме ви приготвили и несъмнено ще ви вдъхновят. При нужда от професионална помощ се обърнете към специалистите, регистрирани в MaistorPlus - те ще ви дадат правилните съвети, от които имате нужда. 


Идея №1: Тъмни стени и светли подове

Светлите стени са често срещан избор за голяма част в интериора. Това обаче е голяма заблуда. Тъмните и нестандартни цветове са не по-малко използвани от хора, които желаят да направят жилището си по-различно.

  • Ако и вашите идеи включват предимно тъмни цветове, е необходимо да се вземат предвид аксесоарите, които ще поставите в последствие. Те могат да бъдат съставени от различни елементи – рафтове, рамки, картини и други подобни, чиито цветове непременно трябва да бъдат добре съчетани с основния цвят на стенната площ.
  • Задължително трябва да вземете предвид, че тъмните цветове имат способността оптически да смалят пространството. Така че бъдете внимателни къде и в какви количества ще ги използвате.
  • Сивите нюанси могат да придадат на стаята голяма елегантност. Те в хармония с ярки декорации, могат да вдъхнат на стаята много класна атмосфера.

Вижте още: 16 лесни и очарователни декорации за стена


Идея №2: Контрастни цветове

Ако белият цвят е един от любимите ви и смятате, че е почти немислимо да се откъснете от него, то в това наше предложение може да го използвате, като допълващ контрастен цвят. Оказва се много впечатляващо, когато цветовете на стените са различни. Ако изборът е добре обмислен, подобно интериорно решение може да помогне за голямото разнообразие в помещенията.

  • Нестандартна идея и такава, която образува перфектно единство, е съчетанието на синя стена с дървен под.
  • Много добра контрастна основа може да постигнете с комбиниране на следните цветове - жълто/сиво; синьо/лилаво; зелено/жълто; розово/лилаво.
  • Реализирането на идеи, които изглеждат малко необичайни, на пръв поглед може да не е вашето нещо, но със сигурност може да доведе до много повече наслада от живота. Цветното разнообразие повишава качеството на живот и дава различен облик на собствените ви четири стени.


Идея №3: Семпли цветове и нестандартни аксесоари

По-семплите цветове могат да станат уникални, ако ги допълните с подходящи аксесоари.

  • Едно прекрасно и нестандартно решение за декорация на стената е килимът. Да, може би ви звучи леко необичайно, защото сте свикнали да стъпвате върху него, но мястото му на стената наистина заслужава овациите. Разбира се, не говорим за огромен килим, който да покрие цялата площ, а за малък, кокетен или пък елегантен килим, който можем спокойно да окачим.
  • Задайте ясни акценти в стените си, като опитайте да се отклоните от всички типични неща. Не всеки има смелостта да го направи, но тези, които обичат експериментите, със сигурност ще се възползват от идеята ни.
  • Непременно фокусът на внимание у гостите ви ще бъде насочен към стената, която доста се различава от типичната в останалите жилища.

Вижте още: Креативни и цветни идеи за боядисване и декорация на стените


Идея №4: Рисунка върху стената

Представяме ви една творческа алтернатива! Ако си падате по изкуството и обичате да експериментирате, то защо да не оставите отпечатъка си върху стената? Разбира се, не този от ръката ви, а този от фантазията. 

  • Основата може лесно да се създаде, като се използва боя в подходящ цвят.
  • Когато тя изсъхне, можете да реализирате идеите си за боядисване на стените.
  • Вземете четка и рисувайте – развихрете въображението си.
  • Заложете на интересни мотиви или цитати, които са ви впечатлили – всичко това ще направи дома ви различен и по-нестандартен от останалите.

Задачата да създадете едновременно уют и да поднесете умело в него собствените си виждания, невинаги е лека, но не е невъзможна. Ако се нуждаете от съвет как да подходите към боядисването на стените си, допитайте се до професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Пуснете своята безплатна заявка за проект и сравнете офертите, които ще получите. Прочетете мнения на потребители и изберете най-подходящото за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта