Креативни и цветни идеи за боядисване и декорация на стените

Публикувано на 19/10/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 27/07/2016 | Видяно 32 099 пъти

Домът е мястото, в което всеки от нас прекарва по-голямата част от живота си. Вкъщи си почиваме, споделяме мигове с близките си, грижим се за децата, прибираме се след работа, дори понякога работим у дома. Именно затова е изключително важно да направим жилището си комфортно и изпълнено с позитивна енергия, спокойствие и уют.

Един от най-лесните начини да постигнем това е като изберем правилния цвят, с който да боядисаме стените с латекс. Това е изпитан метод, който неминуемо внася голяма промяна в цялостния интериор. Съществуват хиляди различни цветови съчетания и ние ще ви запознаем с някои от най-интересните сред тях. Ако ви допадат и желаете да промените облика на жилището си, свържете се с екип от професионалисти. Те ще ви помогнат да боядисате дома си и да внесете цвят, свежест и великолепие!


Стенопис - да влезем в страната на чудесата

Стенописите и стенните рисунки са една наистина оригинална идея. Всеки може да подходи максимално индивидуално и да избере онова, което най-много би му допаднало. Изключително подходящи са за детска стая, тъй като развиват и обогатяват въображението.

Виж още: 6 практични съвета за боядисване на дома


Райето - стилно и вдъхновяващо

Това е един страхотен начин да вдъхнете живот в стаята. В зависимост от комбинацията, която си изберете, райето би могло да пасне идеално на интериора във всяка стая. Може да се спрете и на по-семпъл вариант, като например, комбинация от 2 или 3 преливащи цвята.


Разнообразие от цветни стени

Защо да не боядисаме всяка стена в различен цвят? Правилният подход тук е задължителен, за да не постигнем ефекта "детска радост - шарени бонбонки". При подходящ подбор на цветовете обаче, ефектът е неотразим. При комбинация от контрастиращи цветове например ъглите в стаята изпъкват и създават чувство за пространство и настроение, а близките цветове, от своя страна, донасят повече уют и спокойствие. 

Виж още: Малки промени, с които да внесете свежест в дневната


Триъгълен мотив

Ако искате да постигнете изчистен, но все пак - интересен и различен вид на стаята, триъгълният мотив е един много подходящ вариант за вас. Може да бъде изрисуван върху цяла стена или пък върху малък участък. Комбинирането на цветовете и тук е от ключово значение. Много добра идея е да се съчетае с огледало на стената или да се подредят различни растения наоколо. Допринася за постигането на един приятен и ненатрапчив арт-дизайн.


3D мотиви и релефни изображения

Всички добре познаваме пръсканата мазилка и нейните производни методи за боядисване. Тук обаче става въпрос за декорация на съвсем различно ниво. Триизмерните елементи внасят неповторим акцент върху стените и съчетават стил и красота. Съществуват разнообразни варианти на щампи, апликации и шаблони, с които, по един много семпъл начин, се постига наистина внушителен интериорен дизайн.

Ако сте вдъхновени да преобразите интериора у дома, свържете се с професионалисти по декориране и боядисване и мечтайте смело, защото те ще ви помогнат да реализирате всичките си идеи! Заявете проект напълно безплатно при нас, за да получите оферти от най-добрите специалисти, само в рамките на 24 часа, и да се спрете на оптималната за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта